Strona 122 z 203 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frogpl Zobacz posta
    AF pudłuje gdy jest zimno , moich numerów niestety nie ma na liście .

Pozdrawiam
    Sorry, miał być żart - mam nadzieję, że z początkiem grudnia zaczną naprawiać.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Sorry, miał być żart - mam nadzieję, że z początkiem grudnia zaczną naprawiać.
    No niestety wesołe to nie jest. Swoją drogą niezła musi być jatka w Canonie z tego powodu. Pewnie dlatego zmienił się szef działu obrazowania. Co by nie było na prestiż firmy to dodatnio nie wpływa. Choć ostatnio słyszałem w TVP, że Canon to znany producent sprzętu biurowego .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-11-2007 o 00:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

AF pudłuje gdy jest zimno , moich numerów niestety nie ma na liście
    Wspolczuje - ale wierze, ze Ci naprawia.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Pewnie dlatego, że jest jednym z największych producentów drukarek ....

Domyślnie

no niestety ale mój też ma problemy z trafianiem oraz brak go na liście numerów niby sprawnych!!!
    eos 1D Mark III|EF-24-70 f2.8L|EF-70-200 f2.8L is|EF-300is f4L|EF 50 f1.8|Lampa 580 EXII

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Ale z czym macie problem?? z jakimś konkretnym szkłem, w jakiś konkretnych warunkach?? Ja swojej puchy jestem już w 100% pewien, po tym jak doszła do mnie 500/4 sprawdziłem ją na konkrecie konkretnym :wink: i jest genialnie zawsze w cel zawsze tam gdzie chce. Jak dotąd wśród moich znajomych głównie Leśnicy, oraz ornitolodzy, tylko 1 ( na 7 łącznie ze mną jakich znam) miał pecha i pucha ewidentnie ma wadę tzn nie ważne z jakim szkiełkiem przy servo oraz zdjęciach w serii produkuje mydło. Rozmawialiśmy już z CPS w Niemczech i na dniach rusza wielka akcja naprawiania/wymieniania wadliwych modułów. BTW Ci chłopacy z CPS mają na prawdę ogromną wiedzę, oddając do naprawy sprzęt takim specom możemy spać spokojnie i nie martwić się o dalsze losy naszej zabawki

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 17-11-2007 o 13:03

Domyślnie

zrobiłem sobie teścik -statyw, kabelek szkło 24-70 oraz 70-200 scena statyczna czyli bez ruchu.pstrykam sobie 10 fotek jedna co sekunde i co?na 10 zdjęć 4 prawie idealne a 6 mydło w sumie to wyglądają jak by były poruszone.Ale przy czasach 1/1600 to mało prawdopodobne aby kadr był poruszony.Dzieje się tak na one shot jak i na servo.problem ten pojawia się przy każdej sytuacji
    eos 1D Mark III|EF-24-70 f2.8L|EF-70-200 f2.8L is|EF-300is f4L|EF 50 f1.8|Lampa 580 EXII

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michu200 Zobacz posta
    zrobiłem sobie teścik -statyw, kabelek szkło 24-70 oraz 70-200 scena statyczna czyli bez ruchu.pstrykam sobie 10 fotek jedna co sekunde i co?na 10 zdjęć 4 prawie idealne a 6 mydło w sumie to wyglądają jak by były poruszone.Ale przy czasach 1/1600 to mało prawdopodobne aby kadr był poruszony.Dzieje się tak na one shot jak i na servo.problem ten pojawia się przy każdej sytuacji
    Oj to z puszką dzieje się coś bardzo niedobrego, moja przy one shot jest Potwornie dokładna, mam same jasne stałki, najciemniejsza ma światło 3.5 a gównie robie foty na przesłonach /1.2 - 2.0 i odsetek zdjęć przestrzelonych bądz nie ostrych spadł mi do bardzo niskiego poziomu i poprawa względem mojego poprzedniego korpusu 5D jest olbrzymia.

Pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michu200 Zobacz posta
    Mój zachowuje sie identycznie z tym że na 10 zdjęć może 2 trafi , czesto się zdarza że nie trafia nawet pierwszego , drugie już trafi , potem znowu mydło . Dzisiaj rano robiłem zdjęcia , temperatura -5 stopni i żadnej różnicy .
    Zgłosiłem problem w Canon Polska , nadali mi numer sprawy , przysłali maila . Następnie zadzwonił do mnie Pan i poinformował że właśnie przeprowadzają szkolenia wśród techników jak rozwiązywać ten problem a ja mam śledzić stronę Canon Polska i będzie tam informacja co , gdzie i kiedy . Miły Pan poinformował mnie również że mają ten problem rozwiązać z końcem tego miesiąca i dodał że naprawa będzie "oczywiście bezpłatna" :wink:

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez frogpl ; 17-11-2007 o 17:40 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

... i poinformował że właśnie przeprowadzają szkolenia wśród techników jak rozwiązywać ten problem
    No, cudownie, to ja zaczynam się już bać. Czyli nie będzie jednego, dwóch specjalistów, tylko sztab przyuczonych na szybko techników? I gdzie? Na Żytniej, czy gdzieś indziej? Szczerze powiedziawszy, bardziej spodziewałem się, że oddam na miesiąć, aparat powędruje za granicę do CPS, tam, gdzie najbliżej, czyli do Niemiec i będę spokojny. Teraz nie wiem, czy będę.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Strona 122 z 203 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów