Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Domyślnie

Małe pocieszenie dla muflona: prymitywne auto ISO jest wbudowane jako jedna z opcji Safety Shift - prymitywne, bo w pełni zautomatyzowane, ale zawsze to jakiś początek.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slav1973 Zobacz posta
    Małe pocieszenie dla muflona: prymitywne auto ISO jest wbudowane jako jedna z opcji Safety Shift - prymitywne, bo w pełni zautomatyzowane, ale zawsze to jakiś początek.
    No jest - w sumie od biedy wystarczy Z ciekawszych rzeczy (warto poczytać tego pdfa!) jeszcze:

- Selectable noise reduction for high ISO images, 50% less shadow noise for all images - obstawiam, że to co było do tej pory jest teraz "low", a żeby mieć te 50% less noise trzeba włączyć odszumianie nikon-style ;-)
    - kilka dziwnych formatów zapisu ("mały" RAW, JPEG+JPEG)
    - "AF micro-adjustment" - tak, tak, regulacja BF/FF bezpośrednio z poziomu body
    - dwa DIGIC III przetwarzające obraz (to odnośnie pyskówki powyżej)
    - Dust Delete Data hihi, przecież to i tak nie ma szansy dobrze działać ;-) to dobre do 400D ale już w jedynce mogliby sobie jaj nie robić
    - No przyznaję, sporo nowości w AF. Dla mnie nieprzydatnych, ale dla ślubnych jak najbardziej.
    - Live View z podniesionym lustrem - oczywiście tylko w MF, podobnie pomiar światła (matrycą) - praktycznie w tym trybie robi się z aparatu kompakt Ale co ciekawe, nie znalazłem ograniczenia na długość trwania podglądu. Piszą tylko, że jeśli jest ciepło, to żeby nie przesadzać ;-) ale "under normal temperature conditions there are no limits"
    - mozna sobie sprawdzić ile zdjęć pstryknęło się na jednej baterii
    - "Silent mode" (zamiast kłapania lustrem, mały silniczek)
    - W końcu ERR XX są tłumaczone na ludzki język
    - mozna sobie ustawić na LCD wyświetlanie w stylu D40 czyli kopia górnego wyświetlacza

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    No jest - w sumie od biedy wystarczy Z ciekawszych rzeczy (warto poczytać tego pdfa!) jeszcze:

Hehehe. Beda mogli zamknac z polowe autoryzowanych serwisow w skali swiata ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Hehe, teraz się zacznie focenie linijek, żeby sprawdzić czy to działa

Bywalec

Domyślnie

Pytanie - czy podana na koncu w specyfikacjach waga 1155g to waga z bateria czy bez? Bo bateria zostala radykalnie zmniejszona i odchudzona w stosunku do poprzednich modeli serii 1.
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekaw jestem czy dadzą pomacać na konferencji

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    Ciekaw jestem czy dadzą pomacać na konferencji
    Ulotkę?? Liczysz na to, że będą mieli body??

Domyślnie puszka dla ludzi pracujacych 90% czasu na jpg'ach

fajna puszka dla ludzi pracujacych 90% czasu na jpg'ach a
    (a ich klienci jakość obrazu stawiają na drugim miejscu. Ważniejszy jest "News"

300 tys. cykli migawki - czyli tak mniej więcej jak pracują fotoreporterzy agencyjni 300 dni w roku x 1000 fot dziennie

1/300 synchro - mam nadzieje ze będzie w następcy 5D

podgląd - bardzo by się przydał tym którzy pracują shiftami, w macro, technicznej fotografii (wydłuży zdecydowanie żywotnosć migawki)

ponieważ należę do mniejszosci jako używajacy Raw'y czekam spokojnie na coś dla mnie.. zapewne mniej dopracowanego

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To oznacza przyznanie się do porażki Canona w temacie fabrycznej kalibracji obiektywów / body, a podobno AF w jedynkach jest taki super dokładny i niezawodny

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

- Live View z podniesionym lustrem - oczywiście tylko w MF, podobnie pomiar światła (matrycą) - praktycznie w tym trybie robi się z aparatu kompakt Ale co ciekawe, nie znalazłem ograniczenia na długość trwania podglądu. Piszą tylko, że jeśli jest ciepło, to żeby nie przesadzać ;-) ale "under normal temperature conditions there are no limits"
    bardzo czesto fotoreporterzy nie moga sie dopchac do obiektu westchnien i teraz zeby zrobic fajne zdjecie wyciagaja aparat w gore i seriami ;-), dziki Live View zyskuja na kontroli kadru i w wiecej zdjec z seri da sie ludziom pokazac, albo taki fotoreporter wojenny, moze sobie zza winkla powygladc nie narazajac glowy ;-) a jedynie rece

lepiej miec niz nie miec ;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów