Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

No niby tak, ale poza pomieszczeniami jest w podobnej tonacji i nie ma landrynkowych scian. Zreszta to i owo mozna chyba poprawic,bo inaczej trudno nazwac takie zdjecia "reklama" sprzetu za pare niezlych groszy.
    Olympus c4000 robil lepsze. ;-)
    Czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    No niby tak, ale poza pomieszczeniami jest w podobnej tonacji i nie ma landrynkowych scian. Zreszta to i owo mozna chyba poprawic,bo inaczej trudno nazwac takie zdjecia "reklama" sprzetu za pare niezlych groszy.
    Czesc.Ch.

skoro nie widzisz roznicy to widocznie oly 4000 to idealny aparat dla Ciebie. Po co przepłacać? :-)

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Zreszta to i owo mozna chyba poprawic,bo inaczej trudno nazwac takie zdjecia "reklama" sprzetu za pare niezlych groszy.
    Masz rację, temu gościowi lepiej dać Olympusa, żeby nie robił złej reklamy Canonierom. Większość zdjęć jest naprawdę słaba, widać, że fotograf chciał mieć na nich wszystkich członków rodziny, ale zrobił to w stylu serwisu fotka.pl. Imho porównując użyte na tym ślubie 5D i 1D3, lepiej wyglądają zdjęcia z piątki.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No dobra chłopaki ale ile jeszcze będziemy bić pianę, że 5-tka do ślubu się lepiej nadaje niż mark III. Byłoby bardzo dziwne gdyby aparat o większej matrycy (i fizycznie i co do ilości pikseli) "robił" gorsze zdjęcia. To tak jakby ktoś się dziwił dlaczego żukiem jest w stanie przewieźć tonę towaru, a do porshe choć jest taki szybki i wielokroć droższy, ledwo dwa worki cementu wsadzi .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

otóż do ślubu lepiej nadaje się 1dMkIII, bo daje stuprocentową pewność, że uchwycę odpowiedni moment i nie zgubi mi się wtedy AF. Ze zdjęć ślubnych nie robi się plakatów, więc dwa mpx nie sprawią żadnej różnicy, a przejścia tonalne będą jednak delikatniejsze w jedynce.
    A wracając do AF, robiłem już trochę reportaży nim w międzyczasie i jestem zachwycony pracą tym aparatem. Nie zgubi się, inteligentnie wybiera z punktów AF i robi to superszybko. Miałem już kilka sytuacji, kiedy zrobiłem zdjęcia wyciągając aparat przed siebie w bardzo szybkich sytuacjach nie do przewidzenia, albo kiedy robiłem to trzymając aparat przy kolanie i rewelacja, zrobił to, czego oczekiwałem, idealnie.
    Radzę wypróbować.
    Może w studio komuś będzie brakowało mpx, według mnie tu też się dobrze sprawdza, przy większych potrzebach i tak wynajmuje się średni format albo duży.
    Aha, i jeszcze jedna super ważna sprawa, jeśli chodzi o studio. Live view na kompie. Działa naprawdę bardzo fajnie. I ciekawa sprawa - ostrością steruje się z kompa.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przyjmę gratis 1DMkIII, skoro to taka kicha to może ktoś chce się pozbyć ;-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 25-06-2007 o 22:24

Uprawnienia umieszczania postów