Strona 40 z 203 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

A ja chyba zachorowalem na tego 1D Mk III.

Ma chyba wszystko o czym mogłbym pomarzyc, jak dla mnie najlepszymi cechami tego apratu sa jednak:
    - uszczelnienia (czesto cykam w trudnych warunkach, jak to zwykle mam szczescie i gdy trzeba cyknac jakies fotki do newsa to pogoda nie jest ksiazkowa), prywatnie tez lubie fotografowac przyrode (co pewnie widac po moim portfolio) a w takich terenowych warunkach solidny uszczelniony korpus to jeden problem mniej
    - mozliowsc zmiany matowek
    - 10fps i spory bufor tez sie przyda w reportażach (nie weselnych)
    - iso 6400 a w pelni uzyteczne ISO 1600/3200 tez sie mocno przyda w warunakch w jakich przychodzi mi czesto fotografowac (przedstawienia, spektakle, i inne miejsca gdzie nie wypada uzywac lampy blyskowej)
    - no i smieciarka

Na te lightview to tak spogladam troche z dystansem (gdy dostaje do reki zwykly aparat kompaktowy to czesto przylapuje sie na panicznym poszukiwaniu viewfindera), w nielicznych systuacjach bylaby ta "technologia" wykorzystywana, aczkolwiek nie jest ona nowa, jest to po prostu udoskonalenie tej z limitowanej wersji 20stki dla astrofotografow (EOS 20Da)

Bylby to dla mnie spory przeskok z przetwaniowej 350tki (ktora mam ponad rok i przestaje mi powoli wystarczac) na ten aparat.

trudno mi gdybac na temat trgo czy ten aparat jest wart swojej ceny. Bo może i ja doroslem do niego to poki co moj portfel jeszcze nie :/ ... niestety

Nastawialem sie na cos ala 40D ale skoro jego nie ma a 30D to jeszcze nie to czego szukam to chyba najwyzszy czas zaciskac pasa i na pazdziernik/listopad czyli kolejne premiery (gdy ceny nieco zelza by wprowadzic zwyczajowy zamet) zakupic tego 1D Mk III, za wiara w to ze starczy na lata.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Po co Ci tu jakis hardware? Lustrem i reszta aparatu steruje soft, sensor AF juz jest. To kwestia dopisania podobnego warunku jaki wystepuje przy fotografowaniu z lampa.
    Albo AF "kompaktowy" oparty na kontraście, mierzony matrycą. Biedny w słabym świetle i powolny ale zawsze coś
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Albo AF "kompaktowy" oparty na kontraście, mierzony matrycą. Biedny w słabym świetle i powolny ale zawsze coś
    ja bym traktowal to bardziej jako fitcher anizeli cos uzytecznego, napewno jest to troche pozytecnziejsze w przypadku cykania znad ogrodzenia (ale tylko z punktu widzenia kadru), choc nie do konca bo ptrzenie na Lcdeka pod ostrym katem i ostrzenie wg niego to ... sami dokonczcie (nie umniejszajac temu aparatowi) ... moze gdyby jeszcze ten lcdek byl obrotowy to by to wczyms mocno pomoglo, owszem mozna poproawadzic kabelkiem obraz z tego livewiev do notka, ale w warunkach "bojowych" to troche by wygladalo smiesznie a co gorsza byloby niepraktyczne. Praktyczniejesze by sie to okazalo w warunkach studyjnych, gdzie mozna zerkac na monitor, ale specyfikacja tego aparatu wkaszuje przeciez na zastosowanie reporterskie a nie studyjne.

osobiscie wole cyknac w ciemno zawierzajac sprawdzonemu AF chocby to mialaby byc 350'tka (ktora niestety jeszcze posiadam i bede posiadal poki niedozbieram do porzadnego body i L'kowego Fullfrejmowego szkla)

Uzależniony

Domyślnie

ceny 1D MIII na wyspach:

3049Ł w Jessops

2999Ł w WarehouseExpress
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    ceny 1D MIII na wyspach:

3049Ł w Jessops

2999Ł w WarehouseExpress

jups to na polskie 17,5K PLN przy obecnym kursie :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Poniżej cena: 4500$
    a mówiłem żeby się nie zachwycać, zauważyli że zrobili coś dobrego to teraz sobie zaśpiewają

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek Zobacz posta
    a mówiłem żeby się nie zachwycać, zauważyli że zrobili coś dobrego to teraz sobie zaśpiewają
    Tylko spokojnie.. Ja za pierwsze 5D płaciłem 12kzł, teraz spokojnie wychodzi za 7500. Na początku cena 1d zawsze jest wysoka, ale szybko spadnie do 12kzł.
    Jarek

Domyślnie

na marginesie... Oskarkowy, gdzie można dostać 5D za 7500? zdaje się, że kupiłeś niedawno.... chyba, że to netto jest

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tylko spokojnie.. Ja za pierwsze 5D płaciłem 12kzł, teraz spokojnie wychodzi za 7500. Na początku cena 1d zawsze jest wysoka, ale szybko spadnie do 12kzł.
    Raczej nie tak szybko aktualnie 1d mk II kosztuje ponad 12K zł, eh zastanawiam się nad kupnem tej puszki w USA tylko trochę strach o gwarancję :neutral:

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    na marginesie... Oskarkowy, gdzie można dostać 5D za 7500? zdaje się, że kupiłeś niedawno.... chyba, że to netto jest
    7999 w (nienapiszegdzie) prosisz o wystawienie kilku faktur poniżej 3500, wyjdzie od razu nawet taniej. Za tę kasę kupisz u każdego dobrego importera. Chyba jasne, czemu nie piszę gdzie
    Jarek

Strona 40 z 203 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów