Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Canon 30D vs Nikon D200

Mieszany widok

fajdros
    Guest

Domyślnie

Nikon lepsza puszka (ergonomia, uszczelnienia, funkcje).

Canon o wiele lepszy obraz.

Nikon - system glownie dla amatorow.

Canon - obecnie najbardziej innowacyjna firma, wyznacza trendy, nokautuje w segmencie pol i w pelni profesjonalnym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fajdros Zobacz posta

Canon - obecnie najbardziej innowacyjna firma, wyznacza trendy, nokautuje w segmencie pol i w pelni profesjonalnym.
    Czy aby trochę nie przesadzasz? Canon ma "o wiele" lepszy obraz, Nikon "głównie" dla amatorów no i najlepsze: Canon to ta "najbardziej innowacyjna" firma? Co zdanie, to conajmniej prywatna opinia, jeśli nie po prostu bzdura.

Jak chcesz małej wojenki, to idź sobie na forum dla posiadaczy komórek.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fajdros Zobacz posta

Kompletna bzdura. Widać, że kolega chyba nigdy nie widział nikonów z bliska.
    Stwierdzenie chyba też wymyślone, bo nigdzie z czymś podobnym się nie spotkałem.

To tak jakby porównywać bmw i mercedesa. Są to dwie podobne firmy konkurujące ze sobą i prezentujące podobny poziom. I jedna i druga ma swoich fanów.
    Różnicy w jakości zdjęć praktycznie nie ma lub są bardzo niewielkie a to jaki system się wybierze zależy tylko i wyłącznie od upodobań kupującego.
    Ja wybrałem canona i nie żałuję, mam kolegów którzy wybrali nikona i też nie mają zamiaru zmieniać systemu. Chodzimy razem focić i jesteśmy zadowoleni - chyba tylko o to chodzi, nie? I nikt nikomu nie stara się udowodnić, że to jest lepsze od tamtego, bo...
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 25-02-2007 o 00:02
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów