Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
"zdecydowanie szybsze" ?? mógłbyś rozwinąć temat bo jakoś nie widzę, mając 5dII i 1DIII (miałem 5D i testowałem 1dIV) aby któryś był szybszy od poprzedników. W przypadku serii 5 jestem tego pewien, przeżyłem z nimi sporo. Przy 1d3-d4 z racji krótkiego okresu testow mogłem coś przeoczyć ale przecież już d3 to niesamowicie szybki korpus pod każdym względem więc chętnie się dowiem w którym aspekcie doszukiwać się tej zdecydowanie większej szybkości?
W 5tkach porównaj sobie szybkość i precyzję trafień na środkowych. Różnica jest widoczna od razu.

W 1kach jest różnica w dobiegaczkach. Ta z 1mkIV już się nie myli. Do tego można super dostroić do swoich potrzeb przy servo.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
co do iso - porównuję od czasu zakupu szumy w obu puszkach i jakoś nie dostrzegam aż tak wielkiej różnicy między 5DII a 1DIII. Na 3200 jest minimalna różnica na korzyść piątki ale to naprawdę niewielka różnica. Tym bardziej, że ACR naprawdę dobrze radzi sobie z canonowym szumem i po defaultowym już odsianiu szumu kolorowego różnicy już nie widzę żadnej. Oczywiście po przeskalowaniu 5DII będzie lepszy jednak piszę o porównaniu 100% kadrów.
Wiesz, tutaj to będzie akademicka dyskusja. Udowodnić możemy sobie wszystko. Pierwsze pytanie, czemu porównujesz na 100% powiększeniu kadru zapominając, że masz 2x więcej obrazu, który po przeskalowaniu znacznie obniży szumy i wpłynie na szczegółowość? Chodzi o to, żeby coś udowodnić? Przeskaluj oba obrazki do powiedzmy 20x30/300dpi i porównuj różnice.