Właśnie dostałem cynk, że Marki III będą dostepne w najbliższych dniach tu :
http://www.jarkom.pl/
cena 14999 PLN
Właśnie dostałem cynk, że Marki III będą dostepne w najbliższych dniach tu :
http://www.jarkom.pl/
cena 14999 PLN
Fakt moze byc tez taki, ze wiekszosc sie czepia bo naczytali sie ******* w internecie, zobaczyli skopane dwie foty ze swojej winy i robia teraz wielka afere nie wiadomo o co![]()
...
BUHAAHAHAHA. Dla takich post'ow warto odwiedzac to forum. Przesmieszny uzytkowniku forum, wez ty ten swoj dyfraktometr rentgenowski zrob zdjecie swojej przesmiesznej postaci i porownaj z odbiciem w lustrze. Nie wiem ktory obraz bedzie bardziej zabawny ale jestem pewny ze przy swoim "zacieciu intelektualnym' zdolasz bez problemu zauwazyc roznice. Porownujesz dwa kompletnie odmienne urzadzenia sluzace dwom kompletnie odmiennym zastosowaniom dlatego nie pozostaje mi nic innego jak miec do twoich wypowiedzi bardzo chlodne podejscie. Bez urazy!
Ostatnio edytowane przez Drogos ; 27-07-2007 o 20:45
Strasznie buczysz. Średnio to eleganckie moim zdaniem.
Dziwaczny z ciebie gość - widzisz w zdjęciu rentgenowskim coś zabawnego - wiesz one zwykle są czarno-białe, jeśli jeszcze nie widziałeś i ogólnie dość smutne.
To, że nie jesteś w stanie przestawić rozumowania na nieco szerszy zakres stanowi już twój prywatny problem - do rozstrzygnięcia.
I nie opowiadaj mi tutaj o różnicach w urządzeniach - nie widziałeś, nie robiłeś, nie znasz się, nie masz porównań - nie gadaj. Wyobrażasz sobie, że naprawdę po latach pracy z nimi nie widzę "subtelnej" różnicy???
PS. Bez urazy.
PS2. EOT.
PS3. IL
Moze i dziwaczny niech Ci bedzie, ale wyglada na to, ze to ty masz bardzo emocjonalne podejscie do zdjec rentgenowskich, do tego stopnia ze uzywasz zupelnie niewspolmiernych porownan. Zasmiecasz tylko forum tymi swoimi przeintelektualizowanymi *******ami. Do czego w nastepnej kolejnosci porownasz lustrzanki??? ..moze do teleskopu Hubla??? no w sumie nawet najlepsza lustrzanka marnie wypada w porownaniu, nie ?!?!?!
Daj spokój Drogos. Chlopak chciał zaistnieć jako "najmądrzejszy" na formum, a wypadł delikatnie mówiąc "tak sobie". Skoro ktoś uważa, że dokonał odrycia dostrzegając na świecie bardziej precyzyjne urządzona od aparatów - to chyba szkoda dyskusji. Jeśli pominiesz ten niezwykły post milczeniem, to kolega szybciej się "wystrzela" na forum i jest nadzieja, że nie będzie później śmiecił. A tak tylko go nakręcasz.
nie rozumiem, dla mnie to porownanie bylo sluszne, bo chodzilo o pokazanie, ze mamy jakies wybujane oczekiwania w stosunku do lustrzanek, ktore nie naleza do sprzetu precyzyjnego. jak bardzo by nam na tym nie zalezalo, jako uzytkownikom canonow, czy jakichkolwiek innych maszynek, to niestety high precision to raczej nigdy nie bedzie, bo i nie musi, to nie ma ratowac zycia, tylko robic dobrej jakosci zdjecia. porownanie takie moze bardziej przystawac w przypadku monitorow. sa monitory dobrej klasy np. nec 1990, ktore maja sie nijak do sprzetu o megaprecyzyjnym oddaniu szarosci czy kolorow, od czego ma na przyklad zalezec bardzo wazna diagnoza. co nie znaczy, ze na necu sobie nie popracuje. ale nie bede od niego wymagal tego, co ma monitor za 20-50 tys. albo wiecej.
podobnie z lustrzankami, nawet od 1DMkIII nie mozna wymagac cudow, jak to niektorzy na forum. ze autofokus nie zgubi sie w najwiekszej ciemnosci, ze nie zgubi sie, jak cos bedzie wjezdzac w aparat z predkoscia 100km/h, ze jakosc na 6400ISO bedzie jak przy 100ISO, etc.
odpusccie to najezdzanie na kogos tylko dlatego, ze wykazuje troche rozsadku.
a zaczelo sie od wypowiedzi arry, ze lustrzanki sa bardzo prezycyjnymi instrumentami... well :rolleyes:
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 28-07-2007 o 01:31
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
Brawo Krzysztofie. Pozdrawiam.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu