Cytat Zamieszczone przez Brzeku Zobacz posta

I mam jeszcze jedno pytanie jeśli można. Bo tak naprawdę testy testami ale najlepsze są opinie użytkowników, powiedzcie jak z jakością rawa który jest w stanie "wyprodukować" ten aparat, oczywiście wiem, że zależne jest to od obiektywu ale jakość matrycy też ma ogromne znaczenie. Przyznam, że tak naprawdę nie zależy mi na ogromnej szybkostrzelności tego aparatu lecz na jakości. Na 1DS mnie nie stać, niestety jest potwornie drogi a w 5D brak jest możliwości zapisu na 2 karty jednocześnie na której naprawdę mi zależy. Początkowo nie chciałem się przesiadać na drugi aparat z crop'em ale nie będę się na to zawzinał.
W tej chwili mam 30D i zastanawiam się czy uzyskam zauważalny skok jakości zdjęcia po przesiadce na 1D MKIII. Jakie są wasze odczucia ?

Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Daniel
co do jakości, to posłużę się cytatem:-)

"From Rob Galbraith: "The EOS-1D Mark III produces the best overall file of any digital SLR we've ever used. A CR2 coming from this camera contains a level of detail, dynamic range, tonality and overall quality that is hard to match. The Nikon D3, for example, produces a better NEF at really high ISO settings (plus very good quality generally), but at lower ISOs it can't quite deliver the fineness of detail from each pixel that the EOS-1D Mark III does."

From Ken Rockwell: "...either Canon [5D or 1Ds Mk III] has finer detail than the Nikon, and the 1Ds has finer detail then the 5D. It makes sense that the Nikon has less fine detail: the D3 is a sports, news and action camera optimized for speed, while each of these Canons is much slower and optimized for fine image quality."

źródełko:
http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=28842274