Gdzie FF z uszczelkami dla mnie? APS-H to sobie moga wsadzic w buty.
580mkII mi sie podobaChoc to marne pocieszenie
![]()
Gdzie FF z uszczelkami dla mnie? APS-H to sobie moga wsadzic w buty.
580mkII mi sie podobaChoc to marne pocieszenie
![]()
...
No i nadal Canon nie ma NIC ciekawego pomiędzy 30D a jedynkami :-(. Ciekawe czy kiedykolwiek wypuszczą cyfrową wersję EOS-a 3.
::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::
Ta nowa 1 wygląda ciekawie ale nadal to nie FF, cóż trzeba poczekać do września... szkiełko może i fajne ale... słowem, mogło być lepiej.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Mimo tej trojki nie nazwal bym tego liftingiem. Mimo wszystko jest masa nowych uzytecznych funkcji, mozliwosc focenia "na kompakta". To w pewnym sensie nowosc. Podobnie jak e-ttl II i 20fps w 20D.
Jednak nadal dosc daleko to od tego czego by chciala spora grupa klientow jeszcze od czasow zanim wyszlo 5D. Legendarnej juz trojki laczacej solidnosc i FF z 1ds'a z nieco wieksza szybkoscia, paroma bajerami mniej i w umiarkowanej cenie na poziomie 1D.
...
Gwozdzt co do liftingu to poczytaj dokładny opis tego aparatu. Suche dane niewiele mówią. To nie jest lifting. Zmienili praktycznie wszystko dokumentnie.
A to że nie ma tego co sobie niektórzy wymarzyli no cóż takie życie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
You must be kidding me! 1Ds MkIII poprawia wszystko, na co
najwazniejsza grupa konsumentow Canona narzekala w Mk II N
a nawet o wiele, wiele wiecej. Przeczytaj pdf.
To w praktyce a perfect camera. To, ze nie jest FF i takie tam,
nie ma znaczenia. Jest tam setki ulepszen, wiele rewolucyjnych.
Po prostu Canon wybral swoja najwazniejsza grupe odbiorcow
jako... najwazniejsza
A ze nie pokazali 40D, 1Ds MkIII czy 3D to zupelnie inna historia...
Dzisiaj. Ludzie, nie trzeba być fotoreporterem by docenić jak ważną funkcją jest LiveView w aparacie reporterskim. Wystarczy pooglądać TVN24.
Wiele bym dał by mieć ten ficzer w pracy.
Przeczytaj uważnie wywiad z 2004 u Jerneja. Technologia musi się zwrócić/potanieć by takie rzeczy jak 3D miały prawo bytu.
Patrzyliście na daty wykonania zdjęć sampli z 1DMkIII? Najstarsze jest z listopada 2006. Cwaniaki nieźle trzymali gębę na kłódkę ...![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner