Strona 54 z 203 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Domyślnie

Marantz, dzięki ponownie. Zgadzam się z twoją opinią. ISO 3200, a zwłaszcza 6400 powalają, ale wygląda na to, że jest to kontynuacja MkII.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

U mnie ewentualny pomysł wymiany 5D na Marka III padł natychmiast. Bardziej teraz potrzebuję jakości niż szybkości. 20D będzie się sam musiał w szybkich zdjęciach męczyć dopóki "piątka" nie zarobi z okładem na tego Marka.
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    1D MkIII dostępny na cyfrowe.pl za jedyne 14299

http://www.cyfrowe.pl/karta_produktu.php?idProdukt=3588
    a najciekawsze jest to, że "Po złożeniu zamówienia aparat będzie sprowadzony w ciągu 21 dni." - do cytat z dzisiejszego maila od nich Jak się to ma do komitetów kolejkowych w USA?
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    a najciekawsze jest to, że "Po złożeniu zamówienia aparat będzie sprowadzony w ciągu 21 dni." - do cytat z dzisiejszego maila od nich Jak się to ma do komitetów kolejkowych w USA?
    Moze do stanów "rzucili" mniej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Marrantz, według mnie cześć (przynajmniej) tych zdjęć jest nieostra.
    trudno w takiej sytuacji mówić coś o jakości obrazu
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Marrantz, według mnie cześć (przynajmniej) tych zdjęć jest nieostra.
    trudno w takiej sytuacji mówić coś o jakości obrazu
    To samo spostrzeżenie. Tylko pamiętajmy o warunkach, w jakich zdjęcia były robione. Wyobrażam sobie te kolejne łapy drapieżnie wyciągnięte w kierunku tego jedynego przedmiotu pożądania
    Trzeba cierpliwie poczekać na pierwsze zdjęcia z egzemplarzy produkcyjnych. Teraz to bicie piany i wróżenie w fusów.

IMO (skoro już wróżymy), to jakością obrazu nie przeskoczy 5D, ale też nie po to został stworzony. Ma zupełnie inną grupę odbiorców, dla której będzie niezastąpionym narzędziem pracy.
    Jarek

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No właśnie, ja też mam wrażenie nieostrości. Tylko te które powinny być w miarę ostre dają wrażenie nieostrych. A szkło ma IS-a, czas w miarę krótki (przy wysokim ISO), ja raczej potrafię aparat trzymać stabilnie a pani miała przez chwilę się nie ruszać. Pan ze zdjęcia może być lekko ruszony bo na baczność stawać mu nie kazałem. AF rewelacyjny a jakby w punkt nie chiał trafić. Ale to raczej intensywne odszumianie w body niż sam AF dało chyba taki efekt. WB i pomiar światła w Marku może się uczyć tego co potrafi Nikon D200. Reporterzy często robią zdjęcia w tak tragicznych warunkach, mam nadzieję na poprawę tego co moim zdaniem jest kiepskie bo w pozostałych reporterskich atrybutach to..... robi baaardzo pozytywne wrażenie.
    FOTOINKWIZYTOR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    IMO (skoro już wróżymy), to jakością obrazu nie przeskoczy 5D, ale też nie po to został stworzony. Ma zupełnie inną grupę odbiorców, dla której będzie niezastąpionym narzędziem pracy.
    I to stwierdzenie dalbym wszystkim pospiesznym pod rozwage, ktorzy oczekiwali cudu swiata!
    Ja sam szczerze watpie zeby MkIII przeskoczyl 5D jakoscia - nie ta matryca, nie ten target. Gdybym mial 5D to tylko w razie wyraznej potrzeby takiej a nie innej funkcjonalnosci zmienialbym z 5D na 1DMkIII... bo jesli chodzi o jakosc obrazu to Canon nadal trzyma dwie osobne linie: szybkosc i 'reporterskosc' vs rozdzielczosc i jakosc.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

BTW. Jakis czas temu pokazywali jaki to aparat super wytrzymaly i trzymali go w powietrzu za przypiety do niego kabel. To samo zrobilem z moim 350 i wiecie co? Dopiero po kilku minutach szarpania kabel wyskoczyl z gniazda
    Ślubna
    No i niestety N.

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    BTW. Jakis czas temu pokazywali jaki to aparat super wytrzymaly i trzymali go w powietrzu za przypiety do niego kabel. To samo zrobilem z moim 350 i wiecie co? Dopiero po kilku minutach szarpania kabel wyskoczyl z gniazda

A wziąłes pod uwage różnice w masie?

Strona 54 z 203 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów