Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
Dokładnie te same odczucia mam teraz przy 5II i 1D4. Z tą różnicą, że oba są zdecydowanie szybsze od swoich poprzedników.
"zdecydowanie szybsze" ?? mógłbyś rozwinąć temat bo jakoś nie widzę, mając 5dII i 1DIII (miałem 5D i testowałem 1dIV) aby któryś był szybszy od poprzedników. W przypadku serii 5 jestem tego pewien, przeżyłem z nimi sporo. Przy 1d3-d4 z racji krótkiego okresu testow mogłem coś przeoczyć ale przecież już d3 to niesamowicie szybki korpus pod każdym względem więc chętnie się dowiem w którym aspekcie doszukiwać się tej zdecydowanie większej szybkości?

co do iso - porównuję od czasu zakupu szumy w obu puszkach i jakoś nie dostrzegam aż tak wielkiej różnicy między 5DII a 1DIII. Na 3200 jest minimalna różnica na korzyść piątki ale to naprawdę niewielka różnica. Tym bardziej, że ACR naprawdę dobrze radzi sobie z canonowym szumem i po defaultowym już odsianiu szumu kolorowego różnicy już nie widzę żadnej. Oczywiście po przeskalowaniu 5DII będzie lepszy jednak piszę o porównaniu 100% kadrów.