ja nie zmieniam 580-tki. kiedyś najwyżej dokupię tą mk II i będę miał dwie![]()
I am FX
Mam tę 580 mkII - ale niestety nie mam porównania do wersji mkI tylko do 430Ex.
Bardzo podoba mi się mechanizm "blokujący" lampę w stopce - super szybki i wygodny, koniec walki z kółkiem![]()
Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX
miałem ją chwilę w rękach. Sprawia wrażenie solidnej. Zatrzask na sanki znacznie szybszy niż kręcenie kółkiem. pierwsze zdziwienie - nie ma przełącznika master/slave! opcje ustawia się poprzez długie trzymanie przycisku ZOOM. CFn jest 13 a nie jak w 580 14 więc tu też się coś zmieniło ale nie wiem co - nie miałem na miejscu instrukcji. Stopka faktycznie metalowa i uszczelniona. no i doszło gniazdko PC. w sumie to tyletestów jak działa itp się nie podejmowałem bo się na tym dobrze nie znam
EDIT: klapka od aku jest inaczej rozwiązana. Mi ta z mk I nie sprawia problemów więc nie wiem która wygodniejsza![]()
Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 10-06-2007 o 13:12
I am FX
Wie ktos czy jest wogole szansa dostania stofena do tej lampy?
Kup do 580EX mkI, wrzuć do gorącej wody, poczekaj chwilę, na szybciora wyciągnij, przetrzyj i nałóż jeszcze gorącą na głowicę. Powinno poskutkować ;-)
mi mój stofen normalnie wchodzi - trochę ciasno ale nie muszę go na siłę nakładać i nie ma żadnych problemów z nim. a jest to stofen z 580mkI.