Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: Głowica panoramiczna

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a co na niej chcesz zamontować ?

Domyślnie

DOBAS - 20D z gripem się nie mieści. Jak przykręcisz wszystko mocno to bez gripa z małym szkłem będzie trzymać w miarę stabilnie.
    puszki + szkła + inne graty

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    a co na niej chcesz zamontować ?
    50D z fishem lub S10-20, sprzedawca twierdzi, że utrzyma 6 kg.

Ale jak lukaszczecin napisał, że miarę stabilnie 20D trzyma, to jak ma się do deklarowanych 6 kg?

Jak się na tym pracuje?

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja od siebie moge polecić głowicę pano-maxx (http://www.panorama-hardware.de/cgi-...=open&lang=com)

Jest bardzo dobrze wykonana, z przesyłką z Niemiec kosztuje ok. 670 zł (w zależności od kursu ojro) więc cena też nie zabija. Ma rotator "klikający" z podziałką kątową plus wymienne płytki z rowkami o różnych kątach. Producent deklaruje, że utrzyma nawet "jedynki", ja mam na niej na razie 5d z 35L i trzyma bardzo solidnie. Założyłem na chwilę 70-200/4 i też nie było problemu. Jedyna wada, to brak szybkozłączki do mocowania aparatu. Akurat dla mnie nie było to problemem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    50D z fishem lub S10-20, sprzedawca twierdzi, że utrzyma 6 kg.

Ale jak lukaszczecin napisał, że miarę stabilnie 20D trzyma, to jak ma się do deklarowanych 6 kg?

Jak się na tym pracuje?
    Ciężko powiedzieć. Za tą cenę można kupić, ale lepiej odłożyć na coś bardziej sprawdzonego. Ja kupiłem z braku funduszy na coś lepszego. Pracuje się dobrze, chociaż mega precyzyjne i stabilne to to nie jest. Na początek w zupełności wystarcza.
    puszki + szkła + inne graty

Uprawnienia umieszczania postów