Strona 80 z 203 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

a tak miałem w D50 - T 55-200 ma plastikowy bagnet i na prawdę bałem się że go wyrwę.
    Niedawno miałem klienta, który wyrwał kitowy obiektyw z d50. Chciał reklamowa, jednak nikon odesłał sprzęt bez naprawy.
    Ja rozumiem, że to tylko plastik fantastik, ale facet połamał bagnet. Takich rzeczy to nawet ja nie potrafię
    Ostatnio edytowane przez PrzemeS ; 08-06-2007 o 22:29
    Ślubna
    No i niestety N.

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drogos Zobacz posta
    dobrze powinienem napisac AF/AE ..sprobuj zablokowac spustem AF bez blokowania AE ..bo masz np. kaprys zlapac ostrosc a potem zmienic kadr ...bo zazwyczaj jest to szybsze niz wybranie joystickiem odp. punktu focusa ... w nikon'ie jest to podstawowa standardowa funkcja ktora jest dla mnie bardzo logiczna ..AE jest blokowane dopiero przy wcisnieciu drugiego klawisza funkcyjnego ...w canon'ach jest inne podejscie ..rozumiem ze jest inna filozofia tutaj zastosowana ale jest ona dla mnie nielogiczna i uciazliwa
    W CF zmień funkcje spustu/guzika z gwiazdką (na prawo od kciuka) z AF/AE lock na AE lock/AF. Od teraz gwiazdką ostrzysz (puszczenie gwiazdki równa się blokadzie AF), a spustem blokujesz ekspozycję i focisz. Blokowanie ekspozycji staje się niewygodne, ale w Marku III dodano obok gwiazdki przycisk AF ON, więc wciąż można wygodnie blokować parametry naświetlania gwiazdką, a AF ON'em ostrzyć.

Podobno profesjonaliści korzystają właśnie z tego ustawienia, dlatego sam zacząłem je stosować ;-) i od teraz mam większą kontrolę nad AFem.

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Jak można się było spodziewać - pojawiły się w sieci pierwsze "filmy kręcone" Markiem... - trzeba przyznać, że robi to wrażenie (mam na myśli i 10fps i szybkość a także precyzję AF:
    http://www.the-digital-picture.com/R...fps-Video.aspx
    ten link Jarku - to także wskazówka dla Ciebie co do AF
    Tylko dlaczego nie ma dźwięku?
    Ostatnio edytowane przez Arek Piekarz ; 08-06-2007 o 10:58
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Question

Nie wiem, dlaczego ten watek przestal istniec od kilku dni.
    Canon Polska podaje, ze w tym tygodniu pierwsza partia 1D Mark III trafi do dystrybutorow. Natomiast w Niemczech coraz glosniej o wstrzymanu sprzedazy tego body z powodu zle dzialajacego AF w trybie AI-Servo. Coraz wiecej osob skarzy sie na ta dolegliwosc. Jestem bardzo ciekaw opini naszych dotychczasowych posiadaczy.
    Pozdrawiam, Robert.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    myślę, że optymalny zestaw do ślubów (i nie tylko oczywiście), to będzie parka: 1d mk III i 1ds mk III :-) , pozostaje tylko pytanie o ile trzeba by podnieść ceny, żeby to się opłacało :-)
    Hehe, wyjdą nowe 1'ki to już 5D okaże się totalnym badziewiem zapewne
    Generalnie pewnie będzie tak, że to co się pisze teraz o 350D (że za ***ja się nie da [nie wiem-nie fociłem] nim robić ślubów i innych) będzie pisane o 5D :wink:
    5D? Kto by tym focił, fuj...

Cytat Zamieszczone przez Drogos Zobacz posta
    ...ale musisz koleczkiem krecic do usranej smierci az w koncu dojdziesz do wswojego punktu ( idzie zgodnie z ruchem wskazowek zegara) a punktow jest 19 przypominam wiec zanim ja do tego punktu dojde to 3x mnie krew zaleje...
    Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    co do sposobu wyboru punktu AF, to przydałby się dowolny wybór w CFn. Joystick jest, więc dlaczego go nie można wykorzystać, jeśli ktoś tak woli. MarkIII ma bardzo dużo opcji, prawie wszystko jest definiowalne, ale tutaj wyraźny brak.

[...]

co do wyboru punktów AF, zgadzam się, co przed chwilą napisałem. męczące.
    Nic tylko czekać na Marka VI z EYE-Control. Myślicie, że EC załatwił by sprawę? A może zbyt trudne do wykonania to jest przy takim zagęszczeniu punktów AF??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rowioro Zobacz posta
    Nie wiem, dlaczego ten watek przestal istniec od kilku dni.
    Canon Polska podaje, ze w tym tygodniu pierwsza partia 1D Mark III trafi do dystrybutorow. Natomiast w Niemczech coraz glosniej o wstrzymanu sprzedazy tego body z powodu zle dzialajacego AF w trybie AI-Servo. Coraz wiecej osob skarzy sie na ta dolegliwosc. Jestem bardzo ciekaw opini naszych dotychczasowych posiadaczy.
    Pozdrawiam, Robert.
    Nie zauważyłem większych problemów. Ostatnio robiłem siatkówke w dość trudnych warunkach (ISO 3200, 2.8, 1/640) przy centralnym punkcie AF i wszystkich i nie było sytuacji by AF sie pogubil. Oczywiście zdarzają się nieostre zdjęcia, ale w moim przypadku to bardziej kwestia używania punktów wspomagających.
    Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Nic tylko czekać na Marka VI z EYE-Control. Myślicie, że EC załatwił by sprawę? A może zbyt trudne do wykonania to jest przy takim zagęszczeniu punktów AF??
    przeciez trójka ma 45 punktów Af i EC działające bardzo dobrze

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ligus Zobacz posta
    Nie zauważyłem większych problemów. Ostatnio robiłem siatkówke w dość trudnych warunkach (ISO 3200, 2.8, 1/640) przy centralnym punkcie AF i wszystkich i nie było sytuacji by AF sie pogubil. Oczywiście zdarzają się nieostre zdjęcia, ale w moim przypadku to bardziej kwestia używania punktów wspomagających.
    to pokaz foty ocenimy... tylko z exifem by była pewnosc ze to ten aparat i te szkła
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert
    http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EOS-1D-Mark-III-Digital-SLR-Camera-10fps-Video.aspx
    Naga prawda o fotografach sportowych ;-) Niech no mi tylko ktoś teraz spróbuje wypominać walenie seriami

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    przeciez trójka ma 45 punktów Af i EC działające bardzo dobrze

No właśnie tego nie byłem pewien, a nie chciało mi się sprawdzać. Sorka.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dokładne parametry: ISO 2500 3.2 1/640, neutral, 100% klatki.

Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Strona 80 z 203 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów