Strona 72 z 203 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    Ceny, dokopmy temu wrednemu Canonowi za tak wysoką cenę :P
    w sklepach internetowych jest juz za 14300,- co uwazam za b. dobrą cene, zwazywszy, że canon nie ma tutaj żadnej konkurencji (podobnie jak w 1ds).
    1d mk III na pewno nie stanowi kroku milowego jeżeli chodzi o jakość zdjęć (5d dalej jest lepszy), ale samo body ma tyle nowych interesujących funkcji, że ta cena wcale nie jest taka wysoka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    w sklepach internetowych jest juz za 14300,- co uwazam za b. dobrą cene, zwazywszy, że canon nie ma tutaj żadnej konkurencji (podobnie jak w 1ds).
    1d mk III na pewno nie stanowi kroku milowego jeżeli chodzi o jakość zdjęć (5d dalej jest lepszy), ale samo body ma tyle nowych interesujących funkcji, że ta cena wcale nie jest taka wysoka.
    Tam było ":P" - cena jest do ugryzienia (pozostają kwestie amortyzacji zakupu), po prostu chyba zawsze cena 1-nek będzie za wysoka w stosunku do średnich możliwości tych którzy chcieli by go posiadać i to jest doskonałym powodem by sobie ponarzekać. Co do 5D - to nawet interesująca propozycja na 2 body, przynajmniej dla mnie kiedyś do przemyślenia.
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Domyślnie

kupiłem za 16tys. i nie żałuję. Canon podwyższył ceny i trzeba było mieć dużo wcześniej przelaną kasę za sprzęt w sklepie, żeby się załapać jeszcze na pierwszą cenę. Pewnie wysoka się nie utrzyma, bo im dłużej od premiery, tym zazwyczaj taniej. I lepiej.
    W każdym razie amortyzacja na rok to po ok.1300 albo nawet mniej miesięcznie, na dwa lata połowa tego. I migawka na 300tys. klapnięć. Jeśli nawet wyklepię tyle (chociaż nie pracuję przy 10kl./s), to wymienię migawkę i będę robił dalej. A ile trzeba by było kupić np. 30D, żeby wyszło na to samo (pomijając jakość aparatu)? 3. Przemnóżmy przez cenę i zastanówmy się, czy warto wydać tyle na jedynkę...
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

coś u Ciebie z liczeniem nie halo 650 zł na nową migawkę w 30d to 1d mk3 szybko na to samo nie wyjdzie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A tutaj ocieramy sie już o rachunek prawdopodobieństwa. Im więcej czystapińdziesiątek, tym więcej potencjalnych malkontentów. A tych, ktorzy sobie ponarzekają na porządne puszki jest trochę mniej.
    Odpadają głównie Ci, którzy jak nie mieli w łapach to nie piszą, oraz ci, którzy siedzą cicho, jak im się tylko wydaje. Czyli optymistycznie licząc, 10% forum
    Zauważ też, że w większośći ci co kupują droższe puszki nie pytają na forum czy warto to czy tamto. Stąd też robią to dużo bardziej świadomie w związku z tym doskonale zdają sobie sprawę ze słabości swojego wyboru.

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    coś u Ciebie z liczeniem nie halo 650 zł na nową migawkę w 30d to 1d mk3 szybko na to samo nie wyjdzie
    Tak czy tak 30D dzielą lata świetlne od nowego (i starego) Marka także nie ma co porównywać. To jest też kwestia czy danym narzędziem w zastanych warunkach w ogóle zrobi się zdjęcia czy nie - wtedy kończą się wszelkie kalkulacje i zaczyna być ważne to żeby mieć coś co spełni wymagania w 100%. Myślę że głównie po to się kupuje jedynki.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-05-2007 o 02:54
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Chyba było...
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak czy tak 30D dzielą lata świetlne od nowego (i starego) Marka także nie ma co porównywać. To jest też kwestia czy danym narzędziem w zastanych warunkach w ogóle zrobi się zdjęcia czy nie - wtedy kończą się wszelkie kalkulacje i zaczyna być ważne to żeby mieć coś co spełni wymagania w 100%. Myślę że głównie po to się kupuje jedynki.

Oczywiście, próbuję tylko zwrócić uwagę na to, że wydatek też nie jest taki duży, bo niewiele wyższy, jeśli przeliczyć cykle migawki.
    Ja doskonale wiem, dlaczego kupiłem właśnie ten aparat.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 29-05-2007 o 14:24
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

sv
    Guest

Domyślnie

na niemieckim forum wyczytałem, że 1d mk III oferuje rozpiętość tonalną na poziomie 11,2 EV. W porównaniu do 9 EV 5d, to dosyć spora różnica; czy któryś ze szczęśliwych posiadaczy robił jakieś porównanie?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    na niemieckim forum wyczytałem, że 1d mk III oferuje rozpiętość tonalną na poziomie 11,2 EV. W porównaniu do 9 EV 5d, to dosyć spora różnica; czy któryś ze szczęśliwych posiadaczy robił jakieś porównanie?
    Sven, dobrze wiesz, jak jest z tym liczeniem EV. każdy to robi inaczej, zawsze wyjdą takie wyniki, jakich spodziewa się testujący. Miło by było, gdyby rzeczywiście mniej przepalał niż 5D, ale nei spodziewałbym się cudów na poziomie skoku 2EV (byłoby znacznie więcej niż w S3/S5).
    Jarek

Strona 72 z 203 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów