Strona 107 z 203 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Będą wymieniać "sub mirror".
    http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-8744-9127
    sub-mirror (lustro za głównym lustrem przepuszczającym światło do sensora AF)
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 18-10-2007 o 12:11

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tutaj już oficjalne informacje od Westfall'a:
    http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-8744-9131
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...8740-9068-9129

Z tego co piszą wynika, że problem może dotyczyć praktycznie większości dotąd wyprodukowanych korpusów.
    Nowy Ds nie będzie miał tego problemu, bo ma inne "submirror".
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-10-2007 o 18:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tego co piszą wynika, że problem może dotyczyć praktycznie większości dotąd wyprodukowanych korpusów.
    No, ktoś na DPR już nawet ochrzcił tę operację mianem "Total recall!"
    I zwrócił przytomnie uwagę, że na rynku wtórnym posiadanie świadectwa poprawności będzie miały istotny wpływ na cenę.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Teraz tylko pytanie, czy u nas też będą wymieniać, czyli w serwisie na miejscu, czy trzeba będzie czekać miesiąc albo dwa na sprzęt? Bo na pewno nie zaszkodzi sobie upgrade'ować aparatu.
    Przeczytałem tam gdzieś, że są teamy od pro dslr, czyli że standardowo nikt się tym nie zajmuje. O co chodzi? Czy serwisanci na Żytniej nie serwisują jedynek, czy tylko kogoś na tamtym forum poniosła wyobraźnia?
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Może chodzi o specjalne serwisy dla CPS? Gdzieniegdzie są takie.

Domyślnie

a gdzie najbliżej?

ok, widzę, że to nie dotyczy naszego wysoko rozwiniętego kraju
    Ale można otrzymywać od canona list o nowych produktach dla pro users. hip hip hura!
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 18-10-2007 o 19:39
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nie wiem u mnie rok temu zlikwidowali osobny serwis CPS i jego zadania przejęły dotychczasowe dwa "zwykłe".

Domyślnie

Tego również jeszcze nie ma w superoficjalnym stanowisku Canona, ale wychodzi na to, że Marki idą do serwisu (z powodu ""SUBMIRROR ASSEMBLY" THAT MUST BE REPLACED"): tu pełny tekst:

News Flash --

Can I scoop Rob Galbraith and the Chuckster Westfall on this one???

I just got off the phone with Canon support, and as of TODAY they finally have a statement they can give to 1d3 owners who call in about the focusing issue.

THEY HAVE IDENTIFIED A FIX, AND IT IS NOT FIRMWARE. IT'S A "SUBMIRROR ASSEMBLY" THAT MUST BE REPLACED.

Personally I suspected all along it would be a physical item, as firmware can't explain the success variation reported by users here.

The support rep, who I shall leave unnamed, said they are to start collecting names of owners to contact, in addition to going off of existing registration data (Personally, mine was not officially registered) to set up RMA's for resolution (I will obviously register at some point to get the $100 certificate, I know, I know... ).

He was helpful in taking my info, and if you have not already registered, you might want to do so or call in yourself to be sure you are contacted. They support guys have had to suffer almost as much as us, so be nice to them!

Also, he told me that latest production running off the line has been corrected.
    Remember that you heard it here first and not on Rob's site!!!

ha ha ha

Who says that DPReview totally blows? LoL

--
    David Hill
    http://www.davidhillphoto.com
    Austin, Texas

i link do newsa:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=25251582

... i niech niektorzy darują sobie teksty, że na dpreview też piszą bzdury.
    EOS 90D (w sumie)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ciekawe czy to nagłe "olśnienie" japońców w sprawie AF-a w marku ma związek z bliską premierą w sklepach D3 ........? Ciekawe jest też, że sprawa została jednoznacznie wyjaśniona tuż przed wejściem do sprzedaży nowego 1Ds.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe czy to nagłe "olśnienie" japońców w sprawie AF-a w marku ma związek z bliską premierą w sklepach D3 ........? Ciekawe jest też, że sprawa została jednoznacznie wyjaśniona tuż przed wejściem do sprzedaży nowego 1Ds.
    Tak myślałem jakiś czas temu, ale:
    • problem istniał już w przedprodukcyjnych modelach
    • nie wszystkie mają usterkę (i na oko jest losowo rozrzucona po numerach /fabrykach i datach produkcji) a zatem raczej wadliwy element aniżeli montaż
    • sądząc ze zdecydowanego tonu oświadczenia - testowali to solidnie - być może nawet równolegle ze słynnym FW 1.1.1 i na równi z innymi hipotezami
    • mając na pewno przecieki o D3 woleliby - jak sądzę - sprzedać jak najwięcej Mk III do momentu jego pojawienia się, a nie tylko od tego momentu

Powyższe spostrzeżenia nie rozwieją zapewne całkowicie wątpliwości, ale myślę, że stanowią solidne przesłanki za niespiskową teorią.
    Inna sprawa, że wysłany-już-ponoć-do-mnie-w-piątek-prosto-z-CP gdzieś się zawieruszył w drodze i nikt nic nie wie...

PS
    Następny post dopiero po...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 107 z 203 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów