Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
miał ktoś z was naprawiany na żytniej , ile czasu to trwa ?
No właśnie otrzymałem aparat firmą kurierską. Serwisant z Żytniej bardzo uprzejmie zadzwonił do mnie w ubiegły piątek, umówiliśmy się na przekazanie do nich Marka firmą kurierską, przesyłką prawidłowo ubezpieczoną, oczywiście na koszt Serwisu. Sprzęt wysłałem w poniedziałek, dzisiaj jest czwartek i aparat mam z powrotem. Zamontowali "stopper, sub mirror" , sprawdzili poprawność działania i powinno wszystko być OK. W ramach podziękowania za cierpliwość ( a chyba, tak jak wszyscy inni, tę cierpliwość miałem) i wyrozumiałość w czasie procedury przygotowawczej i właściwej naprawy aparatu, otrzymałem od nich kartę pamięci. Ponadto otrzymałem pisemne zapewnienie, że okres gwarancji biegnie na nowo od daty naprawy układu lustra. I za to wszystko należy im się podziękowanie. Natomiast ich podejście do klienta od momentu oficjalnego ogłoszenia przez Canon fabrycznej wady do momentu przyjęcia sprzętu do naprawy to jedna wielka paranoja. Olali mnie dokumentnie nie dając nawet pisemnej odpowiedzi na moje oficjalne żądanie wymiany sprzętu na nowy, kiedy przez prawie 2 miesiące czekałem na naprawę nie wiedząc, kiedy ona właściwie będzie dokonana. I tu, moim zdaniem, zostały pogwałcone prawa klienta. No, ale jest już po wszystkim i będę się cieszył, kiedy naprawa okaże się skuteczna.
do "JanuszK"
napisz dokładnie jak się objawiał problem z autofokusem u ciebie ?
do "Piasta". W trybie AL SERVO nie wszystkie zdjęcia w serii były ostre. Średnio to tak 4/10.
Na to potrzeba trochę czasu.
u mnie w Al SERVO jest ok , nie miałem jeszcze naprawianego , ale mam problem z obiektywami np 85 1.2 i 35 1.4 sprawdzałem po dwie sztuki i raz ostrzy w punk a innym razem gdzieś w "kosmos" (aparat na statywie) , z moim 24-105 na f4 nie ma takiego problemu zawsze jest w punkt , o co tu chodzi ?
acha aparat ustawiony na ONE SHOT
Ostatnio edytowane przez Piast ; 02-02-2008 o 12:47