Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
Miałem obie te puszki, teraz mam następców, wyciągnij proszę wnioski i uświadom mnie, w której grupie jestem.
Po pierwsze byl to żart, po drugie nie napisałem że każdy użytkownik 5D (Mk I lub Mk II) to maruda.
Ja akurat mam te dwie i nie wypisuje na forum ze są do niczego i w ogóle to mi Canon zrobił krzywdę że je kupiłem. Generalnie, odnoszę wrażenie że większość użytkowników tego forum jest zadowolona ze swojego sprzętu, a te gorzkie żale ciągnie wąska grupa, która gdyby im ktoś skonstruował aparat będący połączeniem 5D MkII i D700 tez twierdziłaby że aparat jest beznadziejny.
Inna sprawa że 1D Mk III czy IV jest zazwyczaj kupowany przez ludzi, którzy dokładnie wiedza czego chcą i potrzebują. Nie ma to pełnej klatki, kosztuje dużo więc mało kto kupuje te aparaty przez przypadek. 5D, czy to Mk I czy to Mk II często trafiają, niestety, do ludzi którym nie wychodziły zdjęcia XXD lub też takich, którym wydaje się ze za ich 4 czy 8 kzł należy się w pełni profesjonalny aparat, w którym wszystko będzie najlepsze.