http://swiatobrazu.pl/index.php?s=14249&ac=2
sandisknie jest polecany zbytnio do canona 1d , nie wiem jak o nne modele , ale u mnie jest odradzane
LEXAR
http://swiatobrazu.pl/index.php?s=14249&ac=2
sandisknie jest polecany zbytnio do canona 1d , nie wiem jak o nne modele , ale u mnie jest odradzane
LEXAR
Zgaduje, ze to rada sprzedawcy? Sluchaj sprzedawcow a daleko zajedzieszJedyny powod, dla ktorego jest tam odradzany to lepszy zysk tego sprzedawcy na Lexar'ach
Podobnie jeden obok mnie, ktory ma swietne uklady z Nikonem i Nikon to wogole "superior quality". Bedzie Ci go wciskal nawet jak przyjdziesz z analogowym 1V z podpieta elka kupic cyfre Canona i pokazesz palcem co chcesz (widzialem na wlasne oczy).
Sandisk produkuje karty, z ktorymi jest procentowo najmniej problemow (byly ankiety na forum) i nie wystepuja problemy z Canonami. A Lexar mial pewne problemy w przeszlosci prowadzace do utraty danych.
...
chyba jednak ciagle nie...
Mala ciekawostka - Getty planuje zakup 120-tu 1D MkIII
Pol miliona dolarow z jednej agencji...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To ciekawe, bo jest dokladnie odwrotnie. W materialach reklamowych
1D MkIII widac karty sandisk w przekrojach itd.
Z rozmow z Canonem wynika, ze jest to praktycznie ich "oficjalna"
marka kart.
Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 25-02-2007 o 07:51 Powód: Automerged Doublepost
Ładnie ale pewnie dostaną rabat. Pewnie jeszcze im dorzucą kilka szkiełek
.
Po za tym im się nie dziwię. Podejrzewam że inne agencje też odświeżą zawartość swoich magazynów.
Z tą lepszością to IMHO mocno przesadzasz. Zależy od segmentu. Uchowaj Panie od takich rozwiązań jak np. pokrętła sterowania w Nikonie D70/D80/D200 dla mnie to niestety jest nie do strawienia. Także ja bym tak nie generalizował. Każda firma ma swoje rozwiązania i swoich zwolenników.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-02-2007 o 08:17
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja miałem przeboje z Kingstonami i nie polecam nikomu. Odkąd używam sandisków problemy znikneły całkowicie. Lexara miałem kiedyś pożyczonego od kumpla , też nie miałem z nim problemów. Mam swoje trzy Extreme III 4Gb - brak jakichkolwiek problemów. Sporo jest podróbek sandisków i to jest chyba kłopot dla tej firmy.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
To już temat na inny wątek i dużo o tym pisano, ale dodam swoje trzy grosze, że mój Kingston sprawował się doskonale...
Również kupiłem tę kartę przez Allegro, o ile pamiętam w okolicach 400-450 zł. I co się okazało? Była wolniejsza od mojego Kingstona x50. Przeczytałem artykuł o podróbkach tych kart, porównałem wygląd karty ze zdjęciami oryginału i okazało się, że to fake! Na szczęście sprzedawca zwrócił mi pieniądze. Po tym zdarzeniu wziąłem metalowego Preteca 4 GB x133 i jak na razie zero problemów z nim :-)
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
No to masz dużo szczęścia z tymi kingstonami. Ja miałem trzy - jeden gubił dane , a dwa uległy uszkodzeniu całkowicie. Miałem wtedy D2X. Wtedy kupiłem pierwszego Sandiska i działa do dziś.![]()
![]()
![]()
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
Optyczne.pl było pierwsze choć sample były wybitnie nie optyczne ;-)
http://www.imaging-resource.com/PROD...3/E1DMK3A7.HTM
Składam serdeczne podziękowania firmie Canon za moje nowe szkło 135/1.4L ;-)
To co, chyba 5D może się schować na 3200 bez NR oczywiście.
Niezła lekcja dla pozostałych graczy ile detali powinno zawierać normalne 3200 i wysokie 6400 iso
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25-02-2007 o 11:46