Strona 194 z 203 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 931 do 1 940 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Idź zdjęcia robić zamiast trollować :-D 1D III to puszka dla poważnych ludzi, Ci którym sprzęt przeszkadza w fotografowaniu kończą zazwyczaj na 5D ;-)
    Miałem obie te puszki, teraz mam następców, wyciągnij proszę wnioski i uświadom mnie, w której grupie jestem.
    Jarek

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Miałem obie te puszki, teraz mam następców, wyciągnij proszę wnioski i uświadom mnie, w której grupie jestem.
    Po pierwsze byl to żart, po drugie nie napisałem że każdy użytkownik 5D (Mk I lub Mk II) to maruda.
    Ja akurat mam te dwie i nie wypisuje na forum ze są do niczego i w ogóle to mi Canon zrobił krzywdę że je kupiłem. Generalnie, odnoszę wrażenie że większość użytkowników tego forum jest zadowolona ze swojego sprzętu, a te gorzkie żale ciągnie wąska grupa, która gdyby im ktoś skonstruował aparat będący połączeniem 5D MkII i D700 tez twierdziłaby że aparat jest beznadziejny.
    Inna sprawa że 1D Mk III czy IV jest zazwyczaj kupowany przez ludzi, którzy dokładnie wiedza czego chcą i potrzebują. Nie ma to pełnej klatki, kosztuje dużo więc mało kto kupuje te aparaty przez przypadek. 5D, czy to Mk I czy to Mk II często trafiają, niestety, do ludzi którym nie wychodziły zdjęcia XXD lub też takich, którym wydaje się ze za ich 4 czy 8 kzł należy się w pełni profesjonalny aparat, w którym wszystko będzie najlepsze.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A mogę ja? Bo oceniając po wyglądzie to... a nie dokończę

Domyślnie

Pytanie do kolegów, czy ktoś z was używa zamiennika LP-E4 z firmy Energizeer.

Chodzi mi o Energizer Model: CA-LPE4. Napięcie 11,1V, Pojemność 2200mAh/24,4Wh. Choć jestem zwolennikiem tylko oryginałów to w przypadku marka III wolę mieć zamiennik, jako mocno rezerwowy bo wiadomo, że rzadko będzie potrzebny.

Dobre to to jest?
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Domyślnie

I mam i ja taki problem , kupiłem zamiennik
    Whitenergy akumulator LP-E4 (Canon) i też się rozładowuje jak leży ( sprawdzałem 2 razy ) , może tak musi być , to jednak nie orginał.
    Jedynki Piątki eLki i duperelki

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Naprawiał ktoś może niezawsze otwierajace sie drzwiczki od kart pamieci? Ciekawi mnie koszt tego i ile to trwa...

ps. z tego co sie zorientowalem to problem jest dosyc czesty, ale kazdy znajomy to olewa

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    Naprawiał ktoś może niezawsze otwierajace sie drzwiczki od kart pamieci? Ciekawi mnie koszt tego i ile to trwa...

ps. z tego co sie zorientowalem to problem jest dosyc czesty, ale kazdy znajomy to olewa
    Jak wpsominałem miałem kilka jedynek i nie miałem ww problemu. Napisz proszę co dokładnie jest problemem czy sam zamek czy zawiaski. Postaram się coś podpowiedzieć

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mientowy Zobacz posta
    Jak wpsominałem miałem kilka jedynek i nie miałem ww problemu. Napisz proszę co dokładnie jest problemem czy sam zamek czy zawiaski. Postaram się coś podpowiedzieć
    wiem wiem mialem nawet od CIebie 1d2
    problem ogolnie w 1d3 niby tylko wystepuje

czasami probujac otworzyc tym dzyndzlem drzwiczki po prostu sie nie otwieraja, po uderzeniu 2 palcami w drzwiczki (ew. pare razy) wszystko wraca do normy (mozna otwierac wtedy ile razy sie chce bez problemow, a za 45min problem moze znowu wystapic)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    wiem wiem mialem nawet od CIebie 1d2
    problem ogolnie w 1d3 niby tylko wystepuje

czasami probujac otworzyc tym dzyndzlem drzwiczki po prostu sie nie otwieraja, po uderzeniu 2 palcami w drzwiczki (ew. pare razy) wszystko wraca do normy (mozna otwierac wtedy ile razy sie chce bez problemow, a za 45min problem moze znowu wystapic)
    Wydaje mi się, że miałem w którymś mk2 akcje ale tam ewidentnie blokowała źle spasowana guma obok drzwiczek. Sprawdź czy to mechanika samego zamka nie łapie czy może właśnie guma trzyma wrotka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Po pierwsze byl to żart, po drugie nie napisałem że każdy użytkownik 5D (Mk I lub Mk II) to maruda.
    Ja akurat mam te dwie i nie wypisuje na forum ze są do niczego i w ogóle to mi Canon zrobił krzywdę że je kupiłem. Generalnie, odnoszę wrażenie że większość użytkowników tego forum jest zadowolona ze swojego sprzętu, a te gorzkie żale ciągnie wąska grupa, która gdyby im ktoś skonstruował aparat będący połączeniem 5D MkII i D700 tez twierdziłaby że aparat jest beznadziejny.
    Inna sprawa że 1D Mk III czy IV jest zazwyczaj kupowany przez ludzi, którzy dokładnie wiedza czego chcą i potrzebują. Nie ma to pełnej klatki, kosztuje dużo więc mało kto kupuje te aparaty przez przypadek. 5D, czy to Mk I czy to Mk II często trafiają, niestety, do ludzi którym nie wychodziły zdjęcia XXD lub też takich, którym wydaje się ze za ich 4 czy 8 kzł należy się w pełni profesjonalny aparat, w którym wszystko będzie najlepsze.

Ja uważam 1Dmk3 i 5d mk2 i uważam że fajnie się nawzajem uzupełniają. Do szybkich i dynamicznych akcji używam 1szego, a do wypieszczonych portrecików drugiego. Co prawda cały zestaw trochę waży...

Strona 194 z 203 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów