Strona 42 z 203 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Jak to była ? Przecież, 1D MKIII będzie w sprzedaży dopiero od kwietnia.
    2 szybkie przykłady

http://www.architronic.ch/?rub=49,34&art=000888062

http://www.wuestefeld.com/video_imaging/index.htm
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta

nie mozna tez pominac konkurencji ktora w kazdej chwili moze wypuscic jakiegos potworka z napisem D3x ktory nie tylko wplynie na chumory uzytkownikow systemu nikona, ale udzueli sie tez cenom Canona.
    ten potworek może sporo namieszać:
    http://www.bythom.com/2005dreamdslrs.htm
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Bywalec

Domyślnie

To jeszcze nie namieszal? Dziwne... wydawac by sie moglo, ze ponad dwa lata (ostatni update tego "czegos" jest z 28 stycznia 2005) to wystarczajacy okres czasu
    O tytule tego "czegos" (Dream Nikon DSLR Lineup) nawet nie wspominam, bo przeciez nawet przedszkolak zorientuje sie od razu, ze chodzi o tak zwane "wishful thinking"... prawda? ;-)
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
    To jeszcze nie namieszal? Dziwne... wydawac by sie moglo, ze ponad dwa lata (ostatni update tego "czegos" jest z 28 stycznia 2005) to wystarczajacy okres czasu
    O tytule tego "czegos" (Dream Nikon DSLR Lineup) nawet nie wspominam, bo przeciez nawet przedszkolak zorientuje sie od razu, ze chodzi o tak zwane "wishful thinking"... prawda? ;-)
    Zdecydowanie. Zresztą Hogan sam to podkreśla. Jest może o tyle usprawiedliwiony że Nikon przebąkiwał już o kilku nowych puszkach od dawna .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

wynika z tego ze poki nikon nie wiezmie sie do roboty na powaznie, to nie zrobi tego tez Canon, bo poco sie meczyc goniac wlasnego ogona.

Swoja droga za jakis czas moze sie okazac ze nastapi jakas mega revolta taka jak miala w przypadku producentow procesorow za czasow jeszcze MMXow, ktory byl topowym procesorem, a pozniej (moim zdaniem) juz tylko sie zlizgal na marce i teraz mamy niezaprzeczalny fakt tego ze ludzie duzo chetniej kupuja AMD. Oby tylko do tego nie doszlo.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Domyślnie

Tak to jest jak nie czyta się dokładnie postów tylko stara się zabłysnąć....słowo "może" nie znaczy "musi" i podając ten link sugerowałem tylko, że taka firma jak Nikon nie będzie bezczynnie przyglądać się jak poczyna sobie konkurencja. W kilku słowach (końcowy fragment wypowiedzi)
    właściwie ujął to Kolekcjoner.

Owszem, 1D MarkIII ma sporo inowacji, które napewno przyciągną bogatszych klientów ale ma też słabsze punkty (czytaj niedopracowane) , które nie do końca uszczęśliwią przyszłych nabywców. Ja wspomnę tylko o dwóch : podgląd na żywo bez AF to żadna rewolucja, a 3 " przy 235000 pic. to niestety zmniejszenie rozdzielczości (aby ją utrzymać powinno być około 400 000 pic.) Nie jest to może wada bez której żyć nie można ale muszę przyznać , że przynajmniej w tych dwóch punktach firma nie pokazała swoich możliwości.

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    wynika z tego ze poki nikon nie wiezmie sie do roboty na powaznie, to nie zrobi tego tez Canon, bo poco sie meczyc goniac wlasnego ogona.

Swoja droga za jakis czas moze sie okazac ze nastapi jakas mega revolta taka jak miala w przypadku producentow procesorow za czasow jeszcze MMXow, ktory byl topowym procesorem, a pozniej (moim zdaniem) juz tylko sie zlizgal na marce i teraz mamy niezaprzeczalny fakt tego ze ludzie duzo chetniej kupuja AMD. Oby tylko do tego nie doszlo.
    To prawda, że sciganie się konkurencji powoduje, że wychodzi to na dobre użytkownikom, ale z tym przykładem to dałeś ciała kolego. Akurat ta branża nie jest mi obca i kompy z procesorami ADM kupują ludziska z jednej, prostej przyczyny-są tańsze. Co do ich jakości to przy nowych (2 lub ostatnio 4-rdzeniowych Intela) marnie wypadają. Mógłbym ci wyliczyć co najmniej pięć poważnych różnic ale nie jest to temat na tym forum. To tak jak w reklamie...Renault jest najlepszy bo ma najwięcej gwiazdek w testach bezpieczeństwa.
    Co do sedna sprawy zgadzam się z tobą, konkurencja powinna deptać sobie po piętach dla naszego dobra. Mam nadzieję, że nie uraziłem cię.
    Pozdrawiam

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Tak to jest jak nie czyta się dokładnie postów tylko stara się zabłysnąć...
    No tak, przepraszam. Rozumiem, ze ja nie czytam dokladnie postow, a ty zablysnales ;-) Nastepnym razem postaram sie napisac cos o nowym Olympusie z 48-megapixelowa matryca full frame, 20fps i 24-bitowym przetwornikiem. Moze wtedy zablysne tak, jak ty... bo przeciez niewazne, czy mowimy o sprzecie istniejacym, czy zmyslonym przez jakiegos pierwszego lepszego z brzegu Dyzia Marzyciela - wazne, zeby zablysnac ;-)
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Owszem, 1D MarkIII ma sporo inowacji, które napewno przyciągną bogatszych klientów ale ma też słabsze punkty (czytaj niedopracowane) , które nie do końca uszczęśliwią przyszłych nabywców. Ja wspomnę tylko o dwóch : podgląd na żywo bez AF to żadna rewolucja, a 3 " przy 235000 pic. to niestety zmniejszenie rozdzielczości (aby ją utrzymać powinno być około 400 000 pic.) Nie jest to może wada bez której żyć nie można ale muszę przyznać , że przynajmniej w tych dwóch punktach firma nie pokazała swoich możliwości.
    Jesteś chyba zbyt surowy w tej ocenie . Live View + oprogramowanie jakie zapodali do niego w zakresie do, którego został stworzony jest IMHO bardzo dobrym rozwiązaniem . Co do wyświetlacza to pewnie masz rację ale nie wydaje mi się żeby w profi body miało to jakieś większe znaczenie. Póki co to jest tak że koleś z Chameryki wysłał mi maila, że dopisał się w sklepie do listy oczekujących w kilka dni po premierze i jest 526 w kolejce . Mówi że jak będzie miał MkIII pod koniec maja to uzna się za szczęśliwca.
    Ja myślę że nie ma co obwijać w bawełnę. Mark "morderca" pozamiata na rynku profi (sport, reportaż) i chyba nie tylko, bo przy tej liczbie pikseli to do wielu innych zastosowań się nadaje. A konkurencji póki co po prostu zwyczajnie nie ma żadnej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jesteś chyba zbyt surowy w tej ocenie . Live View + oprogramowanie jakie zapodali do niego w zakresie do, którego został stworzony jest IMHO bardzo dobrym rozwiązaniem .
    Albo nie doczytałem sie jeszcze, albo przeoczyłem....czy po zadziałaniu AF i przyblokowaniu jest możliwość bez wchodzenia głębiej w menu przejść na podgląd ?
    To co napisałeś o sytuacji w Stanach jest bardzo ciekawe....myślałem, że tam sprzęt kupuje się od ręki...a jednak!!!

Dosyć ciekawa informacja:http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=20230
    Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No tak, przepraszam. Rozumiem, ze ja nie czytam dokladnie postow, a ty zablysnales ;-) Nastepnym razem postaram sie napisac cos o nowym Olympusie z 48-megapixelowa matryca full frame, 20fps i 24-bitowym przetwornikiem. Moze wtedy zablysne tak, jak ty... bo przeciez niewazne, czy mowimy o sprzecie istniejacym, czy zmyslonym przez jakiegos pierwszego lepszego z brzegu Dyzia Marzyciela - wazne, zeby zablysnac ;-)
    Te bzdury, które umieściłeś, w odróżnieniu o d tych , o kórych mowa w zapodanym linku są rzeczywiście w swerze marzeń.
    Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 03-03-2007 o 23:52 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

To co napisałeś o sytuacji w Stanach jest bardzo ciekawe....myślałem, że tam sprzęt kupuje się od ręki...a jednak!!!
    Ten rok jest chyba wyjątkowy. Trzeba było kilka lat wstecz spróbować kupić 35L - no chyba, że masz w dowodzie Tom Cruise ;-)

USA to tylko ceny. IMHO to właśnie tam łatwiej się wpakować na minę.
    Bez reseller rating nie ma co odpalać VISY.

Strona 42 z 203 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów