-
Początki nałogu
Vtez,
kwestia interpretacji (lubisz te gierki?). Ok. zglosilem problem natury techniczno-wynalazczej. Mniej, jesli chodzi o sama technike wykonywania zdjec do panoram. W odpowiedzi dostalem info, ze glowica ok,, ale dla profi, a mozna sobie dac bez niej rade. Zgoda, lecz ja caly czas pytam sie czy ktos pstrykal zgodnie z tym co wyczytalem i jak w takim razie praktycznie radzil sie sobie z ustawieniem obiektywu. Ja wymyslilem blaszke. Tyle, ze wtedy aparat jest w poziomie. Pion tez mozna, ale to juz grubsza robota slusarska bo tzreba miec spawarke i stol traserski zeby zachowac 90 stopni. I mnie chodzi dokladnie o to czy i jak radziliscie sobie z tym problemem. Do tej pory wychodzi mi, ze nikt nie zwracal uwagi na te osie i punkty wezlowe. Natomiast sami stwierdzacie, ze nie kazdy soft to pozniej umie przetworzyc lub duzo obcina. Mialem identyczne problemy. Po analizie tego co wyczytalem o technice pstrykania, doszedlem do wniosku, ze po takim ustawieniu aparatu jak podano w ksiazce powinno to juz nie byc problemem. Czy to zbyt skomplikowane czy ja metnie sie wyslawiam?
pozdr.
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III
Uprawnienia umieszczania postów