Strona 161 z 203 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 601 do 1 610 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    glupie pytanie... czy mark III nie ma mozliwosci regulacji BF/FF przez uzytkownika?
    Ma - ale w pewnym ograniczonym zakresie - w przypadkach ekstremalnych można się w nim nie zmieścić z korekcją. Niezbędny jest wówczas serwis.
    Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Trzeba do serwisu dawac? Wydawalo mi sie ze podobnie jak NIkony D3 i 300 ma taka mozliwosc..
    Od znajomego Nikoniarza wiem, że sporo osób z D300 miało różne doświadczenia z korekcją BF/FF. Część z problemów wynikała z tego, że korekcje ludzie wprowadzali dla minimalnej ogniskowej, w sytuacji gdy zalecenia mówią o korekcji przy ustawionej max. ogniskowej.
    Mimo tych korekcji w aparacie, można trafić na obiektyw, który dla różnych ogniskowych ma inne (!!!) korekcje i to jest przypadek dla serwisu.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Sam przez to przechodziłem, objechałem ich standardowo a później przepraszałem. Ten licznik nie ma niczego wspólnego z tym od migawki, do którego i tak nota bene nie masz dostępu. Ten licznik możesz zmienić wkładając kartę z innego aparatu. Sam sprawdź.
    Dzięki. Już chciałem włosy z głowy rwać ;-)

Co do pytań innych o "mikro regulację" nie było mowy, żeby jej skala była wystarczająca, jak napisał teoretycznie przedmówca.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Zadam glupie pytanie za ktore ktos mnie pewnie zjedzie - bedzie w najblizszym czasie jakis 1D mk3n/mk4 z prawdziwa pelna klatka? Ma ktos szklana kule? :cool:

W rtv euro agd jest 1D mk3 za 12k w 30 ratach 0%, smieszna kwota wychodzi miesiecznie, body jest super tylko ten corp 1,3 troche razi

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Jest przecież 1Ds z pełną klatką, więc pewnie do serii 1d nie wprowadzą pełnej klatki - bo i po co...
    Pozdrawiam,
    Michał

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

1Ds jest puszka typowo studyjna(21mpix, 5 fps, pliki po 20mb). No i cena jednak odrobine przesadzona.

Daje glowe ze nastepny update 1d bedzie mial ff - 1,3 to najmniej optymalne rozwiazanie a d3 wyznaczylo ladny standart do ktorego canon musi conajmniej wyrownac.

A po co? Miedzy innymi po to by stalka 35mm miala kat widzenia stalki 35mm a nie 50tki... O szumach, go i innych szczegolach nie wspominam

W sumie zaraz przed olimpiada rewolucji sie nie ma co spodziewac ale szklana kula by sie przydala

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    O szumach, go i innych szczegolach nie wspominam
    Wymagający jesteś ;-)

A z angielska to się nazywa "talking for talking"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Daje glowe ze nastepny update 1d bedzie mial ff - 1,3 to najmniej optymalne rozwiazanie
    Kolejny zwolennik tezy, że Canon robi na złość użytkownikom produkując aparaty
    Ale wątek "1D Mk III i co dalej?" możesz spokojnie zakładać...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaex Zobacz posta
    A z angielska to się nazywa "talking for talking"
    W innym watku masz ladne porownania zdjec z ff i corpa - spore roznice w ostrosci i plastyce sa widoczne golym okiem laika.

A to ze u Canona najwazniejsi sa marketigowcy to chyba kazdy wie. Po co teraz dawac ff do jedynki? Damy nastepnym razem to ludzie beda mieli bodziec do wymiany . Po co odrazu dac w pelni dzialajacy live view? Rozbijemy go na trzy generacje to ludzie beda zmieniac co poltorej roku. Po co dac eye control? Damy jak nam sie inne mozliwosci skoncza itd itp . Z intelem, nvidia, czy innymi liderami/dominatorami rynku jest identyczna sytuacja...

Cale szczescie ze Nikon i Sony troche namieszali/namieszaja
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 23-06-2008 o 22:26

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

1Ds jest puszka typowo studyjna(21mpix, 5 fps, pliki po 20mb). No i cena jednak odrobine przesadzona.

Daje glowe ze nastepny update 1d bedzie mial ff - 1,3 to najmniej optymalne rozwiazanie a d3 wyznaczylo ladny standart do ktorego canon musi conajmniej wyrownac.

A po co? Miedzy innymi po to by stalka 35mm miala kat widzenia stalki 35mm a nie 50tki... O szumach, go i innych szczegolach nie wspominam
    Tyle, że 35mm to jedno, a 400mm i inne dłuuugie lufy też 'trochę' zyskują przez cropa.
    1d jako puszka reportersko/sportowa - więc nawet mały crop przy sporcie może być przydatny. Dobrze myślę?
    Pozdrawiam,
    Michał

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yenox Zobacz posta
    Tyle, że 35mm to jedno, a 400mm i inne dłuuugie lufy też 'trochę' zyskują przez cropa.
    1d jako puszka reportersko/sportowa - więc nawet mały crop przy sporcie może być przydatny. Dobrze myślę?
    ee tam, krótkowzroczność. "Cropa" można zrobić z ff, które zawsze oferują większą rozdzielczość - ten sam efekt. Pozostaje kwestia szybkostrzelności. Ale nie powiem, gdyby mi ktoś zaoferował 1ds III w zamian za 1d III, brałbym w ciemno Jacyś chętni? ;-)

Strona 161 z 203 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów