Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Jestem przekonany, że odczujesz radykalny wręcz skok jakościowy po przesiadce z 30d na którąkolwiek z jedynek - no może poza 1d mkI, gdzie niestety masz szumiącą matrycę panasonica ( z genialnym AF). 1d mkIII to naprawdę świetna pucha. Od ds'ach milczę, bo nie mam doświadczeń.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jestem przekonany, że odczujesz radykalny wręcz skok jakościowy po przesiadce z 30d
    Niekoniecznie ten skok od razu będzie w górę. 1D Mark III jest znacznie trudniejszy w opanowaniu. Jeśli ktoś robi w RAW'ach, to o ile z 30D zdjęcia wychodzą ok, to świeżo upieczonemu użytkownikowi jedynki może dać popalić większa przestrzeń rejestrowana. Popularny sprzęt i oprogramowanie do obróbki średnio sobie z tym radzi, skutkując np czerwonym zafarbem, szczególnie widocznym przy niedoświetleniach. Na dodatek co wywoływarka, to różny efekt i to mocno. Ogólnie, z własnego doświadczenia powiem, że po wzięciu 1D do ręki wyszło na to, że kompletnie nie umiem robić zdjęć. Jeśli ktoś dodatkowo ma przyzwyczajenia ze slajdu, niedoświetlać, dzieje się masakra.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów