Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 224

Wątek: Speedlite 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

piękne dzieki, działa aż furczy..., ale jak wyłącze błysk spod puszki to i slave nie błyska... a chciałem żeby master nie błyskał ino ta druga...??

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    dzis kupiłem 580 II i bez istrukcji do poniedziałku
    Żebyś się przypadkiem nie zdziwił.... Ja kupiłem miesiąc temu i do tej pory nie mam instrukcji pisanej w jakimkolwiek języku używającym alfabetu łacińskiego.
    Mam po japońsku.

J.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pare postow wyzej dalem link gdo wersji eng. zassaj

Edit. Link znajduje sie w tym watku http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=21 post numer 74. podaje jeszcze raz http://rapidshare.com/files/40404615/580EXII.pdf.html - zeskanowalem i zrobilem PDFa w Lightroomie - jest to wersja "czyte(a)lna" w wersji ENG. Jak bedziecie miec wersje PL to zeskanujcie i dolaczcie do trego watku http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=21 - przyda sie forumowiczom
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 12-10-2007 o 09:34

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

przegrzebałem i nie znalazłem, jak zrobić żeby 580II działała w master jako wyzwalacz i nie błyskała a wyzwalała 430 (jako slave)...??

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

marekb - poradziles sobie z tym? jak nie, to daj znac, pomoge ;-)

A teraz moje pytania:
    1. Czy takie przebarwienia na lcd lampy są normalne?

W rzeczywistości są ciut bardziej widoczne... Nie wiem, czy wymienić lampę, czy zostawić...??

2. Dyfuzory ala-stofen od 580 mk1 pasują do mk2, ale ciaśniej, czy po rozgotowaniu (jak to w którymś poscie tu wyczytałem...)? Bo wydawać 2x więcej na oryginał stofena do mk2 mi się nie uśmiecha...

3. Gniazdo synchro - czy działa wam normalnie? co bym za kabelek nie podłączył, nie zawsze się wyzwala, kable siedzą luźno, czasami wypadają... mam kilka różnych kabli, w tym kilka brand-new, każdy wypada :/ jakby to złącze było o ciut innych wymiarach...

4. Dostałem do aparatu gwarancję international, ale nie o gwarancję pytam. Czy może ktoś podesłać fotę swojego kodu kreskowego od lampy z dystro europejskiej dla porównania? Bo nie wiem czy wycinać i wysyłać, czy odrazu zwrócić lampę (bo jednak 190zł piechotą nie chodzi...)
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

1) Nie te przebarwienia nie sa normalne - u mnie nic nie ma. (Nie odpowiem CI na to pytanie - ja bym zostawil ale roznie ludzie podchodza do sprzetu. Jak dziala Ja [tylko ja] bym zostawil)
    2) tak, troche ciasniej ale dzialaja
    3) Gniazdo PC dziala bez bezproblemowo - TYLKO jesli podlaczysz kabelek i bedziesz "pykal" raz po razie to nie zablysnie za kazdym razem - NIA MA PRAWA - lampa potrzebuje chwile zeby sie naladowac. Zrob test - podlacz kabelek - "pyknie" poczekaj 2 sec "pyknij" poczekaj 2 sec "pyknij" - bedzie dzialala. Jak wyzwalasz "raz po razie" nie da rady - lampa MUSI sie naladowac
    4) niestety lampe kupilem dawno temu s HK tak wiec nie pomoge

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Ja mam takie same przebarwienia; lampka kupiona u Michalmaga. Gdy porozumiałem się z nim to stwierdził, że w tej lampce to normalne i nie ma się czym przejmować.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Sprzedawca zawsze powie, że to normalne... ;-)

Zostawie ją i nie będę sie bawił w wymiane (koszty wysyłki)...

Co do gniazda PC - ustawiałem 1/128 i nadal tak samo, ale dopasowałem już jeden kabelek w jednej, określonej pozycji - chodzi az milo ;-)

Jeszcze tylko dyfuzor zamówić, no i pozostaje zbierać na następne zabawki. Dzięki za pomoc.
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Ja również mam takie same i w tym samym miejscu przebarwienia.
    Olałem to, bo w niczym nie przeszkadza, jakby coś więcej wyszło to w tedy na gwarancji do serwisu.
    U mojego kolegi są identyczne objawy, a lampę kupił kilka dni po premierze i do tej pory nic się nie dzieje.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Ja kupiłem u Tommiego i u mnie jest czysto , bez przebarwień .Trudno powiedzieć czy przebarwienia będą miały jakiś wpływ na eksploatację lampy ...?
    Pewnie łatwo będzie się do nich przyzwyczaić o ile nic nie będzie sie działo z lampą ale przy odsprzedaży nowy nabywca pewnie to zauważy ... .
    Wg mnie lepiej nie mieć .... jeżeli to możliwe , niż je mieć.

Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów