Strona 165 z 203 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 641 do 1 650 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    zauważyłem pewną prawidłowość: o AF w 1d MK III martwią się wszyscy ci, którzy tych aparatów nie mają. Ciekawe, nie?
    Nawet rozumiem twój ton - starasz się chronić swoją inwestycję by przy ewentualnej odsprzedaży stracić jak najmniej, OK, ale twoja uszczypliwość jest bynajmniej nie na miejscu. Dlaczego? Dlatego, że wiele z wszystkich tych, którzy tych aparatów nie mają chcieli je mieć lub chcą mieć powtarzalny następny model i chociażby stąd to zaciekawienie i niepokój.
    Nikt nie twierdzi, że twój egzemplarz jest in spec, ale nie sądzisz, że to niesmaczny żart mówić o modelu flagowym "twój egzemplarz jest OK"?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nawet rozumiem twój ton - starasz się chronić swoją inwestycję by przy ewentualnej odsprzedaży stracić jak najmniej, OK, ale twoja uszczypliwość jest bynajmniej nie na miejscu. Dlaczego? Dlatego, że wiele z wszystkich tych, którzy tych aparatów nie mają chcieli je mieć lub chcą mieć powtarzalny następny model i chociażby stąd to zaciekawienie i niepokój.
    Nikt nie twierdzi, że twój egzemplarz jest in spec, ale nie sądzisz, że to niesmaczny żart mówić o modelu flagowym "twój egzemplarz jest OK"?
    Nie kolego, ja napisałem wyłącznie, że problem jest rozdmuchiwany przez ludzi, którzy nigdy tym aparatem nie fotografowali. Co do (jak się wyraziłeś) ochrony mojej inwestycji: mylisz się; nie zamierzam sprzedawać tego aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Co do (jak się wyraziłeś) ochrony mojej inwestycji: mylisz się; nie zamierzam sprzedawać tego aparatu.
    ...który pewnie już nie raz i nie dwa razy na siebie zapracował nieostrymi zdjęciami
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    ...który pewnie już nie raz i nie dwa razy na siebie zapracował nieostrymi zdjęciami
    to raz, a dwa; podobnie jak zostawiłem sobie eosa 3 bo go lubiłem :-) tak zostawię sobie marka (ale wcześniej musi jeszcze zrobić pół miliona zdjęć) :-)

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Kurcze ludzie. Nie zrobiłem moją jedynką ani jednego nieostrego zdjęcia (czego nie mogę powiedzieć o piątce). Nie wiem co mam jeszcze napisać.... 1d mkIII robi ostre zdjęcie -jedno za drugim... innej możliwości nie wiedzę ;-)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Kurcze ludzie. Nie zrobiłem moją jedynką ani jednego nieostrego zdjęcia (czego nie mogę powiedzieć o piątce). Nie wiem co mam jeszcze napisać.... 1d mkIII robi ostre zdjęcie -jedno za drugim... innej możliwości nie wiedzę ;-)
    Nie znasz sie :-) inni wiedzą lepiej:-)

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Masz rację.... co ja mogę wiedzieć na ten temat ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak czy tak Rob reklamę sobie robi .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie 1D Mark III - 2 pytania

Witam,

Mam dwa pytania odnośnie aparatu 1D Mk III ponieważ zastanawiam się nad jego zakupem.

1) Czy ktoś z was orientuje się czy problem z wadliwym Autofocusem został już rozwiązany, przeglądałem wątki na forum ale jednoznacznej informacji nie znalazłem niestety. Być może ktoś z was miał styczność z modelami z nowych serii i wiecie jak jest z tym af.
    Znalazłem w sklepie rimex canona 1D MK III DN - jest napisane że to nowa seria ale w necie nic o takiej serii nie znalazłem i nie wiem czy jest wolna od problemów z AF a nie chciał bym wyrzucić tylu pieniędzy na niesprawny aparat. Jeśli problem już jest rozwiązany do od jakiej serii najlepiej kupować aparat ?

2) Drugie pytanie jest do użytkowników mianowicie w testach czytałem o mizernej jakości wyświetlacza LCD, przez co ciężko ocenić naświetlenie bez pomocy histogramów oraz wstępnie ocenić ostrość. Faktycznie jest tak źle ?

Będę wdzięczny za odpowiedź. Szczególnie dręcząca jest myśl o tym wadliwym AF, ale wstrzymam się z rozmyślaniem w tej sprawie do waszych odpowiedzi.

Pozdrawiam,
    Daniel

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Ad 1. Nic mi o tem nie wiadomo i moja puszka nie wykazuje wymienionych wyżej przypadłości
    Ad 2. Zauważyłem że gdy robię same Rawy podgląd na LCD jest ciut gorszy (wyraźnie zimniejsze odcienie i trudności z oceną ostrości zdjęcia - i tu od razu dwa rozwiązania... robienie w Rawach odsuwa ode mnie myśl o tym czy zdjęcie jest zimne czy ciepłe - w 99% jest takie jak trzeba a 1% reguluje się suwaczkiem wjite balance w sofcie do wołania Rawów... nawet gdy wydaje się że zdjęcie jest nie ostre... zdjęcie jest na stówę ostre.... jedynka w tym względzie nie zawodzi). Aby mieć spokój z ostrością na LCD wystarczy robić jpg lub choćby najmniejsze jpg do Rawa. Mimo tych pierwszych wątpliwości wolę patrzeć na ekranik jedynki niż piątki ;-).

Strona 165 z 203 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów