Strona 136 z 203 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26562539 - naprawione też widać równają do szeregu
    Swoją drogą - ci goście na koniach wymiatają!
    Nie no, to jest masakra. Mój tak nie da rady. Zaczyna się gubić przy znacznie wolniejszych obiektach.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie no, to jest masakra. Mój tak nie da rady. Zaczyna się gubić przy znacznie wolniejszych obiektach.
    Naprawią i będzie śmigał
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

miał ktoś z was naprawiany na żytniej , ile czasu to trwa ?

januszK
    Guest

Domyślnie

No właśnie otrzymałem aparat firmą kurierską. Serwisant z Żytniej bardzo uprzejmie zadzwonił do mnie w ubiegły piątek, umówiliśmy się na przekazanie do nich Marka firmą kurierską, przesyłką prawidłowo ubezpieczoną, oczywiście na koszt Serwisu. Sprzęt wysłałem w poniedziałek, dzisiaj jest czwartek i aparat mam z powrotem. Zamontowali "stopper, sub mirror" , sprawdzili poprawność działania i powinno wszystko być OK. W ramach podziękowania za cierpliwość ( a chyba, tak jak wszyscy inni, tę cierpliwość miałem) i wyrozumiałość w czasie procedury przygotowawczej i właściwej naprawy aparatu, otrzymałem od nich kartę pamięci. Ponadto otrzymałem pisemne zapewnienie, że okres gwarancji biegnie na nowo od daty naprawy układu lustra. I za to wszystko należy im się podziękowanie. Natomiast ich podejście do klienta od momentu oficjalnego ogłoszenia przez Canon fabrycznej wady do momentu przyjęcia sprzętu do naprawy to jedna wielka paranoja. Olali mnie dokumentnie nie dając nawet pisemnej odpowiedzi na moje oficjalne żądanie wymiany sprzętu na nowy, kiedy przez prawie 2 miesiące czekałem na naprawę nie wiedząc, kiedy ona właściwie będzie dokonana. I tu, moim zdaniem, zostały pogwałcone prawa klienta. No, ale jest już po wszystkim i będę się cieszył, kiedy naprawa okaże się skuteczna.

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

do "JanuszK"
    napisz dokładnie jak się objawiał problem z autofokusem u ciebie ?

januszK
    Guest

Domyślnie

do "Piasta". W trybie AL SERVO nie wszystkie zdjęcia w serii były ostre. Średnio to tak 4/10.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszK Zobacz posta
    do "Piasta". W trybie AL SERVO nie wszystkie zdjęcia w serii były ostre. Średnio to tak 4/10.
    A jak jest teraz ? Ile jest ostrych na 10 zrobionych ?

januszK
    Guest

Domyślnie A jak jest teraz ? Ile jest ostrych na 10 zrobionych ?

Na to potrzeba trochę czasu.

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

u mnie w Al SERVO jest ok , nie miałem jeszcze naprawianego , ale mam problem z obiektywami np 85 1.2 i 35 1.4 sprawdzałem po dwie sztuki i raz ostrzy w punk a innym razem gdzieś w "kosmos" (aparat na statywie) , z moim 24-105 na f4 nie ma takiego problemu zawsze jest w punkt , o co tu chodzi ?
    acha aparat ustawiony na ONE SHOT
    Ostatnio edytowane przez Piast ; 02-02-2008 o 12:47

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piast Zobacz posta
    u mnie w Al SERVO jest ok , nie miałem jeszcze naprawianego , ale mam problem z obiektywami np 85 1.2 i 35 1.4 sprawdzałem po dwie sztuki i raz ostrzy w punk a innym razem gdzieś w "kosmos" (aparat na statywie) , z moim 24-105 na f4 nie ma takiego problemu zawsze jest w punkt , o co tu chodzi ?
    acha aparat ustawiony na ONE SHOT
    Może o to że na f4 głębia ostrości jest znacznie większa niż na f1.2 i f1.4 i po prostu to na co celowałeś mieści się w geg granicach - przymnkij te jasne szkiełka do f4 i sprawdź czy wtedy bedzie ok..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 136 z 203 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów