Strona 145 z 203 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

conan
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AbrahaM Zobacz posta
    Panowie, czytam, czytam i się dziwie..
    .. czemu skoro wszyscy wiedzą jak serwis na Zytniej pracuje, nadal tam swój drogi sprzęt wysyłacie? i nic z tym nie robicie? Skoro jest AZ TAK ZLE, to może by uznać że to już najwyższa pora by coś z tym zrobić i zacząć wysyłać sprzęt np. do Berlina (w końcu jest na UE gwarancji), pisać skargi do Canon Polska, czy centrali europejskiej, a także zostawiając info przy wysyłkce do Berlina o przyczynie realizacji gwarancji u nich a nie w Kraju?

Psioczenie i nic nie robienie - jak można się domyśleć - nic nie da..

Szkoda źle traktowanego, "psutego jeszcze bardziej" sprzetu za ciężką kasę, nerwów i czasu..
    pierwsze primo: serwis na Żytniej jest monopolistą (o ile wiem brak innych autoryzowanych serwisów Canona w Rzeczpospolitej )

drugie primo: inne autoryzowane serwisy Canona są setki kilometrów i setki złotych od Warszawy, w której mieszkam

trzecie primo: aparatem zarabiam na bułkę z masłem więc im dłużej go nie mam tym mniej masła mam...

czwarte primo: kto mi zagwarantuje, że np. berliński serwis jest lepszy od tego na Żytniej.

piąte primo: bariera językowa. w serwisie na Żytniej jest jedna taka Pani, dla której przyswojenie tego, co mówię po POLSKU (a jestem native speakerem ;-) ) było nie lada wyzwaniem...... więc kto wie jak by było z ręcznym niemieckim i łamanym angielskim chyba, że tam nasi pracują.

szóste primo: mój kolega z Markiem III o bardzo zbliżonym nr. seryjnym do mojej sztuki psioczy, listy pisze, skarży sie nawet Japończykom i co i nic

kiepsko jak u Kiepskich co nie :razz:

marceli71
    Guest

Domyślnie

szóste primo: mój kolega z Markiem III o bardzo zbliżonym nr. seryjnym do mojej sztuki psioczy, listy pisze, skarży sie nawet Japończykom i co i nic

przepraszam czy te Wasze Marki to z trefnej serii czy już z niebieską kropeczką?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceli71 Zobacz posta
    przepraszam czy te Wasze Marki to z trefnej serii czy już z niebieską kropeczką?
    Mój jest z trefnej, ale obecnie po naprawie, działa pierwsza klasa.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

conan
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceli71 Zobacz posta

oba, mój i kolegi z trefnej serii - oba po naprawie. Niestety, nie mogę powiedzieć, że po naprawie sytuacja się znacząco poprawiła. W dalszym ciągu są sytuacje, w których IIN czy też D2X, D3 sprawniej ostrzą - ale z drugiej strony ostatnio w identycznych warunkach robiłem fotki z kolegą on 30D + sigma 70-200 2.8 ja oczywiście... markiem III + canon 70-200 2.8 IS (parametry ekspozycji: iso 1000, 3.2 - 3.5 f, 1/200 - 1/250 s, balans na żarówkę, ai servo) i wyglądał na to, że na 100 zrobionych fotek idealnie ostrych z marka było około 70 akceptowalne ostrych 10 nieostrych 15 a na 5 aparat przestawił sie na inny obiekt; z 30D idealnie ostrych 25 akceptowalne ostrych 37 nieostrych 35 i 3 z ostrym innym obiektem. Obiekty to tance i im bardziej pstrokato byli ubrani tym ostrzejsze zdjęcia mieli z osobami ubranymi jednolicie na czarno 30 praktycznie sobie nie radziła mark III wypadał dużo (około 70 %) lepiej. zrobiliśmy po około 12 - 14 tys fotek przez 2 dni więc statystyka jest chyba ok.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conan Zobacz posta
    oba, mój i kolegi z trefnej serii - oba po naprawie. Niestety, nie mogę powiedzieć, że po naprawie sytuacja się znacząco poprawiła. W dalszym ciągu są sytuacje, w których IIN czy też D2X, D3 sprawniej ostrzą - ale z drugiej strony ostatnio w identycznych warunkach robiłem fotki z kolegą on 30D + sigma 70-200 2.8 ja oczywiście... markiem III + canon 70-200 2.8 IS (parametry ekspozycji: iso 1000, 3.2 - 3.5 f, 1/200 - 1/250 s, balans na żarówkę, ai servo) i wyglądał na to, że na 100 zrobionych fotek idealnie ostrych z marka było około 70 akceptowalne ostrych 10 nieostrych 15 a na 5 aparat przestawił sie na inny obiekt; z 30D idealnie ostrych 25 akceptowalne ostrych 37 nieostrych 35 i 3 z ostrym innym obiektem. Obiekty to tance i im bardziej pstrokato byli ubrani tym ostrzejsze zdjęcia mieli z osobami ubranymi jednolicie na czarno 30 praktycznie sobie nie radziła mark III wypadał dużo (około 70 %) lepiej. zrobiliśmy po około 12 - 14 tys fotek przez 2 dni więc statystyka jest chyba ok.
    Podejrzewam że kolega miał albo walniętą sigmę albo 30-tkę. Tak się składa, że robiłem dużo obiektów w ruchu (taniec) takim zestawem (mój apratart , obiektyw kolegi, (iso 1600 - kiepskie warunki)) i na prawdę wyjątkowo rzadko miałem nietrafione. Jest jeszcze trzecia możliwość.... uchwyt do aparatu zwany popularnie fotorgafem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pierwsze dni z markim. wkrótce opiszę detale, postaram sie zrobic rzetelne porownanie do 5d. tymczasem jeden, dzisiejszy sampel, co widać po czasie - w naprawdę trudnych warunkach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    pierwsze dni z markim. wkrótce opiszę detale, postaram sie zrobic rzetelne porownanie do 5d. tymczasem jeden, dzisiejszy sampel, co widać po czasie - w naprawdę trudnych warunkach
    zrob mialem kupic marka kupilem 5d, teraz zastanawiam sie czy nie zamienic backupowej 20d na jedynke tylko co wtedy bedzie backupem? 1d mk3 czy 5d ? dylematy, dylematy coraz bardziej podoba mi sie mark3

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    zrob mialem kupic marka kupilem 5d, teraz zastanawiam sie czy nie zamienic backupowej 20d na jedynke tylko co wtedy bedzie backupem? 1d mk3 czy 5d ? dylematy, dylematy coraz bardziej podoba mi sie mark3
    zdecydowanie dobrze miec obydwa

dla mnie sprawa jest prosta - do dynamicznej reporterki - jedynka. do portretów, statycznych scen, albo szerokości - piatka

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Dla porównania moje eksperymenty. Zdjęcie było niedoświetlone -1EV. Zauważyłem że przy takiej wadzie ekspozycji, bardzo rosną szumy, oraz zdjęcie zaczyna się przewalać w czerwienie, np skóra. W Lightroomie jest to tak silne, że nie ma sensu pracować. W C1 i DPP jest do opanowania. 30D nie wykazywał takiej cechy, lub nie zauważyłem.

Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Dla porównania moje eksperymenty. Zdjęcie było niedoświetlone -1EV. Zauważyłem że przy takiej wadzie ekspozycji, bardzo rosną szumy, oraz zdjęcie zaczyna się przewalać w czerwienie, np skóra. W Lightroomie jest to tak silne, że nie ma sensu pracować. W C1 i DPP jest do opanowania. 30D nie wykazywał takiej cechy, lub nie zauważyłem.
    Proszę spróbować włączyć w Lightroomie przestrzeń ProPhoto - przestrzeń barw rejestrowana przez aparat cyfrowy jest w czerwieniach bardzo duża i stosowanie sRGB lub aRGB może powodować clipping.

Strona 145 z 203 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów