14bitową raczej?
myślę, że jeszcze to potrwa, zanim się pojawi 1DsmkIII. I przy takim sprowadzaniu kilka miesięcy zanim będzie u nas. Czyli minimum rok, zanim realnie będzie do kupienia. Długi, smutny rok...Mój już prawie zarobił na siebie, hmm, tzn. ja na niego zarobiłem używając go, ale w sumie niech będzie, że to wpływ aparatu. :rolleyes: W końcu motywuje mnie, żeby więcej pracować. Piątka też by się sprawdziła, ten tylko daje większą pewność i większą frajdę w pracy, a dopiero w teatrach pokaże swoją wyższość, kiedy trzeba będzie wejść trochę wyżej na ISO i użyć cichej opcji. Poza podniesieniem lustra przy live view jest jeszcze lepsza (cichsza, albo podobnie cicha) opcja Silent mode, taki single shot, gdzie opuszczenie lustra zależy od fotografa, tzn. wciskam, lustro się unosi, migawka się wyzwala, a lustro opada dopiero kiedy puszczam spust i dużo wolniej, delikatniej niż normalnie, czyli nawet jeśli od razu puszczę spust migawki, to jest kolosalna różnica w głośności. W pdfie jest informacja, że to 70dB w stosunku do 77dB, ale jak się to usłyszy, to dopiero jest zaskoczenie, bo jest to bardzo ciche, delikatne mlaśnięcie przy standardowym strzale. To naprawdę najcichsza lustrzanka na rynku.