Strona 151 z 203 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale to martwi wyłącznie Canona i szpanerów, nie?
    Pytanie, czy - z marketingowego punktu widzenia - lepsza będzie 1D IIIN, czy 1D IV (FF)?
    Pytanie właśnie czy to martwi Canona czy nie? Bo jeśli tak to dla nas dobrze jeśli nie to gorzej. Wyniki sprzedaży (wciąż pierwsze miejsce na świecie - w Europie wzrost większy od zakładanego) niekoniecznie muszą ich mobilizować do jakichś nadzwyczaj intensywnych działan . Ci co też wieszczyli koniec Canona na rynku profi - bardzo się mylili. D3 nie daje jakiejś druzgocącej przewagi nad markiem, a pewnie szkła, przyzwyczajenia, serwis etc. wielu powstrzymały przed zmianą. Ja sam znam przypadek dwóch osób (zawodowi fotoreporterzy), którzy po premierze D3 mieli dać wszystko do "żyda" i kupować Nikona. Jednak jak minęła pierwsza euforia to zostali z tym co mają (jedne dokupił sobie 5-tkę). Statystyki też są nieubłagane - samej jedynki reporterskiej Canon tłucze miesięcznie więcej niż D3, a jest jeszcze Ds.
    Pozostaje tu nieodkrytą tajemnicą czy dla Canona (poza zmianami oczywistymi - jak rozrost rynku) coś się istotnego zmieniło? Jeśli tak to zobaczymy wkrótce całkiem nowy model jedynki reporterskiej z nową nazwą i nowym Af-em , jeśli nie to będą tak dłubać jak dotąd - niestety i wtedy będzie pewnie 1DIIIn.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-04-2008 o 08:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    całkiem nowy model jedynki reporterskiej z nową nazwą i nowym Af-em , jeśli nie to będą tak dłubać jak dotąd - niestety i wtedy będzie pewnie 1DIIIn.
    Przypomniałem sobie, co zmieniło się w mkII-mkIIN i nie napawa mnie to optymizmem. Mimo wszystko na mkIII ciężko jest narzekać, no może brakuje rozdzielczości, ale to nie jest główny powód do tego, żeby zmieniać aparat tylko o literkę w górę..
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Skoro - jak piszesz - statystyki nie kłamią - to pewnie będzie "tylko" IIIN...
    (zakładam, że wówczas najbardziej rewolucyjną zmianą będzie AF w trybie LV).
    A nowy AF - czy to wersji IIIN, czy to w IV, to raczej będzie tylko z nazwy. Na kolejne "odrodzenie" chyba nie są jeszcze gotowi
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Skoro - jak piszesz - statystyki nie kłamią - to pewnie będzie "tylko" IIIN...
    (zakładam, że wówczas najbardziej rewolucyjną zmianą będzie AF w trybie LV).
    A nowy AF - czy to wersji IIIN, czy to w IV, to raczej będzie tylko z nazwy. Na kolejne "odrodzenie" chyba nie są jeszcze gotowi
    No widzisz jaki ty przewidujący jesteś . Powinni Cię zatrudnić w dziale marketingu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No widzisz jaki ty przewidujący jesteś . Powinni Cię zatrudnić w dziale marketingu .
    Nie nadaję się - za dużo gadam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na 30 kwietnia zapowiadają nową poprAFkę:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=27700871

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na 30 kwietnia zapowiadają nową poprAFkę:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=27700871
    Że im się jeszcze chce . Ale fakt że tak przetestowanego AF-a to chyba nie miała żadna puszka w historii .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-04-2008 o 23:31
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Że im się jeszcze chce . Ale fakt że tak przetestowanego AF-a to chyba nie miała żadna puszka w historii .
    Chce im się, bo:
    • są honorowi i sprawę załatwiają do końca (wyjaśnienie idealistyczne)
    • testują przy okazji AF dla nowych wersji (wyjaśnienie realistyczne)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I naprawdę wierzycie, że ten (skądinąd doskonały) AF da się jeszcze poprawić softem? IMO bajka, ale chętnie poczekam na wyniki.
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    I naprawdę wierzycie, że ten (skądinąd doskonały) AF da się jeszcze poprawić softem? IMO bajka, ale chętnie poczekam na wyniki.
    Tak naprawdę, to nie mam zielonego pojęcia
    Ale - jaki słusznie utrzymuje Kolekcjoner - marketing ma swoje prawa, konkurencja czuwa - być może chodzi o to, żeby jeszcze raz sprzedać stary produkt w nowym opakowaniu...

Strona 151 z 203 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów