Strona 68 z 203 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ligus Zobacz posta
    ... i post #666 w tym watku ;-) To juz nawet nie jest masakra.. to jest ROTFL (porownujac z konkurencja)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no nie da się ukryć, że ta fotka to przełomowy moemnt w historii szumów
    niebywałe.

czekam jeszcze na coś z naprawdę dużą ilościa cieni, bo wtedy zawsze się robi nieciekawie. Wtedy będę się śmiał ..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jakoś nie mogę Was wyczuć Czego oczekujecie po ISO 6400?
    Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No jak to czego szumów takich jak w 20D na iso 100
    Ostatnio edytowane przez LFB ; 25-05-2007 o 14:17

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Już dwa Marki III są na forum, a zdjęcia ani jednego.
    Dajcie jakieś foty / tylko nie wyjeżdżać mi tu z tablicami testowymi albo cegłami /.
    Jak ktoś wcześniej wygrzebał z nowego marka w sieci, to były krzyki, co za beznadziejni onaniści kupują i że zdjęć nie potrafią robić. Ja tam się chłopakom nie dziwię, że siedzą cicho, bo domyślam się, żę zawsze znajdą się najmądrzejsi i zjadą nawet za dobre chęci.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jeśli 1Ds MkIII byłby tak jak prognozują na luminous-landscape.com takim 1D MkIII z 22Mpix matrycą FF i szybkostrzelnością 5FPS to czy ktoś z forumowiczów rozważał by przesiadkę z 5D ?? (cena pewnie około 30kPLN)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Jeśli 1Ds MkIII byłby tak jak prognozują na luminous-landscape.com takim 1D MkIII z 22Mpix matrycą FF i szybkostrzelnością 5FPS to czy ktoś z forumowiczów rozważał by przesiadkę z 5D ?? (cena pewnie około 30kPLN)
    jasne. 1d mk III do reportazu a ds do reszty (potem to już tylko raty do spłacania zostają :-)
    Ostatnio edytowane przez sv ; 25-05-2007 o 14:56

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ligus Zobacz posta
    Jakoś nie mogę Was wyczuć Czego oczekujecie po ISO 6400?
    Wlasnie tgo co pokazales. Wrazenie robi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jak ktoś wcześniej wygrzebał z nowego marka w sieci, to były krzyki, co za beznadziejni onaniści kupują i że zdjęć nie potrafią robić. Ja tam się chłopakom nie dziwię, że siedzą cicho, bo domyślam się, żę zawsze znajdą się najmądrzejsi i zjadą nawet za dobre chęci.
    zdjęcia faktycznie były już dawno, poza tym każdy szuka w sprzęcie innych rzeczy, mnie przykładowe zdjęcia zupełnie nie interesują, bo nie zamierzam się doszukiwać, czy i od którego aparatu ma większe szumy i w jakim stopniu. Widzę, że mogę nawet pracować czasem na 6400 ISO i będzie ok. W teatrach będę mógł z całkiem dobrą jakością obrazu zatrzymywać ruch nawet w najtrudniejszych sytuacjach oświetleniowych, które zdarzają się coraz częściej u ciekawszych reżyserów świateł, o ile będę miał potrzebę zatrzymać ruch i pokazać rzeźbę. Już wiem, że gdybym miał ten aparat kilka miesięcy wcześniej, zrobiłbym o niebo lepsze zdjęcia w kilku sytuacjach. Dlatego kredyt nie gra roli. Wiem już, że aparat mógłby kosztować 30 albo 50tys. i też pewnie bym kupił. Zastanowiłem się przez chwilę, kiedy dostałem gotówkę do ręki, co mógłbym innego z nią zrobić, ale moja dziewczyna bardzo szybko mi wyjaśniła "przestań, kupujesz aparat, nie myśl o samochodzie".
    Tymczasem kilka zdjęć dla nikoniarzy Niech się cieszą, że zaszumione.

dwa ostatnie to cropy 100%

druga sprawa, to mam mały problem z kartą, dokupiłem wczoraj sandiska 4GBIII i po wyjęciu karty i włożeniu z powrotem do aparatu nie widzi zdjęć, z Pretec'iem nie mam tego problemu. Może to problem karty, sprawdzę to samo na starym aparacie.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 25-05-2007 o 16:36
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Jesli bedzie tez wielkosci dotychczasowych "jedynek" to na 100% NIE. Moglby miec nawet 30Mpix, super-hiper AF, i szumy na ISO6400 gladkie jak pupcia noworodka a i tak bym sie nie przesiadl. Ja takiej cegly nosic nie bede.

Strona 68 z 203 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów