Strona 66 z 203 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Test AF w warunkach polowych

Śledzenie niskokontrastowych samochodów (ostre słońce odbijające się od lakieru) jadacych na wprost mnie z predkościa od 40 do 60 km/h bez najmniejszych problemów (0 nieostrych klatek / 500 zrobionych) aż do granicy ostrzenia obiektywu (400 2.8 IS, 3 metry).

Nie wiem jak sprawuje sie AF przy mniejszych obiektach (ludzie) i jak sprawne są wspomagajace punkty AF ale trudno mi w tym momencie zmusić kogoś do biegania po boisku...

W sobote mecze Wisły z ŁKSem i Juvenii ze Skrą, wiec bede mógł powiedzieć coś więcej.

Przy okazji dałbym 10 mandatów - 9 za jazde bez świateł i 1 za wyprzedzanie na pasach a ludzie wzieli mnie za fotoradar
    Canon 1D MarkIII i kilku ulubieńców: 400/2.8 IS + 135/2.0 + 35/1.4 + ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ligus Zobacz posta
    .......... a ludzie wzieli mnie za fotoradar
    No co Ty - fotoradar wolniejszy

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

zastanwwiam sie tylk oskad bierzecie na te zabawki cala ta kase, ja wydale 30 tys na wszystko ale tu widze 400 2.8 L IS i mk3 to juz daje lekko 40 a gdzie reszta

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Kredyty panie, kredyty...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    zastanwwiam sie tylk oskad bierzecie na te zabawki cala ta kase, ja wydale 30 tys na wszystko ale tu widze 400 2.8 L IS i mk3 to juz daje lekko 40 a gdzie reszta

a ty z UKSu jesteś, że się tym interesujesz, czy tak sobie prywatnie zazdrościsz?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

pewnie prywatnie zazdrości i szuka lepszej pracy

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Pora pozarabiać na raty.
    Niech to posłuży za odpowiedź ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

PROF, ja mam 20D i 5D i focę czasami samoloty. Jeżeli nie są to pokazy i nie potrzebuję tych dodatkowych milimetrów ani 5 kl/s to jakoś ostatnio zawsze robię 5D bo różnica w jakości jest dla mnie duża.
    A co do czasów z lampą to mogę sobie ustawić nawet czas 1/8000s i też zrobię zdjęcie. Oczywiście zasięg lampy będzie odpowiednio mniejszy. Z wbudowaną w 30D taki numer nie przejdzie.
    FOTOINKWIZYTOR

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

no tak raty i kredyty, co do zazdrosci to raczej nie, bardziej ciekawosc, bo osobiscie to tez posiadam sprzet za paredziesiat ladnych tysiecy, fakt faktem w chwili obecnej zakup MK3 i 400 f2.0 L IS niebyle jak nadwyrezyloby moje fundusze (zeby nie powiedziec pogrzebalo) ale co tam trzeba zalozyc jakies normlane tempo rozwoju sprzetu i siebie (nie od razu Rzym zbudowano jak to sie powiada) moze nadejdzie i ta chwila ze kupie cos wiecej niz SemiProfi i przesiade sie na jakiegos Ds'a (bo docelowo kreci mnie wlasnie fotografia studyjna, a reportaz traktuje jako "szkole życia" - wydaje mi sie ze to zdrowe podejscie, tym bardziej ze w chwili obecnej nie jest dla mnei priorytetem Body a strikte szkielka, po moim podpisie widac ze raczej nie jest zle, bedzie jeszcze lepiej jak za tydzien kupie 70-200 f2.8 L IS. Zadnemu profesjonalnemu Body nie umniejsze zalet jesli mu w przyszlosci podepne takie szkielka. Oczywiscie po dobrych zoomach zaczne rozwijac dobre stalki, niekoniecznie L'kowe,ale to glownie w zakresie do 135 mm) Gdzies po drodze musze znanlezc kase na wyposazenie studia(nie interesuje mnie nic chinskiego ani nawet Elfo, ale najprawdopodobniej Elinka, a kolmplet podstawowy z 4 lamp kosztuje juz swoje )

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    PROF, ja mam 20D i 5D i focę czasami samoloty. Jeżeli nie są to pokazy i nie potrzebuję tych dodatkowych milimetrów ani 5 kl/s to jakoś ostatnio zawsze robię 5D bo różnica w jakości jest dla mnie duża.
    A co do czasów z lampą to mogę sobie ustawić nawet czas 1/8000s i też zrobię zdjęcie. Oczywiście zasięg lampy będzie odpowiednio mniejszy. Z wbudowaną w 30D taki numer nie przejdzie.
    Co do lampy wbudowanej w 30D , to 30D ma lampe wbudowana ?? :P nigdy jej nie otwieralem bo mam 580 EX

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Już dwa Marki III są na forum, a zdjęcia ani jednego.
    Dajcie jakieś foty / tylko nie wyjeżdżać mi tu z tablicami testowymi albo cegłami /.

Strona 66 z 203 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów