Witam wszystkich
Mam problem z moją 580 exII dziś podczas robieniu zdjęć coś się stało z lampką i w momencie kiedy robię zdjęcie widzę błysk lampy czyli palnik jest chyba cały , no ale na zdjęciu jest ciemność. Mówie o ustawieniach aparatu w pomieszczeniu przy słabym świetle. Sprawdzałem aparat C40D z 430EX i wszystku działa a z 580ex coś nie . Jak ustawiłem na ISO 400 , moc lampy 1/128 na manualu , czas s 1/125 i otwór f5.6 to wtedy widać że lampa doświetliła wszystko ale moc jest spora i dużo rzeczy jest prześwietlonych jak zmniejsze otwór przysłony do f7.0 to wtedy juz ciut lepiej zdjęcie wygląda, no ale jak podniosę znowu iso do 800 to zdjęcie totalnie mam przepalone. Jak robie na ustawieniach ETTL z 2kurtyną np działkę podkręce o +1 itp to widzę że lampa błysła ale efektu błysku nie widać na zdjęciach. Tak jakby lampa błyskała a potem mmigawka lub odwrotnie, bo ciężko stwierdzić czy najpierw jest błysk czy migawka. I tu moje pytanie czy ja coś przestawiłem w lampie 580ex czy może poszedł mi palnik czy może jakaś rzecz która odpowiada za synchronizację błysku z migawką sam nie wiem .
No i czy w związku z tym wysyłać lampe kurierem do Waraszawy czy szukać po forach odpowiedzi?
Pozdrawiam i licze na waszą pomoc