Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Widok wątkowy

Domyślnie

Mam goraca prosbe do posiadaczy 1dIII.
    Jak wiecie przesiadlem sie najpierw z C na N i teraz jestem znow w C z 1DsIII .
    Ale nie ma rozy bez kolcow. 1Ds to swietny aparat zlego slowa o nim nie powiem ale ISO 1600 i wiecej ma szczerze powiedziawszy marne a poniewaz robie sporo fotografii teatralnej przy zastanym swietle a raczej jego braku a gdzie taki D700 sprawdzal sie wysmienicie, pomyslalem o 1DIII, cena spadla fajnie mozna wylapac niezly uzywany egzeplaz za sensowne pieniadze, APS-H to nie pelna klatka ale tez nie crop 1.6 wiec moze da rade.

Czy moglbym prosic o kilka sampli z ISO 1000+ wykonanych w warynkach nazwijmy to koncertowo teatralnych
    cos w tym stylu np: http://digifoto.pl/!banan/Teatr/Hiob%20-%20Backstage/ - tu nawet nie bylo swiatla scenicznego tylko kilka technicznych lamp zdjecia robione na 1600 D700 i wszystko ok

wczoraj zrobilem kilka zdjec 1dsIII na probie i szczerze powiedziawszy jestem nieco rozczarowany. Wiem ze to aparat studyjny i per pixel pewnie bedzie podobnie jak w nikonie ale sam obrazek jest po prostu inny jakby w odbiorze...stad pomyslalem o 1dIII...mniejsza matryca mniejsze szumy (szum jakotaki mi nie przeszkadza chodzi o ta elektroniczna kasze ktorej nie bylo w nikonie)

Innego kandydata do celow takich jak powyzej u canona nie widze (oczywiscie 1dIV ale na to jeszcze przyjdzie pora jak cena okrzepnie)
    Ostatnio edytowane przez Conik ; 28-01-2010 o 11:13

Uprawnienia umieszczania postów