Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 69

Wątek: 400d i 30d

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No niestety u nas to nawet dnia nie dostaniesz... Jak kupilem rozje... Tamrona i dzwonilem do Fototechniki (jako jedynego zajmujacego sie naprawa Tamronow u nas) to mi powiedzieli ze trzeba przyslac do nich i kalibracja trwa okolo 3 tygodni.

Ciekawy jestem jakie egzemplarze trafiaja do USA a jakie do Polski.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    No niestety u nas to nawet dnia nie dostaniesz... Jak kupilem rozje... Tamrona i dzwonilem do Fototechniki (jako jedynego zajmujacego sie naprawa Tamronow u nas) to mi powiedzieli ze trzeba przyslac do nich i kalibracja trwa okolo 3 tygodni.

Ciekawy jestem jakie egzemplarze trafiaja do USA a jakie do Polski.
    A pytałeś o cenę usługi, kiedy miałem jeszcze swojego Tamrona zapragnąłem żeby go skalibrowali, napisałem maila z zapytaniem o cenę i konsternacja. Szkło o wartości nominalnej ok 1300 zł za regulacje zawołali 400 - podziękowałem niezbyt grzecznie.

A sprawa co trafia na nasz rynek to już zupełnie inna historia, kiedyś nie chciało mi się wierzyć żeby producentom opłacało się sortować w jakiś sposób wyroby i wysyłać innej jakości towar na różne rynki. Lecz po kilku zakupach u Niemców i kilku w stanach i Hong Kongu jestem przekonany, że oni dostają lepszy towar.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No wlasnie. Jak ja przywiozlem mojego Tamiego z UK to podpinalem 3 rozne i chyba mialem szczescie albo po prostu tak to jest. Kazdy z nich wzialbym bez wiekszego zastanowienia.

O cene uslugi kalibracji nie pytalem bo to sie miescilo w ramach gwarancji. Obiektyw mial tylko tydzien od daty zakupu. A teraz pier... wole przywiezc ze stanow czy Anglii i nie miec gwarancji ale za to dobre szklo niz kupowac u nas i miec gwarancje... ktorej nikt mi nie zrealizuje bo i tak do Niemiec wysylaja (Tamron w Polsce nie ma maszyn do kalibracji! Dlatego im latwiej wymienic w ramach gwarancji na nowy - tylko jak nie podepniesz do swojej puszki to skad wiesz ze nastepny bedzie ok) . Oto Polska wlasnie

A zeby jeszcze bardziej pokazac jak wspaniale dziala u nas prawo konsumenta i w ogole pozwole wlepic sobie problem jaki ma uzytkowniczka zakupionego SONY ALFA.

"witam
    od kilku dni jestem posiadaczka sony a100 i mam pewnien problem
    otoz w pewnym warunkach (nie dam rady opisac bo w bardzo roznych) przy robieniu zdjec z lampa na malej ogniskowej np. 18 dzieje sie cos dzwinego z migawka, aparat umiera i wyskakuje komunikat camera error code = 0x58
    nie wiem czemu, czyzby za duzo swiatla?? zdjecie z tego samego miejsca przy takich samych warunka, tylko przy zmianie ogniskowej na np. 70 w pelni sie udaje

tu nastepuje kilka odpowiedzi od kolegow z forum...... i znow odpowiada nabywczyni SONY

"oddalam aparat do serwisu a oni powiedzieli ze to usterka mechaniczna jest i ze nie naprawia jakies slizgacze czy cos i chca za naprawe 2100
    na razie kazalam odeslac bez naprawy i bede siie odwolywac bo to chyba bez sensu ze uszkodzenie mechaniczne pozwala robic zdjecia na iso od 100-400 a nie ywchodza na 800. nie wiem jak mialabym to uszkodzic skoro aparat byl juz taki po rozpakowaniu.
    czy ktos z was moze zna jakies skuteczne metody aby przekonac serwis zeby naprawili, i ze to nie mozliwe zeby mechanicznie uszkodzic??
    albo moze znacie kogos kto moglby naprawic taki aparat za mnie
    bardzo prosze o pomoc
    jeszcze dwa lata kredyt za aparat bede splacac a nie bede mogla z niego korzystac (((((

jedynym wyjsciem jest zaplacic serwis sie zabezpieczyl z kadej strony, jezeli juz to moglabym ich sadzic, to by potrwalo z poltora roku a i tak nie wiadomo czy bym wygrala, w dodatku w przypadku ew. rozprawy ponosze koszty rzeczoznawcow itp.
    bez sensu. "

Czujecie? tydzien po zakupie aparatu serwis jej oswiadcza ze mechaniczne uszkodzenie naprawa kosztuje 70% aparatu ktory dopiero co nabyla.... Kure.two i tyle!
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 24-02-2007 o 22:56
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

W takich przypadkach, idzie sie do sprzedawcy i korzysta z niezgodnosci towaru z umowa. Wtedy, sprzedawca, poprzez czynnosci serwisowe, musi doprowadzic sprzet do takiego stanu, aby mozna bylo z niego korzystac. Jezeli nie jest w stanie tego zrobic, to albo wymiana aparatu, albo zwrot gotowki.
    Ślubna
    No i niestety N.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    W takich przypadkach, idzie sie do sprzedawcy i korzysta z niezgodnosci towaru z umowa. Wtedy, sprzedawca, poprzez czynnosci serwisowe, musi doprowadzic sprzet do takiego stanu, aby mozna bylo z niego korzystac. Jezeli nie jest w stanie tego zrobic, to albo wymiana aparatu, albo zwrot gotowki.
    Pod warunkiem że to rzeczywiście nie jest uszkodzenie mechaniczne . Od razu zaznaczam, że nie bronię serwisu Sony. Sam mam z nimi fatalne doświadczenia. Próbowali mi udowodnić, że kamera która była ewidentnie walnięta tak ma i koniec. Już nie chce mi się pisać jaką miałem z tym "epopeję" ale od tego czasu Sony nie budzi moich ciepłych uczuć .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Wlasnie caly problem polega na tym ze oni moga ci wmowic i "udowodnic" ze takie uszkodzenia powstaly wskutek twojej winy.... Male fiu.ki. I co zrobisz? Pobijesz? Dlatego TEEEEEEEEEESTOWAC przed zakupem. A jak sie sprzedawca burzy to podziekowac i tyle. Ktos kto ma sprzet w porzadku i nie ma sie czego obawiac napewno nie zrobi Ci problemu zebys wzial aparat do lapy i poprobowal. Ktos kto sprzedaje szmelc (znam 2 takie punkty w Krakowie) zwykle wcisnie ci kit ze masz iles dni na sprawdzenie a w razie czego to ci wymieni. To sa sciemy i jak juz opuscisz sklep to ci bedzie potem bajki wciskal ze to ty popsules.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Kurczę, lubie takie dyskusje: 350D, 400D a może jednak 30D?
    Każdy ma swoje zdanie.
    Bierz to, na co Cię stać. Każdy z tych aparatów robi podobne zdjęcia, pamiętaj tylko, że więcej zdziałasz 350D i lepszym obiektywem niż 30D + KIT.
    I dodam tylko, że dla mnie osobiście pomiędzy puszkami 400D i 30D nie ma porównania, oczywiście na niekorzyść tego pierwszego. Od kiedy kupłem 30-kę, zawsze gdy biorę do ręki 350D wydaje mi się, że to plastikowa zabawka. Ale tylko wizualnie, efekt zdjęciowy bardzo podobny.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

No to po takiej dysksji wszyscy do spania, a jutro w plener.
    Od poniedzialku kazdy z uczestnikow dyskusji pokaze co zrobil swoim sprzetem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    No to po takiej dysksji wszyscy do spania, a jutro w plener.
    Od poniedzialku kazdy z uczestnikow dyskusji pokaze co zrobil swoim sprzetem.
    Brrr... bez przesady. To Ty byś jeszcze chciał zdjęcia tym robić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

No cóż.... w sumie jestem userem 350d, ale mocno zastanawiam się nad 30d.
    Przekonuje mnie lepszy wizjer i AF (mogłem sobie trzydzieche pomacać dzięki koledze MMM), minus to cena... gdybym zarabiał na zdjęciach to bym się nie zastanawiał. 400D mnie nie kręci (mam 300d i 350d).... zastanawiam się, czy poczuje taki przeskok technologiczny jak z 300d na 350d?

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów