Strona 144 z 203 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 431 do 1 440 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Zablokowany

Domyślnie

marceli71 z całym szacunkiem, ale o cenach trudno z tobą gadać. Chciałeś w ,,giełdzie'' eNkę do 5.000 złotych....
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30490

Wracając do mkIII to spadek ceny może być podyktowany wpadką z AF, która z pewnością popsuła początkowo opinię o tym świetnym body.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 03-03-2008 o 21:19

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dla cierpliwych serialu ciąg dalszy: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...8740-9068-9299.
    Wygląda, że serial się skończył happy-endem: http://www.usa.canon.com/consumer/co...=2112&id=39707
    A przynajmniej pierwszy sezon
    EOS - conditio sine Kwanon...

marceli71
    Guest

Domyślnie

marceli71 z całym szacunkiem, ale o cenach trudno z tobą gadać. Chciałeś w ,,giełdzie'' eNkę do 5.000 złotych....

Skoro MIII z polską gwarancją spadł poniżej 13k a z europejską do 12k to idzie ku dobremu i eNki za 5k też się znajdą !!!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceli71 Zobacz posta
    Skoro MIII z polską gwarancją spadł poniżej 13k a z europejską do 12k to idzie ku dobremu i eNki za 5k też się znajdą !!!
    Sprawne (tj. blue dotted) już w grudniu były poniżej 13kpln (z FV)...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wygląda, że serial się skończył happy-endem: http://www.usa.canon.com/consumer/co...=2112&id=39707
    A przynajmniej pierwszy sezon
    Ciekawe co na to "Kierownik Zamiesznia" 8)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe co na to "Kierownik Zamiesznia" 8)?
    RG delikatnie sugeruje grę na czas - oj, "arbiter chyba sięgnie po żółty kartonik"

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

to chyba dzisiejszy news :

W specjalnym biuletynie poświęconym niesławnemu problemowi z układem AF Canonie EOS-1D Mark III przedstawiciele firmy Canon napisali niedawno, że wyniki szczegółowych testów wykazały, iż egzemplarze tego aparatu w których naprawiono usterkę związaną z wadliwym lustrem układu AF oraz zainstalowano najnowszy firmware w wersji 1.1.3 mają najlepszy system automatycznego ustawiania ostrości spośród wszystkich modeli z serii EOS, jakie kiedykolwiek do tej pory powstały. Firma zaznacza jednocześnie, że nie ustaje w wysiłkach, aby ostatecznie wyeliminować problem "ogłupiania" autofokusa najnowszej odsłony tej sportowej lustrzanki przez jaskrawe światło.
    Cel umieszczenia na stronie producenta tej notatki nie jest do końca jasny. Fotograf Rob Galbraith, który jako jeden z pierwszych odkrył istnienie tej usterki spekuluje, że może być to próba odzyskania przez firmę renomy utraconej po dość skandalicznych próbach początkowego ignorowania problemu i jednocześnie zapowiedź kolejnej ważnej poprawki w kolejnych wersjach oprogramowania wewnętrznego lustrzanki.

link : http://www.usa.canon.com/consumer/co...d=39707#march5
    5d + L plecak

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conan Zobacz posta
    Swojego Marka III kupiłem pod koniec sierpnia. Po analizie tematu doszedłem do następujących wniosków: aparat został wyprodukowany w pierwszym tygodniu lipca na taśmie montażowej, na której powstawały aparaty z „wadą”. Według tabeli z numerami seryjnymi wadliwych puszek –w niektórych źródłach podany był przedział nr. seryjnych aparatów, w których może być wada AF, w innych materiałach podane były konkretne nr. z tego przedziału - oczywiście mój był na tej liście. Początkowo jak zgłaszałem problem z AF (na marginesie Mark III to rzeczywiście zacny sprzęt, tylko ten AF jakoś nie działa...w moim egzemplarzu) w serwisie na Żytniej mówiono mi, że serwisowi nic nie wiadomo na ten temat, oni jeszcze nie mieli w rękach tego modelu aparatu i chętnie wezmą go na kilka dni do „testowania” a i tak nic nie naprawią, bo nie mają żadnych wytycznych od Canon Polska. Po kilku miesiącach zapisałem się na usunięcie wad fabrycznych w aparacie. Po kolejnych 2 miesiącach skontaktowałem się z Canon Polska i zapytałem co z tą naprawą – jak się okazało przyjechałem w samą porę, gdyż byłem następny w kolejce i serwis na Żytniej NATYCHMIAST zaprasza na naprawę. Po naprawie, jak już pisałem, było gorzej, duuuużo gorzej!!! Wczoraj pokazywałem fotki z kilku tematów robionych po naprawie (montażu gumki) korpusu koledze, który jest Nikonowcem (obecnie ma Fuji S5pro) facetowi szczena opadła (znaczy się załamał) po czym zapytał mnie co bym kupił jak bym zaczynał zbierać sprzęt od zera...
    Panowie, czytam, czytam i się dziwie..
    .. czemu skoro wszyscy wiedzą jak serwis na Zytniej pracuje, nadal tam swój drogi sprzęt wysyłacie? i nic z tym nie robicie? Skoro jest AZ TAK ZLE, to może by uznać że to już najwyższa pora by coś z tym zrobić i zacząć wysyłać sprzęt np. do Berlina (w końcu jest na UE gwarancji), pisać skargi do Canon Polska, czy centrali europejskiej, a także zostawiając info przy wysyłkce do Berlina o przyczynie realizacji gwarancji u nich a nie w Kraju?

Psioczenie i nic nie robienie - jak można się domyśleć - nic nie da..

Szkoda źle traktowanego, "psutego jeszcze bardziej" sprzetu za ciężką kasę, nerwów i czasu..
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex Zobacz posta
    to chyba dzisiejszy news :

W specjalnym biuletynie poświęconym niesławnemu problemowi z układem AF Canonie EOS-1D Mark III przedstawiciele firmy Canon napisali niedawno, że wyniki szczegółowych testów wykazały, iż egzemplarze tego aparatu w których naprawiono usterkę związaną z wadliwym lustrem układu AF oraz zainstalowano najnowszy firmware w wersji 1.1.3 mają najlepszy system automatycznego ustawiania ostrości spośród wszystkich modeli z serii EOS, jakie kiedykolwiek do tej pory powstały. Firma zaznacza jednocześnie, że nie ustaje w wysiłkach, aby ostatecznie wyeliminować problem "ogłupiania" autofokusa najnowszej odsłony tej sportowej lustrzanki przez jaskrawe światło.
    Cel umieszczenia na stronie producenta tej notatki nie jest do końca jasny. Fotograf Rob Galbraith, który jako jeden z pierwszych odkrył istnienie tej usterki spekuluje, że może być to próba odzyskania przez firmę renomy utraconej po dość skandalicznych próbach początkowego ignorowania problemu i jednocześnie zapowiedź kolejnej ważnej poprawki w kolejnych wersjach oprogramowania wewnętrznego lustrzanki.

link : http://www.usa.canon.com/consumer/co...d=39707#march5
    http://www.canon-board.info/showpost...postcount=1432
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Osobiście nie mogę na Żytnia narzekać. Sprawdzenie AF zajęło jeden dzień. Przyznaje że moje wcześniejsze oczekiwania co do pracy AF były zbyt niske - ostrzy znacząco lepiej niż przed wizytą w serwisie.
    Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Strona 144 z 203 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów