Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Gdzie FF z uszczelkami dla mnie? APS-H to sobie moga wsadzic w buty.

580mkII mi sie podoba Choc to marne pocieszenie
    ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No i nadal Canon nie ma NIC ciekawego pomiędzy 30D a jedynkami :-(. Ciekawe czy kiedykolwiek wypuszczą cyfrową wersję EOS-a 3.

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez świstasiek Zobacz posta
    No i nadal Canon nie ma NIC ciekawego pomiędzy 30D a jedynkami :-(. Ciekawe czy kiedykolwiek wypuszczą cyfrową wersję EOS-a 3.
    Przeciez 30 jest EOSem 3
    A za pomiedzy moze byc brany 5D
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Ta nowa 1 wygląda ciekawie ale nadal to nie FF, cóż trzeba poczekać do września... szkiełko może i fajne ale... słowem, mogło być lepiej.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Mimo tej trojki nie nazwal bym tego liftingiem. Mimo wszystko jest masa nowych uzytecznych funkcji, mozliwosc focenia "na kompakta". To w pewnym sensie nowosc. Podobnie jak e-ttl II i 20fps w 20D.

Jednak nadal dosc daleko to od tego czego by chciala spora grupa klientow jeszcze od czasow zanim wyszlo 5D. Legendarnej juz trojki laczacej solidnosc i FF z 1ds'a z nieco wieksza szybkoscia, paroma bajerami mniej i w umiarkowanej cenie na poziomie 1D.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Gwozdzt co do liftingu to poczytaj dokładny opis tego aparatu. Suche dane niewiele mówią. To nie jest lifting. Zmienili praktycznie wszystko dokumentnie.
    A to że nie ma tego co sobie niektórzy wymarzyli no cóż takie życie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    w sumie same odgrzewane kotlety. III, II, II
    Az mnie to skłoniło do refleksji, kiedy ostatnio Canon pokazał coś nowego, innowacyjnego?
    You must be kidding me! 1Ds MkIII poprawia wszystko, na co
    najwazniejsza grupa konsumentow Canona narzekala w Mk II N
    a nawet o wiele, wiele wiecej. Przeczytaj pdf.
    To w praktyce a perfect camera. To, ze nie jest FF i takie tam,
    nie ma znaczenia. Jest tam setki ulepszen, wiele rewolucyjnych.
    Po prostu Canon wybral swoja najwazniejsza grupe odbiorcow
    jako... najwazniejsza
    A ze nie pokazali 40D, 1Ds MkIII czy 3D to zupelnie inna historia...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

kiedy ostatnio Canon pokazał coś nowego, innowacyjnego?
    Dzisiaj. Ludzie, nie trzeba być fotoreporterem by docenić jak ważną funkcją jest LiveView w aparacie reporterskim. Wystarczy pooglądać TVN24.
    Wiele bym dał by mieć ten ficzer w pracy.
    Ciekawe kiedy znowu wyjdzie coś NAPRAWDĘ nowego, na miarę zintegrowanej jedynki, FF w serii dwucyfrowej, czy choćby słynnego już 3D?
    Przeczytaj uważnie wywiad z 2004 u Jerneja. Technologia musi się zwrócić/potanieć by takie rzeczy jak 3D miały prawo bytu.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Patrzyliście na daty wykonania zdjęć sampli z 1DMkIII? Najstarsze jest z listopada 2006. Cwaniaki nieźle trzymali gębę na kłódkę ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    Patrzyliście na daty wykonania zdjęć sampli z 1DMkIII? Najstarsze jest z listopada 2006. Cwaniaki nieźle trzymali gębę na kłódkę ...
    Po za użytkownikiem tsiphoto z depreview, który może nie z tak dużym wyprzedzeniem ale wiedział wszystko dokładnie - przynajmniej o jedynce . Być może że to kontrolowany przeciek .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów