Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Canon 30D vs Nikon D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fajdros Zobacz posta
    Nikon lepsza puszka (ergonomia, uszczelnienia, funkcje).

Canon o wiele lepszy obraz.

Nikon - system glownie dla amatorow.

Canon - obecnie najbardziej innowacyjna firma, wyznacza trendy, nokautuje w segmencie pol i w pelni profesjonalnym.
    Czy aby trochę nie przesadzasz? Canon ma "o wiele" lepszy obraz, Nikon "głównie" dla amatorów no i najlepsze: Canon to ta "najbardziej innowacyjna" firma? Co zdanie, to conajmniej prywatna opinia, jeśli nie po prostu bzdura.

Jak chcesz małej wojenki, to idź sobie na forum dla posiadaczy komórek.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fajdros Zobacz posta
    Nikon lepsza puszka (ergonomia, uszczelnienia, funkcje).

Canon o wiele lepszy obraz.

Nikon - system glownie dla amatorow.

Canon - obecnie najbardziej innowacyjna firma, wyznacza trendy, nokautuje w segmencie pol i w pelni profesjonalnym.
    Kompletna bzdura. Widać, że kolega chyba nigdy nie widział nikonów z bliska.
    Stwierdzenie chyba też wymyślone, bo nigdzie z czymś podobnym się nie spotkałem.

To tak jakby porównywać bmw i mercedesa. Są to dwie podobne firmy konkurujące ze sobą i prezentujące podobny poziom. I jedna i druga ma swoich fanów.
    Różnicy w jakości zdjęć praktycznie nie ma lub są bardzo niewielkie a to jaki system się wybierze zależy tylko i wyłącznie od upodobań kupującego.
    Ja wybrałem canona i nie żałuję, mam kolegów którzy wybrali nikona i też nie mają zamiaru zmieniać systemu. Chodzimy razem focić i jesteśmy zadowoleni - chyba tylko o to chodzi, nie? I nikt nikomu nie stara się udowodnić, że to jest lepsze od tamtego, bo...
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 25-02-2007 o 00:02
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Zablokowany

Domyślnie

Też mam dziwne wrażenie, że fajdros nie bardzo wie, o czym pisze. Ot taka dziecięca pisanina. Jak już pisałem nie widzę większych różnic w obrazowaniu pomiędzy puszkami Canona i Nikona z półki amatorskiej, siedzę w Canonie bo mi póki co odpowiada :-) a mam na codzień okazję stykać się z Nikonami.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja mam podobnego specjalistę w pracy - ma D50 i twierdzi że Nikony są lepsze bo mają lepsze kolory. Robi oczywiście .jpg
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

koega Fajdros wdał sie chyba w dyspute filozoficzna i chce nas przekonać ,że wspomniany mercedes jest lepszy od BMW lub przewagi mowy nad pismem....
    Nie widze sensu dyskutowania co lepsze-mysle ,ze bardzo podobne!!!!

Dopiero zaczyna Awatar Mont

Domyślnie

A ja myślę, że "wprawka" oczekiwał wskazania słabych i mocnych stron obu aparatów.
    Bez wątpienia D200 bardziej szumi na wysokim ISO, niektórzy uznają ten fakt za sprzyjający naturalności odbitek, bo tylko zdjęcia na papierze mogą stanowić podstawę oceny obrazu zapisanego przez te puszki.
    Nie wiem jak z szybkością AF w 30D, byli rozczarowani z tego powodu (czy w 40D coś się zmieni??)
    Na korzyść Canona bez wątpienia przemawia mocno rozbudowany system, alternatywne korpusy etc. nie podejmuję się powrównania jakości szkieł ale chętnie wysłucham, Waszych merytorycznych opinii.

Domyślnie

Cieszę się, że więcej canoniarzy ma dość tych beznadziejnych kłótni systemowych.

ISO 1600 z 30D :

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    ISO 1600 z 30D :

Czy odszumiałeś to zdjęcie? jeżeli tak to jakim programem?
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Czy odszumiałeś to zdjęcie? jeżeli tak to jakim programem?
    Mam kilka odszumiaczy, zarówno w wersji stand alone, jak i plug-iny. Np. odszumianie NoiseNinja na etapie RAWa jest lepsze, niż jpega (brrr). Ale najlepsze efekty IMO daje NeatImage i jpeg - opłaca się wydać te parę groszy. Było już bardzo ciemno - to zdjęcie jest dopalane flashem i delikatnie odszumiane NI.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ja mam podobnego specjalistę w pracy - ma D50 i twierdzi że Nikony są lepsze bo mają lepsze kolory. Robi oczywiście .jpg
    No to mu gratuluję. Moim zdaniem akurat D50 wypada blado na tle canonów np. 350D.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów