Strona 30 z 203 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Czekaj czekaj... W/g wiekszosci definicji profesjonalista to ktos kto ma z tego pieniadze... Kogo ty tu nazywasz wiec amatorem?

Moze przyklady? Muflon nie sprzedaje swoich zdjec (napewno nie tyle ile robi ) a ma 8fps i uszczelki. Snowboarder ma FF i tez jakos nie utrzymuje sie z fotografii, nawet na niej nie dorabia. Gdzie tu profesjonalizm?
    Złe rozumowanie KuchateK. To że ktoś, kto nie jest profi tylko pasjonatem kupi sobie puszkę profi, nie oznacza, że przestaje ona być profi. To jest określony segment rynku i tyle. Nic więcej poza tą definicją się nie kryje. Czy osoby kupujące sobie sportowe samochody za powiedzmy pół miliona euro są wykwalifikowanymi kierowcami rajdowymi? Nie, kupno samochodu ich takim nie uczyni. Podobnie z aparatem. Technologie i koszty z tym związane określają, czy coś jest profi czy nie, a nie user.

To chyba trochę OT.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Obawiam się, że stałoogniskowe e-lki mogą smiało konkurować z legendą Zeissa i nie przesądzałbym wyniku tej konkurencji na rzecz CZJ.

P.S.
    A do czego zamierzacie podpinać te Zeissy? Bo jeśli do tego co Sony-Minolta ma obecnie na rynku, to trochę szkoda zachodu.
    Nie lekceważyłbym nowych Zeissów. Taki Distagon T* 35/2 ZF to sądzę, że by 35/1.4L nosem wciągnął. Inna sprawa, formuły optyczne szkieł Zeissa dla Sony są całkiem inne...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Canon EOS-1D Mark III
    W sumie to chłopaki się postarali nie można powiedzieć .
    PDF z dnia premiery:

The retail price of the EOS-1D Mark III at introduction will be $3,999, the same price at
    which the EOS-1D Mark II N debuted.

PDF z dzisiaj:

The retail price of the EOS-1D Mark III at introduction will be very similar to the price at
    which the EOS-1D Mark II N debuted.

FAQ i wszystkie takie HWDC.

Marzenie o $4000 prysło?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    A wracając do MkIII - próbowałem podnieść swą szczękę czytając jego opis a przy okazji siebie na duchu i wyszło mi, że migawka w tym cudzie wytrzymuje tyle co moja w 400d... - W obu przypadkach ok. 3h trzaskania w continuous.
    Chyba sie machnales w obliczeniach.

Trwalosc migawki przez fps na sekunde przez 3600 sekund na godzine.

W przypadku 1D3 to bedzie 8 i 3 dziesiate godziny. Czyli zdaje sie dokladnie 8h 18 min. W 400D to 4 i 6 dziesiatych godziny. To daje 4h 36min*.

* Zakladajac prognozowane 50 tysiecy klatek trwalosci dla 400D.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Złe rozumowanie KuchateK. To że ktoś, kto nie jest profi tylko pasjonatem kupi sobie puszkę profi, nie oznacza, że przestaje ona być profi.
    Teraz to troche odchodzisz od tego co napisales i przekrecasz. Stwierdziles, cytuje: "BTW, jeśli mówimy o potrzebie FF, to nie mówimy o potrzebach amatorów".

Ja nigdzie nie pisze ze puszka przestaje byc pro. Ja tylko pisze o potrzebach amatorow od ktorych zaczales. To, ze puszka jest kierowana do profesjonalistow nie znaczy ze amator ja kupujacy staje sie nagle profesjonalista. A ze chce ja kupic, to znaczy ze ma taka potrzebe. Niezaleznie od tego czy kieduje nim potrzeba szpanowania wsrod kolegow na forum czy chec posiadania lepszych zdjec.

To jest określony segment rynku i tyle. Nic więcej poza tą definicją się nie kryje. Czy osoby kupujące sobie sportowe samochody za powiedzmy pół miliona euro są wykwalifikowanymi kierowcami rajdowymi? Nie, kupno samochodu ich takim nie uczyni.
    Ano wlasnie...

Podobnie z aparatem. Technologie i koszty z tym związane określają, czy coś jest profi czy nie, a nie user.
    Pisalismy o potrzebach i tym czego chca amatorzy, nie tym czy puszka jest pro czy nie zaleznie od tego kto ja kupuje...
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Nie lekceważyłbym nowych Zeissów. Taki Distagon T* 35/2 ZF to sądzę, że by 35/1.4L nosem wciągnął. Inna sprawa, formuły optyczne szkieł Zeissa dla Sony są całkiem inne...
    optycznie moze. czy wielka roznica? i czy zauwazalna na matrycy klasy tego co siedzi w A100 czy w D200... tu juz bym polemizowal.

poza tym... no jednak porownujemy szklo ze swiatlem 1.4 do 2.0 i z AF do bez-AF. in my book to pierwsze pozwoli zrobic duzo wiecej zdjec, zwlaszcza ze w 5D robi sie fantastycznym all-around a w 30D cholernie wygodnym standardem. w obu przypadkach lens, ktory mozesz nosic na korpusie przez caly czas. co do uniwersalnosci szkiel MF to juz bym polemizowal
    www albo tez flickr

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Akustyk - napisałem "optycznie". Ja też bym wolał szkło f/1.4 USM IS (i co tam jeszcze mają) od manuala, nawet troszkę kosztem jakości.

Różnica między szkłem świetnym a perfekcyjnym jest w 99% zastosowań fotograficznych bez znaczenia.

Ale nie zmienia to w niczym faktu, że nowe wynalazki faszystów są naprawdę cholernie dobre

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Akustyk - napisałem "optycznie". Ja też bym wolał szkło f/1.4 USM IS (i co tam jeszcze mają) od manuala, nawet troszkę kosztem jakości.

Różnica między szkłem świetnym a perfekcyjnym jest w 99% zastosowań fotograficznych bez znaczenia.

Ale nie zmienia to w niczym faktu, że nowe wynalazki faszystów są naprawdę cholernie dobre
    Wolę jako narodowość podawać -Niemcy- Faszyści mi się źle kojarzą.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kuchatek, chyba to trzeba będzie wydzielić
    Nie odbiegam od tematu ani nie zmieniam znaczenia. Jeśli amator ma potrzeby przekraczające oferowane przez amatorski sprzęt możliwości to albo nie jest amatorem, albo tego nie potrzebuje.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Kuchatek, chyba to trzeba będzie wydzielić
    W kwestii formalnej: Po zamknięciu "co nowego na horyzoncie" założyłem w hydeparku! "co nowego na horyzoncie RELOADED". Jeden z moderatorów scalił RELOADED z 1D3

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W kwestii formalnej: Po zamknięciu "co nowego na horyzoncie" założyłem w hydeparku! "co nowego na horyzoncie RELOADED". Jeden z moderatorów scalił RELOADED z 1D3
    Jasne Tylko rozmowa w RELOADED dalej była na temat 1D III .

Strona 30 z 203 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów