Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 224

Wątek: Speedlite 580EX II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Pare postow wyzej dalem link gdo wersji eng. zassaj

Edit. Link znajduje sie w tym watku http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=21 post numer 74. podaje jeszcze raz http://rapidshare.com/files/40404615/580EXII.pdf.html - zeskanowalem i zrobilem PDFa w Lightroomie - jest to wersja "czyte(a)lna" w wersji ENG. Jak bedziecie miec wersje PL to zeskanujcie i dolaczcie do trego watku http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=21 - przyda sie forumowiczom
    Niewiem czy juz jest na CB ale jak ktoś będzie potrzebował instrukcje w PL do 580 EX II to moge wysłać na maila
    pgfoto@wp.pl
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8L ,Canon 70-200 f/4 L ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

pytanie do użytkowników EX II i proszę się nie śmiać - niewiem czy padło mi coś na uszy ale wydawało mi się że na początku jak kupiłem lampe to podczas naciskania guziczków lampa wydawała dźwięki (np. jak we nokii podczas naciskania), i teraz nie wiem czy lampa do serwisu czy ja ??

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ty hehe. nie wydaje dzwięków, a nawet podczas ładowania jest cichsza od poprzedniej wersji. chociaż może to być minus, bo nie mamy akustycznego potwierdzenia że już sie naładowała
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

niewiem co mi się przymaniło być może w tym samym czasie żona rzeźbiła jakiegoś smsa a co do ładowania to rzeczywiście nawet ona stwierdziła że szkoda że nie słychać ładowania jak w starej lampie (Unomat) wcześniej też nie była zadowolona ze zmiany tamrona 17-50 na ef 24-70/2.8 nie słychać AF, ach ten nieszczęsny USM

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

ale akurat brak dzwiekowego potwierdzenia naladowania jest duzym minusem. szczegolnie jak sie pracuje z lampami na statywach.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    ale akurat brak dzwiekowego potwierdzenia naladowania jest duzym minusem. szczegolnie jak sie pracuje z lampami na statywach.
    za to w kościele jest plusem, najlepiej gdyby była możliwość włączania i wyłączania dźwięku na potwierdzenie naładowania :-)

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    za to w kościele jest plusem, najlepiej gdyby była możliwość włączania i wyłączania dźwięku na potwierdzenie naładowania :-)
    było kupić metza 58 AF-1...
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał

Domyślnie

Jestem bardzo zadowolona z tej lampy i mam nadzieje, ze bedzie mi dlugo sluzyla. O ile sie orientuje, kabelek synchronizacyjny jaki oferuje Canon nie jest wystarczajaco dlugi, przerabial ktos wlasnorecznie z powodzeniem?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kabel Synchro nie canonowski - oczywiscie i to z powodzeniem

Uzależniony

Domyślnie

Moje 3 grosze w temacie 580 EX II.

Dla potomnych:

Też mam wspomniane wcześniej w wątku "przebarwienie" na LCD (i też w tym samym miejscu co prezentowane na zdjęciach). Dla mnie najważniejsze jest jednak to, że jak piszecie, nawet na dłuższą metę nic się z tym nie dzieje.

Co mnie trapi:

Wszyscy pochlebnie wypowiadają się o nowym mocowaniu - faktycznie jeśli czesto zakłada/zdejmuje się lampę, to blokada z zastrzaskiem jawi się wybawieniem, zauważyłem jednak, że lampa zamocowana na moim 350D ma lekki luz.
    Lampa nie "lata" w stopce, kontakt z płaszczyzną stopki jest w porządku (praktycznie zero luzu), ale lampa daje się nieznacznie obracać w osi pionowej. Ten "luz" jest na tyle mały, że mówić należałoby raczej tylko o dwóch skrajnych położeniach (ułamek stopnia, ale jednak wyczuwalny).
    Sama z siebie lampa nie obraca się (chyba że wytrząsać aparat na lewo i prawo, heh, 580 troszkę jednak waży), "ruszyć" lampę można jednak np. przy kręceniu pokrętłem nastaw, co troszkę już stresuje, nawet jeśli lampa nie sprawia wrażenia jakby miała "odpasć".
    Nie pisałbym pewnie, bo tego rodzaju "luz" wydaje się przynajmniej częściowo naturalny (gdyby żadnych luzów nie było to lampę wsuwałoby się w sanki z pomocą młotka), a zacisk w połączeniu z zatrzaskiem, to nigdy nie to samo co stary dobry gwint, ale co tam, zapytam! Czy tylko u mnie ta lampa tak chodzi, czy to jednak naturalna konsekwencja takiego rozwiązania mocowania?

Sama stopka lampy i sanki aparatu są zamocowane sztywno. Widoczne jest przesunięcie wzorku wspomagania AF w jednym z położeń (w prawą stronę) ale nadal pokrywa on pole i AF raczej nie ma kłopotów (póki co nie stwierdziłem).

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów