Strona 46 z 203 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Nemeo użył w nawiasie słowa "faktycznie"...
    Właśnie.

Canon wymyślił sobie cenę 3999 $ ,a popyt na to body okazał się tak duży że teraz będą kombinować jak by tu podnieść cenę, ale z drugiej strony ceny nie można za bardzo wywindować bo Nikon "podobno" ma coś w zanadrzu, a reszta konkurencji też nie śpi.
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 06-03-2007 o 15:00

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Właśnie.
    Canon wymyślił sobie cenę 3999 $ ,a popyt na to body okazał się tak duży że teraz będą kombinować jak by tu podnieść cenę, ale z drugiej strony ceny nie można za bardzo wywindować bo Nikon "podobno" ma coś w zanadrzu, a reszta konkurencji też nie śpi.
    Nemeo ale jaka konkurencja nie śpi. Przecież od momentu jak przestali produkować D2Hs to na rynku został 1 DmkIIn, a od kwietnia będzie tylko Mark III. Tu o żadnej konkurencji nie ma mowy. Nawet jeśli Nikon coś zapowie to ma być w sprzedaży dopiero pod koniec roku. Do tego czasu można liczyć tylko na dane słowo przez Canona i nic innego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Nooo... Migawka nadal pracuje, wiec calkiem bezglosnie nie bedzie. Choc liczac lomot lustra wzgledem odglosu migawki nie bedzie tak tragicznie.
    Nie brzmialo to tam jak migawka, ale moze to tylko ona. Migawka mnie juz nie przeraza, bo ją raczej slyszy sie juz tylko samemu, z kilku, kilkunastu metrow uslyszy tylko fotograf, o ile wie, ze inny jest na sali.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nemeo ale jaka konkurencja nie śpi. Przecież od momentu jak przestali produkować D2Hs to na rynku został 1 DmkIIn, a od kwietnia będzie tylko Mark III. Tu o żadnej konkurencji nie ma mowy. Nawet jeśli Nikon coś zapowie to ma być w sprzedaży dopiero pod koniec roku. Do tego czasu można liczyć tylko na dane słowo przez Canona i nic innego.
    Wydaje mi sie, że nie do końca jest tak jak piszesz. Nadmierne windowanie ceny przez Canona mogłoby skutkować tym, że część potencjalnych przyszłych nabywców /z tej półki/ zachowałaby się asekuracyjnie, poczekawszy cierpliwie te pare miesięcy.....bo inwestycja nie jest mała.

Pozdrawiam
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Wydaje mi sie, że nie do końca jest tak jak piszesz. Nadmierne windowanie ceny przez Canona mogłoby skutkować tym, że część potencjalnych przyszłych nabywców /z tej półki/ zachowałaby się asekuracyjnie, poczekawszy cierpliwie te pare miesięcy.....bo inwestycja nie jest mała.

Pozdrawiam
    Tyle że ja wcale nie uważam, że będą windować cenę. Jedyne co mnie niepokoi to kompletny brak konkurencji na tym polu. Nie jestem przekonany czy to działa pozytywnie. Prawdopodobnie skutki tego będą odczuwalne w dłuższej perspektywie.
    Póki co to wygląda na to, że listy kolejkowe powstają .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Karabiny : Canon EOS 1D Mark III vs Mark II N

http://www.youtube.com/watch?v=jfZzmfjygwQ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że ja wcale nie uważam, że będą windować cenę. Jedyne co mnie niepokoi to kompletny brak konkurencji na tym polu. Nie jestem przekonany czy to działa pozytywnie. Prawdopodobnie skutki tego będą odczuwalne w dłuższej perspektywie.
    Póki co to wygląda na to, że listy kolejkowe powstają .

W wiekszosci sklepow, jak sie okazuje, nie ma kolejek i bez problemu bedzie do kupienia. Kolejki sa tylko w sklepach zaopatrujacych agencje. Poza agencjami bardzo niewiele osob kupuje jedynki. 5D, 30D bardzo dużo, ale już 1D MarkIIN byl chyba stostunkowo rzadko sprzedawany, nie mowiac juz o 1DsMKII
    Mowienie w tym momencie, ze sa kolejki, jest prostym chwytem marketingowym.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    W wiekszosci sklepow, jak sie okazuje, nie ma kolejek i bez problemu bedzie do kupienia. Kolejki sa tylko w sklepach zaopatrujacych agencje. Poza agencjami bardzo niewiele osob kupuje jedynki. 5D, 30D bardzo dużo, ale już 1D MarkIIN byl chyba stostunkowo rzadko sprzedawany, nie mowiac juz o 1DsMKII
    Mowienie w tym momencie, ze sa kolejki, jest prostym chwytem marketingowym.
    Ja tam marketingu Canona nie prowadzę, sam się też nigdzie nie zapisywałem. Mam takie informacje od moich znajomych z za oceanu. Być może wynika to też z faktu że sklep sklepowi nie równy. Nie wiem .
    Kapitan Wagner

Domyślnie

mam pytanie, czy moze ktos z forum ma juz aparat do testow itpd. Bardzo mnie interesuje ta opcja Liveview i to, czy faktycznie tylko migawka wtedy strzela, czy tez lusterko, bo brzmi, jak lustro na materiale z youtube.

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nawet jakby nie brzmiało, to widać, że lustro fruwa...

... jednak wizjer pozostaje ciemny czyli jednak lustro zamknięte.
    Ostatnio edytowane przez scanus ; 06-03-2007 o 22:36

Strona 46 z 203 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów