Strona 178 z 203 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Miałem raz coś takiego przy aparacie podpiętym do zasilacza.
    Po resecie i włożeniu baterii wszystko wróciło do normy.

Co nie zmienia faktu, że Twój należy właśnie z miejsca odesłać i wymienić.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Niestety nie :-(

Migawka nadal martwa. Odsyłam body do sprzedawcy, za dwa dni dostanę nowe, oby tym razem sprawne. Niesmak i brak zaufania do body jednak trochę pozostaną.
    Wymienić. To się zdarza przy masówce, a wbrew piewcom jedynie słusznego systemu Canon klepie jedynek bardzo dużo. Niestety jest to coraz większy problem, że kontrola jakości jest do d.... . Jedyny sposób to wywierać nacisk i nie kupować 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

No i teraz oskarowy powinien sie odezwac ze yogi-bear nie widzial 1dmk III na oczy chyba ze przez szybke w sklepie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jeszcze jedno: ile było blekocenia na mnie, że przeklejam z zagranicznych for "uwalone sztuki" Marka III, że puszki nie tknąłem nawet palcem... może teraz panie/panowie zabierzecie głos i pocieszycie kolegę? Może jakiś alternatywny serwis na południu Polski...
    Ale gdybyś tam co dzień podawał wielkość opadów ze strefy równikowej, to można by dojść do wniosku, że zbliża się nieuchronnie powódź, nie?

Początki nałogu

Domyślnie

Jeszcze jedno: ile było blekocenia na mnie, że przeklejam z zagranicznych for "uwalone sztuki" Marka III, że puszki nie tknąłem nawet palcem... może teraz panie/panowie zabierzecie głos i pocieszycie kolegę? Może jakiś alternatywny serwis na południu Polski...
    Wydaje mi się że kolega gietrzy nie powinien w ogóle tykać palcem żadnego z aparatów. Przecież na zagranicznych forach można znaleźć narzekania na każdy istniejący model.
    Wprawdzie nie jest to takie narzekanie, jak na polskich forach - w tym nikt Polakom nie dorówna, ale 'jakieś' jest.

A jak pocieszyć kolegę? No cóż...jak mu się uda szybko wymienić na drugi egzemplarz, to będzie miał taką przyjemność z pracy z tym aparatem, jakiej Gietrzy nigdy nie dozna.
    Specjalnie takie 'polskie' pocieszenie napisałem....
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    to będzie miał taką przyjemność z pracy z tym aparatem, jakiej Gietrzy nigdy nie dozna.
    Dziękuję za docenienie mojej jakże nieskromnej osoby. Kolega gietrzy miał D3 - widział jak działa AF, tzn. nie widział bo to było lightning fast, bo shutter lag, mirror black było tak krótkie...
    Kolega gietrzy miał też 1D2N i widział jak "magiczna moc" jedynki pokonana została (w ciemnościach) przez 20D i 350D.

Co będzie warta twoja teza jak kolega gietrzy kupi 1D4?

Pozdrawiam szerze wszystkich krytyków mojej nieskromnej osoby. Wszystkich krytyków, wszystkich systemów

FYI: nie dalej jak wczoraj PW mi napisało, że almighty Canon (znooooowu) przegrał pojedynek AF w Mark III vs. CAM 3500FX... a to peszek?

Miłego dnia.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale gdybyś tam co dzień podawał wielkość opadów ze strefy równikowej, to można by dojść do wniosku, że zbliża się nieuchronnie powódź, nie?
    no wiesz... jak sie woda podniesie o 2m to akurat w kraju wiatrakow juz nie beda przelewki. a moze raczej beda i to ostre niestety, wedlug prognoz, nawet tych optymistycznych, to sie wydarzy jeszcze w tym wieku.

polecam w wolnej chwili:
    http://flood.firetree.net/
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Co będzie warta twoja teza jak kolega gietrzy kupi 1D4? [...]
    Miłego dnia.
    Teza się zdezaktualizuje, a Kolega gietrzy zmieni ksywę na decztery!
    Równie miłego... !

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no wiesz... jak sie woda podniesie o 2m to akurat w kraju wiatrakow juz nie beda przelewki. a moze raczej beda i to ostre niestety, wedlug prognoz, nawet tych optymistycznych, to sie wydarzy jeszcze w tym wieku.
    Rozumiem i nie zazdroszczę, ale przecież w strefie równikowej pada codziennie od tysięcy lat PPH!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Rozumiem i nie zazdroszczę, ale przecież w strefie równikowej pada codziennie od tysięcy lat PPH!
    eeee no... mnie tam poniekad lotto... za te 30 lat bede starym pierdzielem wygrzewajacym miesien piwny na balkonie domku w Portugalii albo cos w ten desen a moje dziecie gdzie bedzie, to czort jeden wie

a w Holandii sobie zbuduja za moje podatki "dijki strzeliste, pnace sie do nieba samego". za ta kase co chocby port w Rotterdamie robi, to w razie koniecznosci nawet pol narodu samolotami na jakas wyspe na Pacyfiku przerzuca, o ile wczesniej problem zbyt duzej ilosci slonca (wiecej niz 2 dni w miesiacu), niedostatecznego wiatru i deszczu rozwiaza. na upartego to i Grenlandii kawalek od Danii wydzierzawia - troche zimniej, ale poza tym pogoda niekoniecznie gorsza

dobra, starczy tego OT
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Dziękuję za docenienie mojej jakże nieskromnej osoby. Kolega gietrzy miał D3 - widział jak działa AF, tzn. nie widział bo to było lightning fast, bo shutter lag, mirror black było tak krótkie...
    Kolega gietrzy miał też 1D2N i widział jak "magiczna moc" jedynki pokonana została (w ciemnościach) przez 20D i 350D.

Co będzie warta twoja teza jak kolega gietrzy kupi 1D4?

Pozdrawiam szerze wszystkich krytyków mojej nieskromnej osoby. Wszystkich krytyków, wszystkich systemów

FYI: nie dalej jak wczoraj PW mi napisało, że almighty Canon (znooooowu) przegrał pojedynek AF w Mark III vs. CAM 3500FX... a to peszek?

Miłego dnia.
    No cóż...pozostaje się cieszyć, że akurat mojej skromnej osobie trafił się egz. 1dm3, który wprawdzie bezawaryjnością nie zgrzeszył, ale jest w stanie trafnie wyostrzyć w sytuacji, w której ja już nie widzę bo jest tak ciemno (nie, nie mam złego wzroku, przez jakiś czas używany był do pilotażu "statków powietrznych" :P ).
    Z drugiej strony jest mi przykro, bo posiadany przeze mnie od kilku lat 350D wcale nie jest w stanie nawet się zbliżyć do podobnego poziomu co 1D. Może mam jakiś zły egz.? Trzeba jakąś teorię spiskową wymyśleć!

Co do shutter lagu itp.
    Podziwiam kolegę Gietrzy`ego za umiejętności godne supermana, lub innego spidermana. Bo jest w stanie zauważyć różnicę:
    Nikon D3:
    shutter lag: 41ms, VF blackout: 74ms
    Canon 1Dm3:
    shutter lag: od 40ms do 55ms, VF blackout: 80ms
    Jak widać, kolega Gietrzy jest w stanie zarejestrować różnicę powiedzmy 0.006 sekundy.
    Chylę czoła.

Coś mi się nie wydaje żeby kolega Gietrzy kupił 1Dm4 - ten aparat zapewne też będzie miał jakieś wady. A ktoś z tak rozwiniętym zmysłem wzroku zapewne od razu je zauważy.

Również pozdrawiam i życzę szczęścia na dalszej drodze ku uświadomieniu społeczeństwa jakie te Canony są beee.

Mam nadzieję że ten off topic zostanie mi wybaczony.
    Nie, nie wnoszę 1Dm3 na piedestał skończonego cudu techniki fotograficznej. Po prostu uważam że to jest niezły sprzęt, ale obarczony niejedną wadą.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Strona 178 z 203 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów