Strona 92 z 203 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Jest właśnie tak jak piszesz :-)
    A taka informacja z jednego z krajowych e-sklepów:

"Szczerze powiedziawszy, może być ciężko nawet jak Pan złoży zamówienie w tej chwili. Aparaty te przychodzą w tempie 2 sztuk na całą polskę na 2 miesiące."

dodatkowo to potwierdza. Z drugiej strony - jeśli wierzyć Kuchatkowi - to po prostu "klęska urodzaju" dotknęła Canona, a wszystkie egzemplarze wykupiły na pniu agencje, bo aparat oferuje tyle nowych funkcji, że do olimpiady w Pekinie nawet profi mają się czego uczyć
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Józefów /k Otwocka

Cool

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Aparaty te przychodzą w tempie 2 sztuk na całą polskę na 2 miesiące."
    to akurat nie taka zła informacja. :razz: bedzie czas na ciułanie mamonki.
    -

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No ja to sobie tak tylko gdybam. Ale takich kolejek to jeszcze na zadnego dslr'a od premiery raczej nie bylo. Rewolucyjne 5D dosc gladko nasycilo rynek. Choc tam nie bylo afery z AF'em

Jak postawic to od drugiej strony, to bardzo mozliwe, ze kolejki nie zostaja rozladowane nie z powodu duzego zainteresowania, a wlasnie dlatego, ze Canon zawiesil produkcje/dostawy do czasu poprawy bledow. Mysle jednak, ze ten problem to kwestia dni, moze tygodni dla dosc utalentowanych inzynierow Canona aby sie go pozbyc. A problemy z nabyciem puszek sa juz troche dluzsze. Choc to tez tylko gdybanie.

Za jakis czas z pewnoscia bedziemy wiedziec co i jak. Choc to pewnie przycmi premiera 40'stki, nowego ds'a i moze (oby) nastepcy piatki.
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yogi Zobacz posta
    to akurat nie taka zła informacja. :razz: bedzie czas na ciułanie mamonki.
    Dla tych, co już uciułali, to zła

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Jak postawic to od drugiej strony, to bardzo mozliwe, ze kolejki nie zostaja rozladowane nie z powodu duzego zainteresowania, a wlasnie dlatego, ze Canon zawiesil produkcje/dostawy do czasu poprawy bledow. Mysle jednak, ze ten problem to kwestia dni, moze tygodni dla dosc utalentowanych inzynierow Canona aby sie go pozbyc. A problemy z nabyciem puszek sa juz troche dluzsze. Choc to tez tylko gdybanie.
    Coś z tym AF jest chyba na rzeczy - skoro model powstawał "od zera", to trudno nie podejrzewać czegoś na kształt "toothing problem". Czy Canon daje do sprawdzenia swoje prototypy zaufanym, niezależnym zawodowcom?

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Za jakis czas z pewnoscia bedziemy wiedziec co i jak. Choc to pewnie przycmi premiera 40'stki, nowego ds'a i moze (oby) nastepcy piatki.
    Mogę pokrakać? Dziękuję.
    Wyobraźmy sobie, że problem z AF jest rzeczywiście poważny, a Canon postanowił już wcześniej (i jak postanowił, tak zrobił), że nowy AF będzie od teraz w standardzie - czyli we wszelkich nowych jedynkach, piątkach, czterdziestkach i pięćsetkach... ergo: wszystkie pojawią się z opóźnieniem... (przy czym te o największych numerach z najmniejszym!)
    EOS - conditio sine Kwanon...

sv
    Guest

Domyślnie

A taka informacja z jednego z krajowych e-sklepów:

"Szczerze powiedziawszy, może być ciężko nawet jak Pan złoży zamówienie w tej chwili. Aparaty te przychodzą w tempie 2 sztuk na całą polskę na 2 miesiące."
    wygląda na to, że mam jednego z tych dwóch :-)

jak komuś się baaaardzo spieszy, to mogę rozważyć rozstanie się z moim 1d mk iii za odpowiednią gratyfikację finansową :-)

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Proszę się nie drażnić. Lepiej sobie AF sprawdź

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Proszę się nie drażnić. Lepiej sobie AF sprawdź

myślę, że 20.000 suktecznie osłabiłoby mi ból rozstania :-)

ja nie mam problemów z af :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)
    Coś z tym AF jest chyba na rzeczy - skoro model powstawał "od zera", to trudno nie podejrzewać czegoś na kształt "toothing problem". Czy Canon daje do sprawdzenia swoje prototypy zaufanym, niezależnym zawodowcom?
    (....)
    Kto wie czy właśnie poniekąd w tym nie leży główny problem. Coraz większe naciski na utrzymanie nowych modeli w tajemnicy, powodują że prototypy docierają do bardzo wąskiego grona osób. Przez co są dość słabo przetestowane i stąd zdarzają się takie wpadki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Możecie zerknąć co znajomy wykombinował robiąc "Micro Adjustment" w jego MkIII:
    http://idisk.mac.com/team.cheng-Publ...icroAdjust.jpg
    Zresztą co do mocnego "kręcenia" 400-ką, to nie przeszkadzało mu to zrobić takich zdjęć przed kręceniem:
    http://idisk.mac.com/team.cheng-Publ...all/index.html

:-)
    Ostatnio edytowane przez sal ; 18-07-2007 o 16:06
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    wygląda na to, że mam jednego z tych dwóch :-)

jak komuś się baaaardzo spieszy, to mogę rozważyć rozstanie się z moim 1d mk iii za odpowiednią gratyfikację finansową :-)

to pojawiły się już kolejne dwa? to znaczy, ze nie jest tak zle, w takim razie powinno byc juz cale cztery w Polsce. Super!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    myślę, że 20.000 suktecznie osłabiłoby mi ból rozstania :-)

ja nie mam problemów z af :-)
    ja bym sie zastanawial czy 20.000, ale moze :cool:

tez nie mam problemow z af, dlatego jakos nie chce mi sie wierzyc w rzekome przecieki o takich problemach, zawalili z dystrybucja i probuja sie usprawiedliwiac moze...
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 18-07-2007 o 19:39 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Strona 92 z 203 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów