Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 100

Wątek: EF 16-35mm f/2.8L II USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Dokładnie - ale optycznie tamron 17-50 wypada jeszcze lepiej na porównaniach z e wskazanej stronki :rolleyes: .
    Jaaaasne, zlaszcza podpiety do 5D.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Czy ja się mylę? Bo myslałem, że Tamron 17-50 nie nadaje się do pełnej klatki?
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magus Zobacz posta
    Czy ja się mylę? Bo myslałem, że Tamron 17-50 nie nadaje się do pełnej klatki?
    Wlasnie, nie nadaje sie, zatem nie rozumiem po co wogole pojawia sie w tym watku.

www.pbase.com/arra

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

@brokomar - onanizm sprzętowy: ndst!

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    @brokomar - onanizm sprzętowy: ndst!
    Dobra nie przeszkadzam w onanizowaniu się - jak wiemy przerywanie jest niezdrowe
    5D + L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jaaaasne, zlaszcza podpiety do 5D.
    Na tej stronie co podałem nie ma porównania do 5D .

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Dobra nie przeszkadzam w onanizowaniu się - jak wiemy przerywanie jest niezdrowe
    I to bardzo .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na tej stronie co podałem nie ma porównania do 5D .

Hehe, ale zamieszanie wprowadzilem. Mowiac 5D, mysle pelna klata, do jakiej zostaly stworzone wymienione w topiku zoomy (przyp. 16-35), wobec czego wplatanie do dyskusji jakiegos zamiennika obiektywow EF-S raczej nie ma sensu, bo to kompletnie inna para kaloszy. A jezeli porownanie na podanej stronie nie bylo robine na pelnej klatce, to w takim razie nie wiem po co ktos wogole taki test zrobil.

www.pbase.com/arra

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Hehe, ale zamieszanie wprowadzilem. Mowiac 5D, mysle pelna klata, do jakiej zostaly stworzone wymienione w topiku zoomy (przyp. 16-35), wobec czego wplatanie do dyskusji jakiegos zamiennika obiektywow EF-S raczej nie ma sensu, bo to kompletnie inna para kaloszy. A jezeli porownanie na podanej stronie nie bylo robine na pelnej klatce, to w takim razie nie wiem po co ktos wogole taki test zrobil.
    A nie łaska wejść na tę stronę i sprawdzić . Tam jest porównanie robione na Ds-ie i 30D . Dla części obiektywów pełnoklatkowych na obu (można sobie wybrać). Dlatego słoik cropowy można porównać z pełnoklatkowcami - konkretnie - jak się spisują na 30D. A ponieważ wątek o szkłach z wiadomego zakresu to przytoczenie w tym porównaniu 17-50 Tamrona nie jest od rzeczy. Szczególnie że w porównaniu zamieszczonym na rzeczonej stronie Tamron łoi L-ki aż miło .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-04-2007 o 19:32
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A nie łaska wejść na tę stronę i sprawdzić . Tam jest porównanie robione na Ds-ie i 30D . Dla części obiektywów pełnoklatkowych na obu (można sobie wybrać). Dlatego słoik cropowy można porównać z pełnoklatkowcami - konkretnie - jak się spisują na 30D. A ponieważ wątek o szkłach z wiadomego zakresu to przytoczenie w tym porównaniu 17-50 Tamrona nie jest od rzeczy. Szczególnie że w porównaniu zamieszczonym na rzeczonej stronie Tamron łoi L-ki aż miło .
    Mozesz mi podeslac linka do 16-35 robionego na 30D, bo u mnie nie da sie tego wybrac, a to jedyny sposob aby cokolwiek porownac. Po drugie co z tego ze 16-35 wypadnie gorzej na 30D, natomiast zdecydowanie lepiej na pelnej klatce, wiec kto kogo tu tak naprawde loi? Po trzecie nikt przy zdrowych zmyslach myslac o kupnie 16-35 nie bedzie patrzyl na plastikowy, brzeczacy sloik z napisem Tamron.

www.pbase.com/arra

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mozesz mi podeslac linka do 16-35 robionego na 30D, bo u mnie nie da sie tego wybrac, a to jedyny sposob aby cokolwiek porownac. Po drugie co z tego ze 16-35 wypadnie gorzej na 30D, natomiast zdecydowanie lepiej na pelnej klatce, wiec kto kogo tu tak naprawde loi? Po trzecie nikt przy zdrowych zmyslach myslac o kupnie 16-35 nie bedzie patrzyl na plastikowy, brzeczacy sloik z napisem Tamron.
    Więc jednak dało się . 16-35L nie był testowany na 30D nic takiego nie pisałem, pisałem że dla części obiektywów (tłum. - nie wszystkich). Nie rozumiem też dalszej części Twojej wypowiedzi. Stawiasz jakieś zarzuty wobec stwierdzeń, które sam wypowiedziałeś. Jeśli uważasz ten test za nie miarodajny - OK. Masz prawo . Co nie zmienia faktu że ten tamron jest ostrzejszy od 17-40/4, a ten z kolei od 16-35/2.8 - w tym teście i tylko z tego testu i tylko to wynika. Co nie zmienia faktu, że znam użytkowników 16-35 i 17-40 i 17-50, którzy dokładnie potwierdzają to co widać na tych samplach. Przy czym różnica pomiędzy 17-40 i tamronem jest minimalna ale pomiędzy 16-35 i 17-40 jest (zwłaszcza na brzegu i to już na cropie zauważalna) i tyle.
    A to że Tamron to nie L-ka i że do reporterki zwłaszcza tzw "ciężkiej" go nikt nie weźmie i że do pełnej klatki nie podepnie to oczywiste .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-04-2007 o 23:09
    Kapitan Wagner

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów