Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 16 bit kolor za darmo?

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

A co powiecie na taki tandem: Lightroom + gimp?
    Mam od wczoraj sciagniety Lightroom (nie na długo jak się okazuje 28-02-2007) i chyba przypadnie mi do gustu. Mysle, ze mozna ile sie da obrobic w Adobe, a reszte wyretuszowac w gimpie juz w kolorze 8-bitowym. Pytam, bo byc moze jednak lightroom nie jest taki super (cyfrowke mam dopiero pare dni, i nie jestem w temacie "obcykany"). aha no i lightroom kosztuje 800zl a nie 3000 jak PS. PS E widzialem w wersji 5.0 kolo 220 zl moze jednak nie warto przeplacac za lightroom?
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Miasto
    Chełmek

Domyślnie

Ściągnąłem 30 dniowego PainShopPro X ze strony Corela, ale coś nie bardzo mi sie to podoba, Kombinacji Lightroom + Gimp brakuje łączenia w panoramę więc chyba wróce (jak uzbieram kaskę) do Photoshop Elements choć brakuje mi bardzo jakiegoś szczątkowego chociażby zarządzania kolorem, no ale cóż - life is brutal, full of zasadzkas, sometimes kopas of ****s :P
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Jest Cinepaint, ale to jest poziom wczesnego Gimpa 2.2... w najlepszym wypadku
    I dla KDEowców jeszcze Krita, ale interfejs jak na razie ma ubogi...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

r14
    Guest

Domyślnie

Co daje 16-bitów w PS Elements 5.0, jeżeli poziomy i krzywe działają tylko na 8-bitach?
    Może coś źle robię?
    Jeżeli otwieram RAW'a 16-bitów to mam zablokowane poziomy i krzywe oraz parę innych opcji, dopiero po przekonwertowaniu do 8-bitów są dostępne...:sad:

Miasto
    Chełmek

Domyślnie

no zauważyłem, jeżeli cokolwiek chcę ruszyć ze zdjęciem, zaraz się włącza pytajnik - czy zamienić na 8-bit. W tym wypadku lepszy byłby jednak Corel

[SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów