Strona 116 z 203 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Z innej "beczki" C1 pro 4 w wersji beta 2 o ile zauważyłem czyta też RAWy z nowych jedynek (zarówno z 1Ds MkIII jak i 1D MkIII)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A mnie znajomy mający sklep foto oferuje nowiutkiego Marka III za 12 kzł. Tylko na cholerę mi taka "okazja", skoro AF pudłuje... wrrr....
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

To zalezy z jakim numerkiem seryjnym Ci oferuje

ps
    jesli na fakture, to chetnie skorzystam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    A mnie znajomy mający sklep foto oferuje nowiutkiego Marka III za 12 kzł. Tylko na cholerę mi taka "okazja", skoro AF pudłuje... wrrr....
    Jeśli myślisz serio, to... bierz (Canon USA pokrywa koszty przesyłki do/z naprawy, to i pewnie u nas też).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jeśli myślisz serio, to... bierz (Canon USA pokrywa koszty przesyłki do/z naprawy, to i pewnie u nas też).
    No tak, ale brac sprzet za takie pieniadze ze swiadomoscia, ze beda w nim grzebac?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No tak, ale brac sprzet za takie pieniadze ze swiadomoscia, ze beda w nim grzebac?
    W sumie racja... ale jeśli będzie mógł przestrzelić (koniecznie w jakimś ciepłym pomieszczeniu )?

Domyślnie

Przyczyna:
    Firma Canon ustaliła, że w przypadku niektórych cyfrowych lustrzanek EOS-1D Mark III wprowadzonych do sprzedaży w maju tego roku występuje problem niedostosowania lustra mechanizmu AF. Oznacza to, że w produktach, których dotyczy ten problem, funkcja regulacji ostrości lub funkcja śledzenia AF nie działa prawidłowo w przypadku fotografowania ciągłego w trybie AI Servo — szczególnie w warunkach wysokich temperatur.

Dotyczy produktów:
    Produkty, których dotyczy ten problem, można zidentyfikować w sposób opisany poniżej.
    Jeśli numer seryjny umieszczony na spodzie aparatu mieści się w zakresie od 501001 do 546561, aparat może zawierać lustro mechanizmu AF, w którym występuje problem niedostosowania.

Pomoc techniczna:
    Podjęliśmy przygotowania do zaoferowania klientom, którzy zaobserwowali ten problem w swoich aparatach, bezpłatnej naprawy, której rozpoczęcie jest planowane na koniec listopada. Dodatkowe informacje dotyczące procedury naprawy zostaną opublikowane w naszej witrynie internetowej, gdy tylko będą dostępne.

W przypadku pytań dotyczących tego lub innych problemów prosimy o kontakt z działem pomocy technicznej poprzez naciśnięcie przycisku umieszczonego na końcu tej wiadomości. Można również skorzystać z telefonicznego centrum pomocy technicznej. Kliknij tutaj, aby uzyskać numer telefonu.
    Przepraszamy klientów za ewentualne niedogodności wywołane zaistniałą sytuacją.
    eos 1D Mark III|EF-24-70 f2.8L|EF-70-200 f2.8L is|EF-300is f4L|EF 50 f1.8|Lampa 580 EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chuck Westfall: ". In fact, he says, any EOS-1D Mark IIIs that shipped from the factory since early in October 2007 to Canon sales companies globally - including the USA - already contain the sub-mirror fix."
    "In the USA, and perhaps elsewhere, the box containing a fixed EOS-1D Mark III will have a round blue sticker on the UPC code label."

Całość tu: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...8740-9068-9141

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Żartujesz, czy poważnie nie chcesz za 12tys.?
    Bo dla mnie to jakiś niezły joke. Przecież jeśli znajomy, to da Ci sprawdzić aparat, więc będziesz wiedział, czy przestrzela, czy nie. Większość osób nie miała żadnych problemów z AF. Na forum chyba nikt u nas o tym nie pisał (inna sprawa, że za dużo to tego do Polski nie dotarło), tylko wszyscy pisali o jakichś newsach np. zza oceanu. Jeśli możesz sprawdzić, a jeszcze przeczytać numer, to o co chodzi?
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

U siebie też nic jeszcze nie zauważyłem. Ale może po prostu u nas nie ma tak mocnego słońca jak za Wielką Wodą...

Strona 116 z 203 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów