Strona 25 z 203 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    EDIT: i tak BTW, jeśli mówimy o potrzebie FF, to nie mówimy o potrzebach amatorów
    Tak? Ciekawa teoria, ale chyba nieprawdziwa. Jak amator to juz implikuje kompaktowe GO od konca nosa w kosmos? Niby z jakiej racji?
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

FF maja profi :P, amatorom pozostaja matryce w komorkach

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    A moim zdaniem juz tak na spokojnie, mysle, ze nie byla to
    decyzja spowodowana checia reklamy 10fps. Po prostu doszli
    do wniosku, ze to jeszcze nie czas na polaczenie dwoch jedynek.
    Mam wrażenie że ten czas nigdy nie nastąpi . Drogi tych jedynek co raz bardziej się rozchodzą.

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Czy ktoś wie, czy w ubiegłych latach zdarzały się sytuacje, że Canon przed ważnymi imprezami anonsował jakieś produkty, a na samych imprezach pokazywał też inne po raz pierwszy? Domyślacie się, że chodzi mi o 40D ;-)
    Dotąd nie. Po za tym kilka faktów wskazuje na to, że przynajmniej w okresie przed i PMA 40D nie będzie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam wrażenie że ten czas nigdy nie nastąpi . Drogi tych jedynek co raz bardziej się rozchodzą.
    Czemu tak myslisz? Do tej pory to wciaz bylo to samo body z roznymi matrycami i drobnymi niuansami dotyczacymi zmian przez nie wymuszonych.

Fakt ze 1D Mark III odbiegl nieco od 1Ds'a Mark II, ale to tylko z racji tego, ze ten drugi jest nieaktualizowany bardzo dlugo.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Co do przydatnosci to ficzer ze zmiana kata ogladania jest na tyle dobry

[cut]

(o ile w ogole jest cos takiego)
    Jeżeli nie wiesz, czy taki ficzer w ogóle istnieje i jak się spisuje w praktyce - to skąd wiesz, że jest dobry?
    Jeżeli ekran nie jest odchylany - to o strzelaniu znad głowy z celowaniem można spokojnie zapomnieć. Może i w Canonie słuchają życzeń użytkowników, ale jakoś nie do końca wcielają je w życie.
    Za półtora roku pokaże się MarkIV - będzie na 100% miał odchylany ekranik i 15 klatek na sekundę (nareszcie wyprzedzi takiego jednego dwudziestoletniego kliszaka). Ciekawe czy wtedy ktoś jeszcze będzie pamiętał argumenty o pancernej budowie do której ruchomy ekran nie pasuje
    Może i nie pasuje, ale Live Viev BEZ ruchomego ekranu nie ma sensu i tyle.

J
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale to jest kurczę 10 klatek na sekundę, jeśli ktoś potrzebuje, to to jest rekord świata.
    Rekord to jest zdaje się 14 klatek i to z kliszą w środku. Ma ponad ćwierć wieku i na razie go nie pobito

J
    Ostatnio edytowane przez Jester ; 24-02-2007 o 02:37 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Czemu tak myslisz? Do tej pory to wciaz bylo to samo body z roznymi matrycami i drobnymi niuansami dotyczacymi zmian przez nie wymuszonych.

Fakt ze 1D Mark III odbiegl nieco od 1Ds'a Mark II, ale to tylko z racji tego, ze ten drugi jest nieaktualizowany bardzo dlugo.
    Chodzą słuchy że następca Ds-a ma być w zupełnie innej puszce niż 1D. Raczej bez wbudowanego gripa. Po drugie jak mogą drzeć skórę za dwie jedynki to po co robić jedną. Po trzecie potrzeby reporterów i fotografów sportowych są dość specyficzne. Oczywiście można sobie wyobrazić korpus który pogodzi te wszystkie cechy ale na pewno nie kosztowałby 4000$, a przecież to też jest kolosalna zaleta.
    Chodzą słuchy że ma sie wkrótce pojawić aparat (z lini profesjonalnej - nie wiem czy jedynka) FF 12.8 MPx 8 kl/s. Ma być to związane z tym że canon miał spory problem polegający na tym że było tyluż zwolenników rozwiązania, które w końcu dali do MkIII co zwolenników FF-a. Zobaczymy być może wreszcie będzie legendarny 3D, a może kolejna odsłona jedynki. Może canon zaszaleje na swoją podwójną rocznicę .

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Jeżeli nie wiesz, czy taki ficzer w ogóle istnieje i jak się spisuje w praktyce - to skąd wiesz, że jest dobry?
    Jeżeli ekran nie jest odchylany - to o strzelaniu znad głowy z celowaniem można spokojnie zapomnieć. Może i w Canonie słuchają życzeń użytkowników, ale jakoś nie do końca wcielają je w życie.
    Za półtora roku pokaże się MarkIV - będzie na 100% miał odchylany ekranik i 15 klatek na sekundę (nareszcie wyprzedzi takiego jednego dwudziestoletniego kliszaka). Ciekawe czy wtedy ktoś jeszcze będzie pamiętał argumenty o pancernej budowie do której ruchomy ekran nie pasuje
    Może i nie pasuje, ale Live Viev BEZ ruchomego ekranu nie ma sensu i tyle.
    Tyle że po pierwsze z relacji osób, które oglądały 1D MkIII wynika, że spokojnie da się patrzeć pod dużym kątem na ten ekran. A po drugie Live Viev nie został zrobiony po to żeby łatwiej robić zdjęcia trzymając aoparat nad głową tylko z całkiem innych powodów. Na wyraźną prośbę użytkowników.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chodzą słuchy że ma sie wkrótce pojawić aparat (z lini profesjonalnej - nie wiem czy jedynka) FF 12.8 MPx 8 kl/s. Ma być to związane z tym że canon miał spory problem polegający na tym że było tyluż zwolenników rozwiązania, które w końcu dali do MkIII co zwolenników FF-a. Zobaczymy być może wreszcie będzie legendarny 3D, a może kolejna odsłona jedynki. Może canon zaszaleje na swoją podwójną rocznicę
    Chcial bym abys mial dobry sluch i okazalo sie, ze to prawda i wyjdzie drugi 1D z FF

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Rekord to jest zdaje się 14 klatek i to z kliszą w środku. Ma ponad ćwierć wieku i na razie go nie pobito
    Jedno male ale... To "cos" (Canon New F-1 High Speed Motor Drive Camera) ma nieruchome lustro i cala szybkosc zalezala tylko od migawki.

Jednak 10fps z ruchomym to tez zaden wyczyn. 10fps ma 1V z boosterem, a to juz dziadek
    ...

Bywalec
    Miasto
    U.K.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ... Pisałem o Ds3 ;-)
    Tia... Chyba juz za pozno dla mnie bylo
    Canon DSLR i "L"ki

Bywalec

Domyślnie

jestem już pewien, że 2007 rok jubileuszowy dla Canona to będzie ważny rok dla fotografii i trudny rok dla konkurencji. 1Ds Mk3 będzie totalnym mega przełomem zagrażającym koszmarnie drogim średnioformatówkom cyfrowym IHMO
    Też tak uważam, rok 2007 będzie rokiem Canona ...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Po raz kolejny Canon pokazał, że najważniejsza dla nich jest.... nie, bynajmniej nie jakaś "grupa fotografów" ale kasa :-D
    Dlaczego ty zawsze musisz mieć rację

Paweł Papierz mówi, że mogą zmusić ową "grupę fotografów" do kupienia obu jedynek! Snow zapyta jak przecież 1ds3 ma mieć aż 4 kl/s i to mu wystarczy. Jak? Obcinając bufor i spowalniając jego opróźnianie. Wtedy odszczekam, moje "niech ktoś mi powie, że nie słuchają targetu".

Strona 25 z 203 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów