Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
Nie wiem co się stało, ale dzisiaj zapiołem lampę i chciałem zrobić fote urodzinową a tu ciemność, patrzę na diodę - moc jest ze mną, walę raz jeszcze i ciemność, ustawiam Manual na 1/8 - przepał.
Lampa wali pełną mocą, nawet na ustawieniach manualnych.
chyba dość częsta awaria, mialem tak z lampa Sigmy
uszkodzona byla elektronika wyzwalania blysku

jesli chodzi o sposob pokazywania zmiany ekspozycji lempy to wszystko zalezy od wieku body

przykladowo zmieniajac ekspozycje w body 5D nie widac tego w ogole na lampie (580ex II), zmieniajac w lampie widac w body tylko ze ekpozycja zostala zmieniona (na gornym wyswietlaczu jak i w wizjerze) ale nie ma informacji o ile

w 1D mark III jest lepiej ale nie idealnie, zmianiajac ekspozycje w lampie, widac to w body, widac takze o ile zostala zmieniona, przy czym jak ustawimy korekte w lampie to w body juz nie mamy mozliwosci jej zmiany (sic!)
ustawawiajac korekcje w body np na +2/3 na lampie widac tylko ze jest jakas zmiana ale nie widac o ile, mozna w kazdej chwili w lampie zmienic parametry i tym samym te +2/3 z body sa juz nieistotne (pierwszenstwo maja ustawienia na lampie) ale jak ustawimy +0 na lampie to automatycznie wracaja ustawiena z body +2/3

wszytko jest bez sesnu troche, bo zmiena korekty ekspozycji w lampie i body powinna byc polaczona ze soba