Chyba na każdym body jest ten minimalny luz. Było to już poruszane jak lampa wyszła. Ale nikt się tym nie przejmuje.
Z 420 EX też miałem leki luz
Chyba na każdym body jest ten minimalny luz. Było to już poruszane jak lampa wyszła. Ale nikt się tym nie przejmuje.
Z 420 EX też miałem leki luz
Mnie uspokoiliscie z tym przebarwieniem, teraz zauwazylem i zastanawialem, czy lampa mi sie nie przypala, w kazdym razie lazi narazie i to bardzo dobrze.
W kazdym raize u mnie to nie wyglada, ze jest na LCD, tylko od wewnatrz szybki jakby, i to tez tzreba popatrzec pod katem z boku jakby
Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 05-02-2008 o 10:15
luz jest i to większy niż w starszej wersji. no cóż - jak się zepsuje to chyba dużo nie kosztuje taka naprawa![]()
Wczoraj metalowa stopka 580EX2 potwierdziła swoją wytrzymałość. Wygięły się sanki na aparacie po uderzeniu w lampę... Efekt: lampa nie kontaktuje do końca, nei wyzwala się, nie wspomaga AF, ale przenosi wartość przysłony.
Nie wie ktoś ile może kosztować wymiana sanek w 400d? Próbuję się do serwisu dodzwonić od 2h...
5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II
Witam
Przeczytałem cały wątek ale nie znalazłem informacji o tym jak naświetla ta lampa. Czy posiadacze tego modelu mogliby opisać swoje opinie o jakości naświetlania, równomierność dla np 24 mm i pełnej klatki, z wbudowaną nasadką, jak przy świetle bezpośrednim a jak z odbitym itp.
Czy lampa ta mając fotocele może zostać wyzwolona (w manualu) dowolną inna lampą.
Może ktoś ma porównanie z METZ-em 58 AF-1 Digital, chodzi mi tylko o jakość naświetlania a nie o ergonomię czy wygląd.
Ostatnio edytowane przez marekh ; 15-02-2008 o 19:16
A ja mam pytanie.
Jak zrobic, żeby z 40D + 580EXII na masterze nie błyskał w ogóle? Żadnych słabych błysków, nic zupełnie 0?! Kumpel powiedział, że mam przejśc na TTL i na masterze bez błysku nie będzie błyskac iii ****! Po 1. master jest dostępny po włączeniu jedynie poprzez "mode" no i przy wyłączeniu błysku i tak błyska... -_-. Już nie wiem co zrobic, przewertowałem wszystkie c.fn-y i w lampie i aparacie i nie wiem co zrobic...
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
na głównym kółku programów na body - ostatnia pozycja - praca bez błysku - sprawdź (i napisz), czy to działa i czy tobie wystarczy?
(ja nie korzystam, bo używam tylko M, Av i Tv)
pozdro.,
m.
http://www.amazon.com/gp/product/B00...pf_rd_i=507846
Regulamin pkt 8