Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z
ten potworek może sporo namieszać:
http://www.bythom.com/2005dreamdslrs.htm
Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:
To jeszcze nie namieszal? Dziwne... wydawac by sie moglo, ze ponad dwa lata (ostatni update tego "czegos" jest z 28 stycznia 2005) to wystarczajacy okres czasu
O tytule tego "czegos" (Dream Nikon DSLR Lineup) nawet nie wspominam, bo przeciez nawet przedszkolak zorientuje sie od razu, ze chodzi o tak zwane "wishful thinking"... prawda? ;-)
"Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
wynika z tego ze poki nikon nie wiezmie sie do roboty na powaznie, to nie zrobi tego tez Canon, bo poco sie meczyc goniac wlasnego ogona.
Swoja droga za jakis czas moze sie okazac ze nastapi jakas mega revolta taka jak miala w przypadku producentow procesorow za czasow jeszcze MMXow, ktory byl topowym procesorem, a pozniej (moim zdaniem) juz tylko sie zlizgal na marce i teraz mamy niezaprzeczalny fakt tego ze ludzie duzo chetniej kupuja AMD. Oby tylko do tego nie doszlo.
30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto
Tak to jest jak nie czyta się dokładnie postów tylko stara się zabłysnąć....słowo "może" nie znaczy "musi" i podając ten link sugerowałem tylko, że taka firma jak Nikon nie będzie bezczynnie przyglądać się jak poczyna sobie konkurencja. W kilku słowach (końcowy fragment wypowiedzi)
właściwie ujął to Kolekcjoner.
Owszem, 1D MarkIII ma sporo inowacji, które napewno przyciągną bogatszych klientów ale ma też słabsze punkty (czytaj niedopracowane) , które nie do końca uszczęśliwią przyszłych nabywców. Ja wspomnę tylko o dwóch : podgląd na żywo bez AF to żadna rewolucja, a 3 " przy 235000 pic. to niestety zmniejszenie rozdzielczości (aby ją utrzymać powinno być około 400 000 pic.) Nie jest to może wada bez której żyć nie można ale muszę przyznać , że przynajmniej w tych dwóch punktach firma nie pokazała swoich możliwości.
To prawda, że sciganie się konkurencji powoduje, że wychodzi to na dobre użytkownikom, ale z tym przykładem to dałeś ciała kolego. Akurat ta branża nie jest mi obca i kompy z procesorami ADM kupują ludziska z jednej, prostej przyczyny-są tańsze. Co do ich jakości to przy nowych (2 lub ostatnio 4-rdzeniowych Intela) marnie wypadają. Mógłbym ci wyliczyć co najmniej pięć poważnych różnic ale nie jest to temat na tym forum. To tak jak w reklamie...Renault jest najlepszy bo ma najwięcej gwiazdek w testach bezpieczeństwa.
Co do sedna sprawy zgadzam się z tobą, konkurencja powinna deptać sobie po piętach dla naszego dobra. Mam nadzieję, że nie uraziłem cię.
Pozdrawiam
No tak, przepraszam. Rozumiem, ze ja nie czytam dokladnie postow, a ty zablysnales ;-) Nastepnym razem postaram sie napisac cos o nowym Olympusie z 48-megapixelowa matryca full frame, 20fps i 24-bitowym przetwornikiem. Moze wtedy zablysne tak, jak ty... bo przeciez niewazne, czy mowimy o sprzecie istniejacym, czy zmyslonym przez jakiegos pierwszego lepszego z brzegu Dyzia Marzyciela - wazne, zeby zablysnac ;-)
"Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)
Jesteś chyba zbyt surowy w tej ocenie. Live View + oprogramowanie jakie zapodali do niego w zakresie do, którego został stworzony jest IMHO bardzo dobrym rozwiązaniem
. Co do wyświetlacza to pewnie masz rację ale nie wydaje mi się żeby w profi body miało to jakieś większe znaczenie. Póki co to jest tak że koleś z Chameryki
wysłał mi maila, że dopisał się w sklepie do listy oczekujących w kilka dni po premierze i jest 526 w kolejce
. Mówi że jak będzie miał MkIII pod koniec maja to uzna się za szczęśliwca.
Ja myślę że nie ma co obwijać w bawełnę. Mark "morderca"pozamiata na rynku profi (sport, reportaż) i chyba nie tylko, bo przy tej liczbie pikseli to do wielu innych zastosowań się nadaje. A konkurencji póki co po prostu zwyczajnie nie ma żadnej.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Albo nie doczytałem sie jeszcze, albo przeoczyłem....czy po zadziałaniu AF i przyblokowaniu jest możliwość bez wchodzenia głębiej w menu przejść na podgląd ?
To co napisałeś o sytuacji w Stanach jest bardzo ciekawe....myślałem, że tam sprzęt kupuje się od ręki...a jednak!!!
Dosyć ciekawa informacja:http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=20230
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Te bzdury, które umieściłeś, w odróżnieniu o d tych , o kórych mowa w zapodanym linku są rzeczywiście w swerze marzeń.
Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 03-03-2007 o 23:52 Powód: Automerged Doublepost