Strona 41 z 203 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

zobaczymy jak sie ceny potocza i jak szybko ta cena bedzie dekrementowala, bo jestem powaznie zaabsorbowany ta puszka i rozwazam jej zakup w niedalekiej przyslosci , pewnie cos kolo konca roku milo by bylo jakby zeszlo tak pwiedzmy do 12-13 kola, moze i zejdzie po premierze SMARKA Ds kto wie.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    zobaczymy jak sie ceny potocza i jak szybko ta cena bedzie dekrementowala, bo jestem powaznie zaabsorbowany ta puszka i rozwazam jej zakup w niedalekiej przyslosci , pewnie cos kolo konca roku milo by bylo jakby zeszlo tak pwiedzmy do 12-13 kola, moze i zejdzie po premierze SMARKA Ds kto wie.
    No nie wiem. Niestety najnowsze wieści co do MkIII nie są najlepsze. Wiele sklepów przyjmuje zamówienia dopiero na maj. Powód: zbyt duże zamówienia korporacyjne. To też podejrzewam nie wpłynie zbyt dobrze na jego cenę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No nie wiem. Niestety najnowsze wieści co do MkIII nie są najlepsze. Wiele sklepów przyjmuje zamówienia dopiero na maj. Powód: zbyt duże zamówienia korporacyjne. To też podejrzewam nie wpłynie zbyt dobrze na jego cenę .
    To jest ta pesymistyczna wersja, ja mam troche z optymisty, i jestem mysli ze gdy korporacje sie wypstrykaja, canonowi zmieknie rura.
    Bo spadnie drastycznie obrot w tym przedziale cenowym i by wyrownac dysproporcje pomiedzy popytem a podaza w normalny sposob produkt stanieje.
    Zawsze tak bylo jest i bedzie, to jest normalna kolej losu zwiazana z cyklem zycia produktu.

nie mozna tez pominac konkurencji ktora w kazdej chwili moze wypuscic jakiegos potworka z napisem D3x ktory nie tylko wplynie na chumory uzytkownikow systemu nikona, ale udzueli sie tez cenom Canona.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Domyślnie

A ja uważam, że główni udziałowcy tego rynku będą mieli Mark III od samej premiery. Sklepy dobrze znane nie pozwolą, aby wystąpiło opóźnienie na ich magazynie, bo zawiodą klientów.
    Szczególnie, że na początku marża na tym aparacie będzie bardzo obfita.
    30D | od 16 do 300 | lampka

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

co do ceny 1D III to bez obawy cena wyjsciowa w Niemczech była na poziomie 4299 EUR a teraz jest juz w okolicach 3680 EUR i wg. wszelkich znakow na niebie spokojnie spadnie do poziomu 3500 EUR.;-)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toma20D Zobacz posta
    co do ceny 1D III to bez obawy cena wyjsciowa w Niemczech była na poziomie 4299 EUR a teraz jest juz w okolicach 3680 EUR i wg. wszelkich znakow na niebie spokojnie spadnie do poziomu 3500 EUR.;-)
    Oby tak było. Wychodzi rzeczywiście na to samo co było czyli ok. 14,5 kzł.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toma20D Zobacz posta
    cena wyjsciowa w Niemczech była na poziomie 4299 EUR
    Jak to była ? Przecież, 1D MKIII będzie w sprzedaży dopiero od kwietnia.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Niektóre sklepy już wystawiły za 4300E.
    Na pokazie 1D3 we Włoszech powiedziano, że ma być dostępny około czerwca. Także

Coś już napisał Awatar Atris
    Miasto
    PL

Domyślnie

W Szwajcarskich sklepach internetowych cena wacha sie pomiedzy 5300 a 5700 CHF no i brak konkretnej inforamcji o dostepnosci.

pozdrawiam
    galeria zdjęć na >>> aroundmyhead

Bywalec
    Miasto
    U.K.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Tutaj chodzi o "Pre-Order". Podobnie bylo w warehouse w U.K. gdzie na poczatku cena byla £3040 a teraz deczko spadlo (£2999). BTW ciekaw jestem ile za nowego Ds beda chcieli :]
    Canon DSLR i "L"ki

Strona 41 z 203 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów